Μουντιάλ 2010

Robben roll!

Χορεύοντας στους ρυθμούς του Άριεν Ρόμπεν η Ολλανδία ξεπέρασε το εμπόδιο της σοβαρής Σλοβακίας επικρατώντας με σκορ 2-1 και προκρίθηκε έτσι στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ! Έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Κάουτ και με τους Ρόμπεν και Σνάιντερ να να πετυχαίνουν από ένα γκολ οι «οράνιε» έκλεισαν θέση στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Βραζιλία-Χιλή.

Χορεύοντας στους ρυθμούς του Άριεν Ρόμπεν η Ολλανδία ξεπέρασε το εμπόδιο της σοβαρής Σλοβακίας επικρατώντας με σκορ 2-1 και προκρίθηκε έτσι στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ!

Έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Κάουτ και με τους Ρόμπεν και Σνάιντερ να να πετυχαίνουν από ένα γκολ οι «οράνιε» έκλεισαν θέση στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Βραζιλία-Χιλή.

Μείωσε στις καθυστερήσεις με εκτέλεση πέναλτι ο Ρόμπερτ Βίτεκ, ο οποίος έφτασε τα τέσσερα τέρματα στο τουρνουά, όσα έχει και ο πρώτος σκόρερ, Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Το ματς:

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Ολλανδών ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι «οράνιε» ξεκίνησαν συντηρητικά απειλώντας μόνο με μερικά …αναγνωριστικά σουτ, την ώρα που οι Σλοβάκοι έδειχναν ανήμποροι όχι μόνο να πατήσουν στην περιοχή τους, αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να γίνουν επικίνδυνοι στην επίθεση.

Το δίλλημα του Μάαρβαϊκ για το αν πρέπει να δώσει φανέλα βασικού στον Ρόμπεν απαντήθηκε με την έναρξη του παιχνιδιού. Ο MPV της φετινής Μπάγερν βρέθηκε στο αρχικό σχήμα και χάρη σ’ αυτόν οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ.
Από τα πόδια του Σνάιντερ, αρκετά πίσω από τη σέντρα, ξεκίνησε μία αντεπίθεση, ο Ρόμπεν υποδέχθηκε τη μπάλα στον «ασβέστη» έξω δεξιά και αφού «ζάλισε» τους αντίπαλους του σούταρε στην κλειστή γωνία του Μούχα πετυχαίνοντας το 1-0 (33’)!


Netherlands 1-0 Slovakia

Ricardo | MySpace Video


Με τον τρόπο που αναπτύσσονταν στη συνέχεια οι Ολλανδοί δεν έδειχναν… πρόθυμοι να πετύχουν άλλο τέρμα, ωστόσο μέσα σε ένα δίλεπτο (50’-51’) πρώτα ο Ρόμπεν και μετά ο Φαν Μπόμελ είδαν τις προσπάθειές του να σταματούν στον εξαιρετικό απόψε Μούχα, ο οποίος επενέβη σωτήρια κρατώντας την ομάδα του ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στην προημιτελική φάση.

Αν και άργησαν πολύ, οι Σλοβάκοι αντέδρασαν και δημιουργώντας δύο κλασικές ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό (67’) με πρωταγωνιστές τους Στοχ και Βίτεκ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, υπολόγιζαν όμως χωρίς τον Στικέλενμπουργκ που και στις δύο περιπτώσεις έκανε ό,τι χρειαζόταν για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του.

Από πάσα «πάρε-βάλε» του Κάουτ ο Σνάιντερ πλάσαρε σε κενή εστία διαμορφώνοντας το 2-0 υπέρ της Ολλανδίας «τσεκάροντας» το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το μόνο που κατάφερε η Σλοβακία ήταν να μειώσει με τον Βίτεκ στις καθυστερήσεις. Ο 28χρονος φορ σκόραρε από τα έντεκα μέτρα και έπιασε τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς με τέσσερα τέρματα.


Netherlands 2-0 Slovakia

Simao | MySpace Video



Netherlands 2-1 Slovakia

Simao | MySpace Video


Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ (92' Αφελάι), Ρόμπεν (71' Ελία), Κάουτ, Φαν Πέρσι (80' Χούντελαρ).

Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούτσα, Ντούριτσα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζαμπάβνικ (88' Γιακούμπκο), Βάις, Στοχ, Γέντριτσεκ (71' Κόπουνεκ), Κούτσκα, Χάμσικ (88' Σαπάρα), Βίτεκ.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)
Γήπεδο: «Durban Stadium» (Ντέρμπαν)

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x