Μουντιάλ 2010

Μελο-δράματα ΤΕΛΟΣ!

Με θόρυβο πετάει από πάνω της τη… ρετσινιά του «loser» η Ολλανδία! Οι «οράνιε» έβαλαν τέλος στην παράδοση που τους θέλει να… «κωλώνουν στα δύσκολα», ανέτρεψαν το σκορ απέναντι στη Βραζιλία και με το τελικό 2-1 πέρασαν πανηγυρικά στα ημιτελικά του Μουντιάλ! Μοιραίος για τη «σελεσάο» ο Φελίπε Μέλο, ισοφάρισε με αυτογκόλ το προβάδισμα που είχε δώσει ο Ρομπίνιο και αποβλήθηκε λίγο μετά την πλήρη ανατροπή που είχε κάνει ο Σνάιντερ (68’).

Με θόρυβο πετάει από πάνω της τη… ρετσινιά του «loser» η Ολλανδία!

Οι «οράνιε» έβαλαν τέλος στην παράδοση που τους θέλει να… «κωλώνουν στα δύσκολα», ανέτρεψαν το σκορ απέναντι στη Βραζιλία και με το τελικό 2-1 πέρασαν πανηγυρικά στα ημιτελικά του Μουντιάλ!

Μοιραίος για τη «σελεσάο» ο Φελίπε Μέλο, ισοφάρισε με αυτογκόλ το προβάδισμα που είχε δώσει ο Ρομπίνιο και αποβλήθηκε λίγο μετά την πλήρη ανατροπή που είχε κάνει ο Σνάιντερ (68’).

Κι όμως ξεκίνησε αλλιώς…

Σαν… θιγμένη που της αμφισβητήθηκε ο ρόλος του φαβορί μπήκε στο παιχνίδι η Βραζιλία. Η «σελεσάο» θέλησε να πάρει από την αρχή το «κουμάντο» και πριν περάσουν δέκα λεπτά είχε ήδη… δώσει στίγμα. Η κάθετη μπαλιά του Μέλο «εξήγησε» τη σημασία του τραυματισμού του Ματάισεν (αντικαταστάθηκε λίγο πριν την έναρξη από τον Όιερ), «τρύπησε» την άμυνα των Ολλανδών και «εξαργυρώθηκε» άψογα με το προβάδισμα από τον Ρομπίνιο.


Holland 0-1 Brazil (Quarter Final)

Goalsarena | MySpace Video


Η προσπάθεια των «οράνιε», στη συνέχεια, να αντιδράσουν προσέκρουε στην καλή ψυχολογία των Βραζιλιάνων -που τους επέτρεπε να διατηρούν τον έλεγχο του αγώνα- αλλά και στο ιδανικό «σαμποτάζ» του Ντούνγκα στο μεγάλο όπλο των Ολλανδών, Ρόμπεν.

Η επιπολαιότητα, δε, του Ζουάν (σούταρε ψηλά από το πέναλτι σε γύρισμα του Άλβες) και οι… πτητικές ικανότητες του Στεκέλενμπουργκ (απογειώθηκε στο «παραθυράκι» και απέκρουσε… με τα νύχια το φαλτσαριστό σουτ του Κακά) ήταν οι μόνοι λόγοι που η «σελεσάο» πήγε με προβάδισμα μόνο ενός γκολ στα αποδυτήρια.

Ξαφνικά έγιναν… ιπτάμενοι!

Ενώ, λοιπόν, το πρώτο ημίχρονο είχε φτιάξει το ιδανικό σκηνικό για τη Βραζιλία, δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε ένα τέταρτο στο β’ μέρος για να χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της! Το κεφάλι του Φελίπε Μέλο βρέθηκε ακριβώς εκεί… που ΔΕΝ έπρεπε στο 53’, εκείνο του Σνάιντερ -15 λεπτά αργότερα- έκανε ακριβώς το αντίθετο και οι «οράνιε» -χωρίς να καταλάβει κανείς το πως- έφταναν σε μια απίστευτη ανατροπή!


Holland 1-1 Brazil (Quarter Final)

Goalsarena | MySpace Video



Holland 2-1 Brazil (Quarter Final)

Goalsarena | MySpace Video


Σαν να μην έφτανε, δε, αυτό, ο Μέλο λίγο αργότερα είπε να μετατραπεί στον απόλυτο τραγικό πρωταγωνιστή. Ο Βραζιλιάνος μέσος -με μια αψυχολόγητη ενέργεια- πάτησε τον Ρόμπεν, είδε τον δρόμο για τα αποδυτήρια και έδινε ουσιαστικά τη «χαριστική βολή» στην ομάδα του. Εκείνη προσπάθησε σπασμωδικά στη συνέχεια να αντιδράσει -παραλίγο να το πληρώσει εκ νέου στις αντεπιθέσεις των Ολλανδών- και η λήξη βρήκε οριστικά τους τελευταίους να παίρνουν εκδίκηση για τους αποκλεισμούς του '94 και του '98!


Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Όιερ, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάουτ, Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι (85' Χούντελααρ), Σνάιντερ, Ρόμπεν

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Φελίπε Μέλο, Μπάστος (62' Ζιλμπέρτο Μέλο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φαμπιάνο (78' Νιλμάρ), Κακά, Ρομπίνιο, Άλβες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιουίτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)
ΣΤΑΔΙΟ: «Nelson Mandela Bay», Πορτ Ελίζαμπεθ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x