Europa League

Την έκανε… Μπεσα-μέλ!

Ένας Ολυμπιακός… χωρίς διάθεση για αστεία, «έλιωσε» 5-0 την Μπέσα στην Αλβανία και καθάρισε από σήμερα την πρόκριση στον γ’ γύρο του Europa League. Με πρωταγωνιστές τους Όσκαρ και Ντιόγκο -αμφότεροι πέτυχαν δύο γκολ- και τον Ντουντού να κάνει τα πάντα (και επιπλέον να σκοράρει), οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι… είναι περαστικοί από τόσο πρώιμα στάδια της διοργάνωσης. Αποστολή στα Τίρανα: Τόλης Χριστοφοράκης

Ένας Ολυμπιακός… χωρίς διάθεση για αστεία, «έλιωσε» 5-0 την Μπέσα στην Αλβανία και καθάρισε από σήμερα την πρόκριση στον γ’ γύρο του Europa League.

Με πρωταγωνιστές τους Όσκαρ και Ντιόγκο -αμφότεροι πέτυχαν δύο γκολ- και τον Ντουντού να κάνει τα πάντα (και επιπλέον να σκοράρει), οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι… είναι περαστικοί από τόσο πρώιμα στάδια της διοργάνωσης.

Αποστολή στα Τίρανα: Τόλης Χριστοφοράκης


Πως έπαιξε

Με σύστημα 4-4-1-1, που φανέρωνε εξ αρχής την επιθυμία του Λίνεν να αγωνιστεί επιθετικά, παρατάχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι». Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νικοπολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Ραούλ Μπράβο, Μοντεστό και Γκαλίτσιος. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντουντού-Μαρέσκα, οι Μιραλάς και Ζαϊρί αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και ο Όσκαρ λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Ντιόγκο.

Με λάμψη από… Όσκαρ!

Αποφασισμένος να δείξει από την αρχή ποιος είναι το «αφεντικό» μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Με τους Ντουντού και Μαρέσκα σταδιακά να κάνουν… κατάληψη του κέντρου και τον κεφάτο Μιραλάς να δημιουργεί ρήγματα από τα αριστερά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για το γκολ που θα τους αφαιρούσε το -όποιο- άγχος κουβαλούσαν.

Ακριβώς στο εικοσάλεπτο, λοιπόν, οι Μιραλάς, Ζαϊρί και Μαρέσκα «έκρυψαν» την μπάλα, ο τελευταίος… την εμφάνισε «στο πιάτο» του Όσκαρ κι εκείνος τελείωσε ανάλογα ιδανικά τη φάση. Η μαζική άμυνα των Αλβανών είχε «ξεκλειδωθεί», η ζυγαριά της ψυχολογίας είχε γείρει πλέον στην πλευρά των παικτών του Λίνεν κι εκείνοι δεν χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα λεπτά για να «σφραγίσουν» την κυριαρχία τους.

Ο Ντουντού ανέλαβε αυτή τη φορά το ρόλο του «σερβιτόρου», ο Όσκαρ διατήρησε εκείνον του εκτελεστή και ο Ολυμπιακός άνετα και ξεκούραστα έδινε από νωρίς τέλος στη… σεμνή τελετή.

Το ξε-καθάρισε!

Τι κι αν η νίκη -αλλά και η πρόκριση- είχε σχεδόν κριθεί, το διάστημα της ανάπαυλας δεν αποδείχθηκε αρκετό για να ηρεμήσει ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν… ανάλογα φουριόζοι στο β’ μέρος και πριν περάσουν τρία λεπτά έκαναν… ισάριθμα τα τέρματά τους!

Το δυνατό σουτ του Ντουντού αποδείχθηκε πολύ δυνατό για τα χέρια του Σέχι, η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του και ο Ολυμπιακός μετέτρεπε σε… παρέλαση το πέρασμά του από το «Κεμάλ Στάφα». Είπαμε, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειχναν διάθεση να επαναπαυθούν…

Ο Ντιόγκο πήρε τη σκυτάλη από τον Όσκαρ, εκμεταλλεύτηκε άψογα (πρώτα με το κεφάλι και στη συνέχεια με το δεξί) τις δύο καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και «ξεχειλώνοντας» το σκορ, «βροντοφώναζε» πόσο… χαραμίζεται ο Ολυμπιακός αγωνιζόμενος από τώρα στη διοργάνωση.



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΕΣΑ (Σπετίμ Ντούρο): Σεχί, Τσικαλέσι (62' Χαντζίμπουλιτς), Οσμάνι (81' Στίνι), Φερίζοβιτς, Πότσι, Ντος Σάντος, Ντεμπί, Γιακούπι, Μιχάνι (70' Χότζα), Λαζαρέβσκι

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μοντεστό, Ραούλ Μπράβο, Χολέμπας, Μαρέσκα, Ντουντού (83' Κατσικογιάννης), Ζαϊρί (75' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Όσκαρ (66' Μήτρογλου), Ντιόγκο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταβίντ Φερνάντεζ Μπορμπαλάν (Ισπανία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Κεμάλ Στάφα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x