Μουντιάλ 2010

Carlito's way!

Με καλύτερο όπλο στην πολεμική της μηχανή τον «Απάτσι», Κάρλος Τέβες, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (26’, 52’ - το ένα από θέση οφσάιντ), η Αργεντινή επικράτησε 3-1 του Μεξικού και έκλεισε θέση στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ! Εκεί θα συναντήσει τη Γερμανία που διέλυσε 4-1 την Αγγλία.

Με καλύτερο όπλο στην πολεμική της μηχανή τον «Απάτσι», Κάρλος Τέβες, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (26’, 52’ - το ένα από θέση οφσάιντ), η Αργεντινή επικράτησε 3-1 του Μεξικού και έκλεισε θέση στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ!

Εκεί θα συναντήσει τη Γερμανία που διέλυσε 4-1 την Αγγλία.

Ο Ιγκουαΐν ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τέσσερα «τεμάχια». Ο Ερνάντεζ το γκολ, όπως αποδείχθηκε της τιμής, για τους «σομπρέρος».

Το ματς:

Το Μεξικό μπήκε πιο παθιασμένα στο παιχνίδι έχοντας την πίστη πως θα σκοράρει γρήγορα και θα αιφνιδιάσει την Αργεντινή. Η πίεση που ασκούσαν ήταν τόσο μεγάλη που στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα αδυνατούσαν να αλλάξουν δεύτερη σωστή πάσα! Στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς ο Σαλσίδο (8’) σημάδεψε με σουτ από …το σπίτι του (35 μέτρα!) το οριζόντιο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα ο Γκουαρδάδο με τον ίδιο τρόπο, αλλά από καλύτερη θέση έφτασε πολύ κοντά στο γκολ.

Μέχρι και το πρώτο εικοσάλεπτο η περίσσια αυτοπεποίθηση των Μεξικανών έδινε την εντύπωση πως αργά ή γρήγορα θα πετύχαιναν ένα τέρμα, δεν ήταν όμως στα …πόδια τους η υπόθεση. Ο Τέβες (26’) άνοιξε το σκορ υπέρ της Αργεντινής με κεφαλιά από θέση οφσάιντ και έκτοτε όλα πήγαν στραβά στους «σομπρέρος»… Την στιγμή που ο Μέσι του έκανε την μεταβίβαση ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο πιο μπροστά από τον τελευταίο Μεξικανό παίκτη.


Argentina 1-0 Mexico

Simao | MySpace Video


Ο Ρομπέρτο Ροζέτι κατακύρωσε το τέρμα του Τέβες, στη συνέχεια όμως ζήτησε την άποψη του βοηθού του, χωρίς τελικά να αλλάξει απόφαση, κάτι που εξόργισε ακόμα περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του Χαβιέ Αγκίρε.

Η ψυχολογία τους έπεσε στο ναδίρ, κάτι που φάνηκε από το τραγικό λάθος του Οσόριο στο 33ο λεπτό, με τον Ιγκουαΐν να του κλέβει τη μπάλα ακριβώς έξω από την περιοχή της ομάδας του, και αφού πέρασε και τον πορτιέρο του Μεξικού πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία «γράφοντας» το 2-0!


Argentina 2-0 Mexico

Simao | MySpace Video


Στους πανηγυρισμούς ο Χάιντσε τράκαρε με μία κάμερα, μπατσίζοντάς την μετά, θεωρώντας την υπεύθυνη για το γεγονός. Τι να πεις…

Η επιμονή της Αργεντινής και κυρίως του Τέβες για μεγαλύτερο σκορ, είχε αποτέλεσμα. Ο άσος της Μαν. Σίτι με ένα ασύλληπτο σουτ στο αριστερό «Γ» πέτυχε το 3-0 (52') και εξάλειψε τις τελευταίες ελπίδες των Μεξικανών για ανατροπή.


Argentina 3-0 Mexico

Simao | MySpace Video


Το μόνο που κατάφεραν ήταν να βάλουν το γκολ της τιμής, με «δράστη» τον νεοαποκτηθέντα παίκτη της Γιουνάιτεντ Χαβιέ Ερνάντεζ (71').


Argentina 3-1 Mexico

Simao | MySpace Video


Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Ντι Μαρία (79' Γκουτιέρεζ), Οταμέντι, Μασεράνο, Μ. Ροντρίγκεζ (86' Παστόρε), Μέσι, Τέβες (69' Βερόν), Ιγκουαΐν

Μεξικό (Χαβιέ Αγκίρε): Πέρεζ, Φ. Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Μάρκες, Οσόριο, Τοράδο, Ερνάντεζ, Χουάρες, Ντος Σάντος, Γκουαρδάδο (62' Φράνκο), Μπαουτίστα (46' Μπαρέρα)

Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)
Στάδιο: Soccer City, Γιοχάνεσμπουργκ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x