Europa League

Κούπερ: «Θέμα… καρδιάς»!

Στην αποφασιστικότητα και τη μεγάλη θέληση που έδειξαν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο απέδωσε τη δραματική νίκη του Άρη επί της Αούστρια Βιέννης (1-0) ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Ισπανός τεχνικός χαρακτήρισε «την καρδιά» ως τον παράγοντα που έκρινε ένα ματς μεταξύ ισάξιων ομάδων, ωστόσο υπογράμμισε ότι -παρά το σημερινό σκορ- εκείνες έχουν ένα ακόμα ημίχρονο μπροστά τους στη Βιέννη.

Στην αποφασιστικότητα και τη μεγάλη θέληση που έδειξαν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο απέδωσε τη δραματική νίκη του Άρη επί της Αούστρια Βιέννης (1-0) ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ο Ισπανός τεχνικός χαρακτήρισε «την καρδιά» ως τον παράγοντα που έκρινε ένα ματς μεταξύ ισάξιων ομάδων, ωστόσο υπογράμμισε ότι -παρά το σημερινό σκορ- εκείνες έχουν ένα ακόμα ημίχρονο μπροστά τους στη Βιέννη.

«Μπορεί να νικήσαμε σήμερα, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε πολύ δύσκολο έργο, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Στο δεύτερο μέρος πιέσαμε την Αούστρια Βιέννης και πετύχαμε να γίνουν πολλά λάθη από τον αντίπαλο, που γνωρίζαμε ότι έχει πολύ καλή κυκλοφορία», ανέφερε αρχικά ο Κούπερ και συνέχισε:

«Σίγουρα υπήρξαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία μας. Θεωρώ, πάντως, πως -αν και το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ισάξιο βάσει συνολικής εικόνας- η δική μου ομάδα έβαλε πολύ περισσότερη καρδιά και είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία».

Αφού εξέφρασε την άποψη, δε, πως «από άποψης φυσικής κατάστασης, τελειώσαμε το παιχνίδι καλύτερα από τον αντίπαλο, που επηρεάστηκε περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες», τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά 1-0, όμως πλέον υπάρχει και το δεύτερο ημίχρονο στη Βιέννη. Το αποτέλεσμα αυτό μας γεμίζει πίστη και εμπιστοσύνη για να ανταπεξέλθουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλαμε το μηδέν παθητικό και το πετύχαμε, οπότε πηγαίνουμε πλέον με ένα μικρό πλεονέκτημα στην Αυστρία».

Αναφερόμενος ατομικά στους παίκτες του, ο Κούπερ δεν έδειξε να ανησυχεί για την ανετοιμότητα του Τόχα, ενώ εκθείασε -όπως είναι λογικό- τον «χρυσό σκόρερ» Ρουίς:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μου, πέραν μιας εξαίρεσης, του Τόχα, που έχει, όμως το ελαφρυντικό ότι είναι πολύ λίγες ημέρες μαζί μας. Ο Ρουίς ήταν πολύ καλός στο διάστημα που κλήθηκε να αγωνιστεί. Γενικά, και οι τρεις αλλαγές μας ήταν ποδοσφαιριστές που μπόρεσαν να προσφέρουν ανάσες και ποιότητα.

Ο Ρουίς είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και ο Μενδρινός ξέρει να κρατάει πολύ καλά τη μπάλα. Βέβαια, ακόμη και όταν έγιναν οι αλλαγές, η ομάδα είχε καταφέρει λίγο πιο πριν να βρίσκει τα πατήματα της, ενώ όταν μπήκαν οι τρεις παίκτες μας προσέδωσαν περισσότερη φρεσκάδα.

Η βελτίωση που παρατηρήθηκε στη μεσοαμυντική μας λειτουργία στο δεύτερο ημίχρονο έχει να κάνει περισσότερο με τη δική μας πίεση στην αντίπαλη άμυνα, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον Σηφάκη, που απεσόβησε αρκετούς κινδύνους στην εστία του. Σίγουρα όμως ήταν πράγματα και καταστάσεις τις οποίες γνωρίζαμε, απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, μια ομάδα με εξαιρετική ισορροπία σε όλες τις γραμμές»
.


Νταξμπάχερ: «Αισιόδοξος… λόγω εμφάνισης»

Κάθε άλλο παρά απογοητευμένος εμφανίστηκε, από την πλευρά του, ο Καρλ Ντάξμπαχερ. Ο τεχνικός της Αούστρια εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση των παικτών του και θεωρεί πως εκείνη της δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξεί ενόψει της ρεβάνς.

«Θεωρώ πως η ομάδα μου έπιασε πολύ καλή απόδοση, καθώς προτού ο Άρης καταφέρει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, εμείς είχαμε ήδη φτιάξει 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Φυσικά, είμαι απογοητευμένος από την εξέλιξη και το γεγονός ότι το γκολ επετεύχθη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όμως δεν είμαι καθόλου απογοητευμένος από την εμφάνιση μας», ανέφερε ο Νταξμπάχερ και εξήγησε:

«Δεν θεωρώ ότι η πτώση στην απόδοση μας στην επανάληψη είναι θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά θέμα πίεσης από τον αντίπαλο, όπως φυσικά και των πολλών δικών μας λαθών στις πάσες στη μεσαία γραμμή. Είχαμε αναλύσει πολύ καλά τον Άρη και από την πλευρά μου είναι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι εξουδετερώσαμε τα ατού του στο σημερινό παιχνίδι.

Η συνολική εμφάνιση μας σήμερα δημιουργεί αισιοδοξία πως θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση»
.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x