Europa League

Ήταν Άρης… να γουστάρεις!

Ένας ψυχωμένος Άρης, δε «μάσησε» από τις αντιξοότητες που βρήκε μπροστά του στο παιχνίδι με την Αούστρια και επικρατώντας στις καθυστερήσεις με 1-0, πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Οι «κίτρινοι» συνήλθαν άμεσα από το κακό πρώτο ημίχρονο, πήραν πίσω από τους Αυστριακούς το «κουμάντο» του αγώνα και με λυτρωτή το νεοεισελθόντα Ρουίς, έβαλαν φωτιά στο… ήδη καυτό «Κλ. Βικελίδης»!

Ένας ψυχωμένος Άρης, δε «μάσησε» από τις αντιξοότητες που βρήκε μπροστά του στο παιχνίδι με την Αούστρια και επικρατώντας στις καθυστερήσεις με 1-0, πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Οι «κίτρινοι» συνήλθαν άμεσα από το κακό πρώτο ημίχρονο, πήραν πίσω από τους Αυστριακούς το «κουμάντο» του αγώνα και με λυτρωτή το νεοεισελθόντα Ρουίς, έβαλαν φωτιά στο… ήδη καυτό «Κλ. Βικελίδης»!

Πως έπαιξε

Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε τους «κίτρινους» ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σηφάκης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μίσελ, Οριόλ, Ρονάλντο και Νέτο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ναφτί-Τόχα, στα πλάγια οι Τσεσνάουσκις (αριστερά) και Χαβίτο (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση οι Κόκε-Τσέζαρεκ.

Ούτε του παπά…

«Παραγγελιά» για την Αούστρια ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι Αυστριακοί εκμεταλλεύτηκαν το μουδιασμένο ξεκίνημα και τα αμυντικά κενά του Άρη και χτυπώντας τον -υποδειγματικά σε ορισμένες περιπτώσεις- στην αντεπίθεση, «φλέρταραν» αρκετές φορές με το γκολ.

Ενώ, λοιπόν, οι παίκτες του Κούπερ έδειχναν μπλοκαρισμένοι και κατέφευγαν σε (προβλέψιμες) σέντρες για να διασπάσουν την άμυνά των αντιπάλων τους, έβλεπαν τη δική τους να δοκιμάζεται συχνά από την εξαιρετική τριπλέτα Γιουν-Λιντς-Μπάουμγκαρτλινγκερ.

Ο μοναδικός λόγος, δε, που κάποιος από αυτούς δεν έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ ήταν ο εξαιρετικός Σηφάκης (βγήκε νικητής σε δύο τετ α τετ) και το δοκάρι (που σταμάτησε την κεφαλιά του μέσου με το… διακριτικό όνομα λίγο πριν την ανάπαυλα).

Αυτός ήταν Άρης!

Ευεργετική αποδείχθηκε η ανάπαυλα για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» επέστρεψαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι να πάρουν… πίσω τις χαμένες εντυπώσεις του πρώτου ημιχρόνου και τα κατάφεραν. Βελτιώνοντας την κυκλοφορία της μπάλας και με τους νεοεισελθόντες Μενδρινό και Ρουίς να του δίνουν πνοή, οι παίκτες του Κούπερ ανάγκασαν την Αούστρια να οπισθοχωρήσει.

Παρόλο, λοιπόν, που η αδυναμία του να βρει «αντίδοτο» στη… φαρμακερή συνεργασία των Λιντς-Γιουν κόντεψε ξανά να του στοιχίσει (το σουτ του δεύτερου «έγλειψε» το δοκάρι του Σηφάκη), ο Άρης είχε μετατραπεί στο αναμφισβήτητο «αφεντικό» του αγώνα.

Κι αν η αστοχία του Τσέζαρεκ (ξόδεψε το υπέροχο γύρισμα του Χαβίτο), το δοκάρι (στο μοναδικό τετ α τετ του Κόκε) και η… σκυτάλη που πήρε ο Λίντνερ από τον Σηφάκη στο «κατέβασμα των ρολών» δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Κούπερ να πάρουν αυτό που άξιζαν στα 90 λεπτά, το τετράλεπτο των καθυστερήσεων θα αποδεικνύονταν αρκετό για τη λύτρωση!

Στη βαθιά μπαλιά στην περιοχή, ο Κόκε αντιμετώπισε την κεφαλιά… σαν την τελευταία της ζωής του, κατάφερε -κερδίζοντάς την- να τη στρώσει στον Ρουίς κι εκείνος βάζοντας την προβολή, έβαλε ταυτόχρονα τον Άρη στη θέση του οδηγού για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League!



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Οριόλ, Ρονάλντο Γκιάρο, Τόχα (79' Πρίττας), Ναφτί, Τσεσνάουσκις (60' Μενδρινός), Χαβίτο, Κόκε, Τσέζαρεκ (64' Ρουίς)

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Καρλ Ντάξμπαχερ): Λίντνερ, Βόρισεκ, Ντράγκοβιτς, Μαργκράιτερ, Σούτνερ, Κλάιν, Λίεντλ (71' Λέοβατς), Χλίνκα, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Λιντς (88' Σουμάχερ), Γιουν (81' Στάνκοβιτς)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x