Μουντιάλ 2010

God bless America!

Με ένα γκολ του Ντόνοβαν στο 91', οι ΗΠΑ επικράτησαν 1-0 της Αλγερίας στο Loftus Versfeld Stadium και όχι μόνο πανηγύρισαν την πρόκριση στη φάση των «16» του Μουντιάλ, αλλά πέρασαν και ως πρώτοι από τον 3ο όμιλο! Δίκαιη η νίκη των Αμερικάνων, που δεν τους μέτρησε -και πάλι, όπως και στο ματς με τη Σλοβενία- κανονικό γκολ στο 21', ενώ δεν τους δόθηκε πέναλτι στο 82' σε αγκωνιά του Γιαχία στον Ντέμπσεϊ.

Με ένα γκολ του Ντόνοβαν στο 91', οι ΗΠΑ επικράτησαν 1-0 της Αλγερίας στο Loftus Versfeld Stadium και όχι μόνο πανηγύρισαν την πρόκριση στη φάση των «16» του Μουντιάλ, αλλά πέρασαν και ως πρώτοι από τον 3ο όμιλο! Δίκαιη η νίκη των Αμερικάνων, που δεν τους μέτρησε -και πάλι, όπως και στο ματς με τη Σλοβενία- κανονικό γκολ στο 21', ενώ δεν τους δόθηκε πέναλτι στο 82' σε αγκωνιά του Γιαχία στον Ντέμπσεϊ. Το Σάββατο (26/6) ο αγώνας των ΗΠΑ στην πρώτη φάση των νοκ-άουτ παιχνιδιών, με την Γκάνα.

Το ματς

Παραλίγο… «τρομοκρατικό χτύπημα» στο 5'

Ο Ράφικ Τζεμπούρ ήταν ο πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα του ματς. Ο επιθετικός της ΑΕΚ, που είχε πολλά κέφια (στην αρχή), έκανε στο 5' μία πανέμορφη προσπάθεια και το δυνατό σουτ, σχεδόν, από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χάουαρντ!

Πάνω-κάτω η μπάλα

Η Αλγερία ήταν καλύτερη στο πρώτο 10λεπτο, πίεζε τους Αμερικανούς και είχε περισσότερη ώρα στην κατοχή της την μπάλα. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου, οι ΗΠΑ ισορρόπησαν στο ματς και άρχισαν να βγαίνουν μπροστά. Στο 21', στην πρώτη, ουσιαστικά, ευκαιρία τους, οι Αμερικάνοι άνοιξαν το σκορ, το γκολ που πέτυχε, όμως, ο Ντέμπσεϊ ακυρώθηκε -κακώς, όπως αποδεικνύει το ριπλέι- ως οφσάιντ.

Οι «αλεπούδες της ερήμου» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά μόνο με σουτ από μακριά προσπαθούσαν να απειλήσουν τον Τιμ Χάουαρντ. Οι ΗΠΑ, από την άλλη, θα μπορούσαν να πετύχουν γκολ σε δύο περιπτώσεις, στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που είχαν μέσα σε δύο λεπτά, στο 35' και στο 36'. Στην πρώτη, ο Ντέμπσεϊ βγήκε τετ α τετ με τον Μ'Μπολί, ο Αμερικανός έκανε το πλασέ, για να αποκρούσει εξαιρετικά ο γκολκίπερ της Αλγερίας και στη δεύτερη, χάθηκε γκολ από αυτά που δεν χάνονται, όταν ο Άλτιντορ μπερδεύτηκε με τον Ντόνοβαν και το σουτ του, από το ύψος της μικρής περιοχής, πέρασε πολύ ψηλά, άουτ.

Παρά το γεγονός ότι η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έφευγαν για τα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0), όπως και έγινε, τελικά.

Σωρεία χαμένων ευκαιριών

Οι δύο ομάδες μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο… φουριόζες. Οι Αλγερινοί κυκλοφορούσαν μπάλα, αλλά οι Αμερικανοί ήταν αυτοί, που στην πρώτη τους επίθεση στο δεύτερο 45λεπτο, λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ. Ο Ντέμπσεϊ έστειλε την μπάλα με δεξί πλασέ στο αριστερό δοκάρι του Μ'Μπολί και στην επαναφορά σούταρε άτσαλα σε, σχεδόν, κενή εστία, άουτ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι δύο ομάδες δεν έδειχναν πρόθυμες να… κατεβάσουν ταχύτητα. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 68' είχαμε την εντυπωσιακή απόκρουση του Μ'Μπολί στην εξ επαφής κεφαλιά του Μπαντλ, για να απαντήσουν οι Αλγερινοί στην αντεπίθεση με τον Ζιανί, που έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Γκολ στο... παρά τρία

Τα τελευταία λεπτά του ματς ήταν δραματικά. Οι Αμερικανοί έδειξαν μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη-πρόκριση και τα κατάφεραν, τελικά, στο πρώτο από τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων του αγώνα. Ο Ντόνοβαν καραδοκούσε στην απόκρουση του Εμπολί στο πλασέ του Ντέμπσεϊ και σκόραρε από κοντά, κάνοντας το 1-0 και λυτρώνοντας την ομάδα του. Με τη λήξη του ματς ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί για τους Αμερικάνους, που έδειχναν να μην το πιστεύουν!


United States 1-0 Algeria (Group C)

Goalsarena | MySpace Video


- Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέναλτι και κόκκινη κάρτα δεν είδε ο διαιτητής στο 81' σε γροθιά του Γιάχια στον Ντέμπσεϊ (ο Αμερικανός μάτωσε), οι Αλγερινοί, όμως, τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε, τελικά, με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία, ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης.

- MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Λάντον Ντόνοβαν.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλεϊ, Τσερούντολο, Ντέμπσεϊ, Γκόμες (46' Φάιλαμπερ), Ντόνοβαν, Μπόρνσταϊν (80' Μπίρσλεϊ), Ντέμεριτ, Άλτιντορ, Εντού (64' Μπαντλ)

Aλγερία (Ραμπάχ Σαντάν): Μ'Μπολί, Μπουγκέρα, Μπελχάζ, Γιάχια, Χαλίς, Λάσεν, Τζεμπούρ (65' Γκετζάλ), Ματμούρ (85' Σαΐφί), Ζιανί (69' Γκεντίρα), Γέμπντα, Καντίρ

Γήπεδο: Loftus Versfeld Stadium
Διαιτητής : Φράνκ Ντεμπλέκερε (Βέλγιο)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x