Μουντιάλ 2010

Κατοχή!

Μια καταιγιστική Γερμανία έπιασε… αιχμάλωτη την Αγγλία και σαρώνοντάς την με 4-1, έκανε παρέλαση προς τους «8» του Μουντιάλ! Χτυπώντας σαν κόμπρα στις αντεπιθέσεις, οι Γερμανοί εξέθεσαν τα «λιοντάρια» και δεν τους επέτρεψαν να ισχυριστούν ότι η μη κατακύρωση γκολ του Λάμπαρντ (πέρασε μισό μέτρο τη γραμμή) διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα «πάντσερ» ο Μίλερ, ολοκλήρωσε με δύο γκολ τον θρίαμβο που ξεκίνησαν οι Κλόζε και Ποντόλσκι.

Μια καταιγιστική Γερμανία έπιασε… αιχμάλωτη την Αγγλία και σαρώνοντάς την με 4-1, έκανε παρέλαση προς τους «8» του Μουντιάλ!

Χτυπώντας σαν κόμπρα στις αντεπιθέσεις, οι Γερμανοί εξέθεσαν τα «λιοντάρια» και δεν τους επέτρεψαν να ισχυριστούν ότι το κανονικό γκολ του Λάμπαρντ (πέρασε μισό μέτρο τη γραμμή) διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα «πάντσερ» ο Μίλερ, ολοκλήρωσε με δύο γκολ τον θρίαμβο που ξεκίνησαν οι Κλόζε και Ποντόλσκι.

Προδόθηκε από την άμυνά της η ομάδα του Καπέλο, που απλά μείωσε προσωρινά με τον Άπσον.


Γι’ αυτό το λένε ντέρμπι…

Κραυγές ανακούφισης στους -διψασμένους για θέαμα- ποδοσφαιρόφιλους προσέφερε το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες όχι απλά επιβεβαίωσαν το «ντόρο» που είχε προηγηθεί της μεταξύ τους «τιτανομαχίας», αλλά κατάφεραν να χωρέσουν σε 45 λεπτά συγκινήσεις… τουλάχιστον πέντε αγώνων του φετινού Μουντιάλ.

Μια καταιγιστική Γερμανία πήρε… νταηλίκι το κουμάντο στο παιχνίδι και μέχρι το ημίωρο εξαφάνισε από το γήπεδο τους Άγγλους. Κι αν οι εξαιρετικοί συνδυασμοί των «πάντσερ» σταμάτησαν τις δύο πρώτες φορές στον Τζέιμς, εκείνος δεν θα ήταν πάντα εκεί για να διορθώνει τις αδράνειες του… σχεδόν επικίνδυνου κεντρικού δίδυμου.

Με τον Κλόζε, λοιπόν, να «ανθίζεται» την αδράνεια του Τέρι και να εκμεταλλεύεται την… ευγένεια του Άπσον (τον άφησε χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία να του ξεφύγει), αλλά και τον Ποντόλσκι να βγαίνει -δώδεκα λεπτά αργότερα- σε ρυθμό προπόνησης «στην πλάτη» τους, οι Γερμανοί έφταναν στον απόλυτο αιφνιδιασμό.


Germany 1-0 England (Last 16)

Goalsarena | MySpace Video



Germany 2-0 England (Last 16)

Goalsarena | MySpace Video


Εκεί που οι Άγγλοι, όμως, έδειχναν ζαλισμένοι από το διπλό χτύπημα, έκαναν μια μεγαλειώδη επιστροφή «από το καναβάτσο»! Αφού, λοιπόν, ο Άπσον εκμεταλλεύτηκε την ηρωική έξοδο του Νόιερ και μείωσε, δύο λεπτά αργότερα η ιστορία έμελλε να επαναληφθεί σαν φάρσα για εκείνους. Το τρομερό σουτ του Λάμπαρντ έμοιασε σε όλα στο πολυσυζητημένο αντίστοιχο του Τζεφ Χαρστ το 1966 -εκτός από ένα: Γι’ αυτό δεν θα υπήρχε αμφιβολία ούτε από… αόμματο ότι πέρασε καθαρά τη γραμμή.


Germany 2-1 England (Last 16)

Goalsarena | MySpace Video


Της πήγε… κόντρα και το πλήρωσε!

Η μείωση του σκορ, η φάση του Λάμπαρντ και η απόλυτη κυριαρχία της στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, έφερε μια φουριόζα Αγγλία μετά την ανάπαυλα. Μάταια… Η αίσθηση πως η ισοφάριση «ψήνεται» -την οποία έχτιζε επί είκοσι λεπτά και την οποία αρνήθηκε, κανονικά αυτή τη φορά, το δοκάρι στον Λάμπαρντ- χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Οι Γερμανοί δίδαξαν -επί δύο- πως γίνεται η τέλεια κόντρα-επίθεση, η ποιότητα της μεσοεπιθετικής τους γραμμής «ξεχαρβάλωσε» ξανά την άμυνα των Άγγλων και ο Μίλερ με δύο τελειώματα κλάσης μετέτρεπε μια μεγάλη νίκη σε ιστορικό θρίαμβο. Έναν θρίαμβο που όχι μόνο τους δίνει επιχειρήματα για «καζούρα» σε έναν ιστορικό αντίπαλο (ήταν η βαρύτερη ήττα των Άγγλων σε Μουντιάλ), αλλά και εξαιρετική ψυχολογία για τον προημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή (3/7, 17:00).


Germany 3-1 England (Last 16)

Goalsarena | MySpace Video



Germany 4-1 England (Last 16)

Goalsarena | MySpace Video


Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Οζίλ (83' Κίσλινγκ), Ποντόλσκι, Κλόζε (72' Γκόμες), Μίλερ (72' Τροχόφσκι), Λαμ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ

ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον (87' Σον Ράιτ Φίλιπς), Άσλεϊ Κόουλ, Τζέραρντ, Τέρι, Λάμπαρντ, Ρούνεϊ, Μπάρι, Άπσον, Μίλνερ (64' Τζο Κόουλ), Ντεφόε (71' Χέσκεϊ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)
ΣΤΑΔΙΟ: «Free State», Μπλούμφοντεϊν

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x