Stoiximan Super League

Απλά αυτή… δεν τα ‘φαγε!

Απλόχερη «τροφή» για όνειρα συνέχισε να δίνει στους φίλους του ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» επανέλαβαν απέναντι στη Μίλαν την εξαιρετική εμφάνιση που είχαν κάνει με την Ίντερ και το τελικό 0-0 οφείλεται καθαρά στην αστοχία και την αβλεψία του διαιτητή σε κανονικό γκολ του Γκοβού στο 54’. Εξαιρετικός -αλλά και μοιραίος- ο Σισέ, εντυπωσιακός ο Νίνης (είχε δοκάρι), θετικό ντεμπούτο για Μπουμσόνγκ. Η… έκτακτη απόφαση για εκτέλεση πέναλτι ανέδειξε τυπικά νικητές τους Ιταλούς με 5-3

Απλόχερη «τροφή» για όνειρα συνέχισε να δίνει στους φίλους του ο Παναθηναϊκός!

Οι «πράσινοι» επανέλαβαν απέναντι στη Μίλαν την εξαιρετική εμφάνιση που είχαν κάνει με την Ίντερ και το τελικό 0-0 οφείλεται καθαρά στην αστοχία τους και την αβλεψία του διαιτητή σε κανονικό γκολ του Γκοβού στο 54’.

Εξαιρετικός -αλλά και μοιραίος- ο Σισέ, εντυπωσιακός και πάλι ο Νίνης (είχε δοκάρι), θετικό ντεμπούτο για τον Μπουμσόνγκ.

Η… έκτακτη απόφαση για εκτέλεση πέναλτι ανέδειξε τυπικά νικητές τους Ιταλούς με 5-3.

Για μισή ώρα περίπου αγωνίστηκε στο παιχνίδι και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Πως έπαιξε

Με το γνωστό 4-2-3-1 παρέταξε τους «πράσινους» ο Νίκος Νιόπλιας. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Σεϊταρίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σιμάο-Κατσουράνης, στην τριάδα μπροστά τους οι Λέτο (αριστερά), Νίνης (κέντρο), Γκοβού (δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.

Τι Ίντερ, τι Μίλαν…

Από εκεί που είχε… σταματήσει με την Ίντερ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Με τον Νίνη να δίνει φαντασία και… ασίστ, τον Λέτο να δημιουργεί ρήγματα από αριστερά και τους Γκοβού-Σισέ να συνεργάζονται εξαιρετικά, οι πράσινοι είχαν φτιάξει ήδη στο δεκάλεπτο τρεις «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ.

Σε όλες, ωστόσο, ο Αμπιάτι είχε την απάντηση (απέκρουσε διαδοχικά την προσπάθεια του Σισέ να τον «κρεμάσει», στη συνέχεια το συρτό σουτ του Νίνη και τέλος την κοντινή προβολή του Γκοβού, μετά την υπέροχη σέντρα του Έλληνα χαφ).

Μπορεί, δε, μετά το -εφιαλτικό για εκείνη- πρώτο δεκάλεπτο, η Μίλαν να ισορρόπησε (και να δημιούργησε κι αυτή ευκαιρίες με τους Οντουαμάντι και Ζαμπρότα), ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι εκείνος που πλησίασε περισσότερο στο γκολ -με τον Κατσουράνη να μην επωφελείται για ελάχιστο από τις στημένες φάσεις στο τρίλεπτο 27’-29’.

Στο τελευταίο τέταρτο η Μίλαν, δημιούργησε ρήγματα -ειδικά από την αριστερή πλευρά, όπου ο Σεϊταρίδης αντιμετώπιζε προβλήματα- και ίσως είχε πάρει το προβάδισμα, αν δεν ήταν τόσο επιπόλαιη σε τελικές πάσες και προσπάθειες. Το ίδιο ίσχυσε, όμως, στα τελευταία λεπτά και για τον Παναθηναϊκό, με τα δύο καλά σουτ του Σισέ να… προσκρούουν πρώτα στον Αμπιάτι και στη συνέχεια στο (οριακά, αλλά σωστά) σηκωμένο σημαιάκι του βοηθού.

Του έλειψε (λέμε τώρα…) μόνο το γκολ!

Αν το πρώτο ημίχρονο έδωσε αφορμή στους φίλους του Παναθηναϊκού να συνεχίσουν τα όνειρα, το ξεκίνημα του δευτέρου τους έδωσε το δικαίωμα να τα… πολλαπλασιάσουν! Θέλοντας λες να βελτιώσουν την… επίδοση τους, οι «πράσινοι» έκαναν ένα, ακόμα πιο εντυπωσιακό, δεκάλεπτο από το πρώτο του αγώνα.

Θα το είχαν «εξαργυρώσει», δε, και με ένα γκολ, αν δεν τους εμπόδιζε το οριζόντιο δοκάρι (στην προβολή του Νίνη), τα… προβλήματα όρασης του διαιτητή (μόνο εκείνος δεν είδε πως η προβολή του Γκοβού πέρασε τη γραμμή) και η αδυναμία του Σισέ να «σφραγίσει» την εξαιρετική εμφάνισή του με ένα τέρμα (μετά από δύο χαμένα τετ α τετ, αστόχησε αμαρκάριστος και σε κεφαλιά από κοντά).



Οι πολλές αλλαγές που έκαναν στη συνέχεια οι δύο ομάδες έριξαν τον ρυθμό του αγώνα -όχι, όμως και τη διάθεση του Παναθηναϊκού να πάρει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Νιόπλια συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να ψάχνουν το γκολ που θα τους έδινε άλλη μια μεγάλη νίκη γοήτρου.

Παρόλο που δεν το πέτυχαν, δε, μέχρι τη λήξη, εκείνη τους βρήκε δεδομένα να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις -οι οποίες φυσικά δεν μετριάστηκαν από την έκτακτη απόφαση των διοργανωτών για εκτέλεση πέναλτι, που έδωσε τελικά την τυπική νίκη (5-3) στους «ροσονέρι».

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας (46' Καρνέζης), Καντέ (84' Σαριέγκι), Μπουμσόνγκ (84' Ιωαννίδης), Σεϊταρίδης (64' Βύντρα), Σπυρόπουλος (72'Μπιάρσμιρ), Σιμάο (84' Δημούτσος), Κατσουράνης (64' Ζιλμπέρτο), Νίνης (64' Μαρίνος), Γκοβού (64' Καραγκούνης), Λέτο (84' Μαυρίας) Σισέ (84' Πετρόπουλος)

ΜΙΛΑΝ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Γκατούζο (75' Αμπάτε), Ζέεντορφ (62' Στράασερ), Νέστα (62' Παπασταθόπουλος), Φλαμινί, Ζαμπρότα, Μποριέλο (71' Μπερέτα), Τιάγκο Σίλβα (46' Μπονέρα), Μέρκελ (80' Νόβινιτς), Αντονίνι, Οντουαμάντι

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x