Μουντιάλ 2010

Με γκολάρα την έστειλε για ντέρμπι!

Ολόκληρος ο πλανήτης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα από τα σπουδαιότερα ντέρμπι σε επίπεδο εθνικών ομάδων για τη φάση των «16» του Μουντιάλ. Εκεί η Αγγλία θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, που με ένα φανταστικό γκολ του Οζίλ στο 60’ επικράτησε 1-0 της Γκάνας και κατέλαβε την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο. Δεύτεροι οι Αφρικανοί, αντιμετωπίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός η Αυστραλία παρά τη νίκη με επί της Σερβίας.

Ολόκληρος ο πλανήτης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα από τα σπουδαιότερα ντέρμπι σε επίπεδο εθνικών ομάδων για τη φάση των «16» του Μουντιάλ. Εκεί η Αγγλία θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, που με ένα φανταστικό γκολ του Οζίλ στο 60’ επικράτησε 1-0 της Γκάνας και κατέλαβε την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο. Στη δεύτερη θέση οι Αφρικανοί, αντιμετωπίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Γερμανοί δεν περιορίστηκαν σε μια βολική ισοπαλία, που με βάση όσα συνέβαιναν στο Σερβία-Αυστραλία, θα της έδινε τη δεύτερη θέση και τις Η.Π.Α ως αντίπαλο. Χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση, τα «πάντσερ» είχαν τον έλεγχο του αγώνα και έφτασαν δίκαια στη νίκη. Δεν έδειξε πολλά πράγματα το συγκρότημα του Μίλοβαν Ράγεβατς, αλλά κατάφερε να προκριθεί και στο δεύτερο γύρο θα θέλει να ζήσει το δικό της «American dream» που θα φέρει μια από τις δύο ομάδες στα προημιτελικά. Τουλάχιστον η Γκάνα με την πρόκρισή της φαίνεται ότι σώζει την τιμή της Αφρικής, αφού δεν είναι καθόλου απίθανο το ενδεχόμενο να αποτελέσει τη μοναδική ομάδα της ''μαύρης ηπείρου'' που περνά στους ''16''.

Το ματς

Με τον Κακάου να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Κλόζε και τον Μπόατενγκ αντί του Μπάνστουμπερ παρέταξε τη Γερμανία ο Γιόακιμ Λεβ. Η διάταξη 4-5-1 των «πάντσερ» τους επέτρεψε να ελέγξουν τις επιθέσεις των Γκανέζων, με τους Σβαϊνστάιγκερ και Κεντίρα να κάνουν καλή δουλειά στο κέντρο, όμως η ανάπτυξη δεν ήταν ιδιαίτερα γρήγορη. Ο Λαμ προσπαθούσε από τα δεξιά, ενώ ο Ποντόλσκι έδειχνε να βρίσκεται σε μέτρια βραδιά και δεν έδινε βοήθειες στον Κακάου.

Οι Αφρικανοί βολεύονταν και με την ισοπαλία και άφησαν χώρους στους αντιπάλους τους, αποφασισμένοι να χτυπήσουν στην κόντρα. Έτσι, παρά το ότι οι Γερμανοί είχαν κατοχή της μπάλας, οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες στο πρώτο μέρος. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς χάθηκε από τον Μεσούτ Οζίλ στο 25’, όταν δεν κατάφερε σε μοναδικό τετ-α-τετ να νικήσει τον Κίνγκσον. Στην αμέσως επόμενη φάση, η Γκάνα απάντησε με κεφαλιά του Γκιάν μετά από κόρνερ, έδιωξε στη γραμμή ο Λαμ.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια γνωρίζοντας πως όσο έμενε η ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου (Σερβία-Αυστραλία), τότε και οι δύο θα έπαιρναν το εισιτήριο για την επόμενη φάση και κάπως έτσι, το πρώτο μέρος έλαβε τέλος.
Πάνω που πιστεύαμε ότι το μόνο ενδιαφέρον του ματς ήταν η ταυτόχρονη παρουσία στο γήπεδο των αδελφών Μπόατενγκ, του ενός με τη φανέλα της Γερμανίας, όπως η μητέρα τους και του άλλου με τη Γκάνα, όπως ο πατέρας τους, ήρθε ο Μεσούτ Οζίλ.

Ο Τουρκικής καταγωγής μέσος της Βέρντερ Βρέμης με ένα απίστευτο γκολ στο 60’ έστειλε τα σενάρια πρόκρισης στα σκουπίδια και έδειξε ότι οι Γερμανοί αδιαφορούν πλήρως για το ποιον θα βρουν μπροστά τους στην επόμενη φάση. Μόνο και μόνο για αυτό το γκολ, ο Οζίλ δίκαι κέρδισε τον τίτλο του MVP του αγώνα.


Ghana 0-1 Germany (Group D)

Goalsarena | MySpace Video


Με τη νίκη τους αυτή τα «πάντσερ» έφτασαν στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου και στους «16» θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία, προσφέροντας στον πλανήτη ένα από τα σπουδαιότερα ντέρμπι σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

ΓΚΑΝΑ: Κίνγκσον, Σαρπέι, Γκιάν (82’ Αμόα), Πέιντσιλ, Μενσά, Ανάν, Ταγκόε (64' Μουντάρι), Τζόναθαν, Αγιέου (90’ Αντίγια), Ασαμόα, Μπόατενγκ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ (81’ Κρος), Οζίλ, Ποντόλσκι, Μίλερ (68' Τροχόφσκι), Λαμ, Μερτεσάκερ, Κακάου, Μπόατενγκ (72' Γιάνσεν).

Διαιτητής: Κάρλος Σιμόν (Βραζιλία)

«Σόκερ Σίτι Στάντιουμ», Γιοχάνεσμπουργκ

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x