Βαγγέλης Νεραντζιάς

Γερμανική… ταυρομαχία!

www.sportfm.gr

Αν και είναι κουραστικό και συνηθισμένο να μιλάμε για πρόωρους τελικούς, η αναμέτρηση Ισπανίας-Γερμανίας για τον 2ο ημιτελικό του Μουντιάλ, μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί. Μη ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν προ διετίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τους «φούριας ρόχας» να κατακτούν τον τίτλο. Όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, η κάθε ομάδα έχει τους δικούς της λόγους να αισιοδοξεί.

Αναμφισβήτητα στο τουρνουά που παρακολουθούμε από τη Νότιο Αφρική, οι Γερμανοί έχουν πραγματοποιήσει τις καλύτερες εμφανίσεις και έχουν κλέψει την παράσταση. Η ομάδα του Λεβ εμφανίζεται σε εκπληκτική φόρμα, έχει την απαραίτητη ρέντα που χρειάζεται σε αυτές οι διοργανώσεις και όπως έχουμε ξαναγράψει στη στήλη, έχει και το ταλέντο που της έλειπε σε προηγούμενα τουρνουά. Σε όλα αυτά προσθέστε τη «βαριά» φανέλα που διαθέτει διαχρονικά.

Από την άλλη υπάρχει η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανίας και αν οι Γερμανοί είναι η καλύτερη ομάδα αυτό το διάστημα, οι φούριας ρόχας είναι μακράν η ποιοτικότερη της τελευταίας τριετίας. Απίστευτη κυκλοφορία μπάλας, κάθετο ποδόσφαιρο και πολύ ταλέντο, είναι τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν. Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός, ότι ο Σεσκ Φάμπρεγκας δε «χωράει» στην ενδεκάδα, σκεφτείτε μια άλλη εθνική που δε θα έπαιζε βασικός ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής;

Όσον αφορά τη «μάχη» των πάγκων, οι χώρες έχουν σοβαρούς προπονητές που έχουν βρει κορμό στις ομάδες τους και δεν ψάχνουν το εξεζητημένο. Σίγουρα ο Ντελ Μπόσκε είναι πιο έμπειρος, ωστόσο και ο Λεβ βγάζει μια ηρεμία και μια σιγουριά, που λογικά μεταφέρεται στους παίκτες.

Θεωρείται δεδομένο ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση δε θα έχει ανάλογη εξέλιξη για τα «πάντσερ», όπως κόντρα στην Αγγλία και την Αργεντινή. Στο παιχνίδι με την ομάδα του Μαραντόνα οι Γερμανοί «πήραν» με ευκολία τη μεσαία γραμμή και άνοιξαν το σκορ στη πρώτη στημένη φάση. Ωστόσο, το κέντρο είναι από τα δυνατά σημεία και των Ισπανών, που θεωρούνται μετρ στον τομέα της τακτικής. Τα πάντσερ έχουν καλύτερη επίθεση (13-2 γκολ), αλλά οι φούριας ρόχας είναι σαφώς καλύτεροι στην κατοχή της μπάλας, σουτάρουν και σεντράρουν καλύτερα, έστω και αν δεν πετυχαίνουν εύκολα γκολ(6-2 γκολ). Βέβαια, το πρόβλημα στο σκοράρισμα σχετίζεται και με το ντεφορμάρισμα του Φερνάντο Τόρες.

Συνοπτικά, σε αντίθεση με όσους ισχυρίζονται ότι αυτή η Γερμανία δεν παίζεται, έχω την αίσθηση ότι το παιχνίδι θα είναι απόλυτα ισορροπημένο και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Τι είδους παιχνίδι θα είναι, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άσε που όταν προβλέπουμε ότι «σήμερα θα δούμε ματσάρα» πάντα την πατάμε…Ας περάσει ο καλύτερος, αφού είναι ξεκάθαρο ότι και οι δύο αξίζουν μια θέση στον τελικό της Κυριακής.

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον φίλο μου Αντώνη Β. για την έμπνευση του τίτλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x