Stoiximan Super League

Καραγκούνης: «Δεν γυάλιζε το μάτι μας»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά και στο γρήγορο γκολ που δέχθηκε η Εθνική από τη Γεωργία απέδωσε ο Γιώργος Καραγκούνης το «στραβοπάτημα» της Ελλάδας στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2012. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε πως είναι στο χέρι των διεθνών να αλλάξουν τα δεδομένα του ομίλου. «Όλα κρέμονται σε μια κλωστή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην έλλειψη συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά και στο γρήγορο γκολ που δέχθηκε η Εθνική από τη Γεωργία απέδωσε ο Γιώργος Καραγκούνης το «στραβοπάτημα» της Ελλάδας στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2012. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε πως είναι στο χέρι των διεθνών να αλλάξουν τα δεδομένα του ομίλου. «Όλα κρέμονται σε μια κλωστή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αρχικά, ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε για την ισοπαλία κόντρα στη Γεωργία και απέδωσε το άσχημο αποτέλεσμα στο γεγονός ότι η ομάδα μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο.

«Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για μας. Πάντα η αρχή είναι ιδιαίτερη και θες να ξεκινάς με τρεις βαθμούς όταν παίζεις στο γήπεδό σου. Το γκολ που δεχτήκαμε μας αποσυντόνισε περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Είμαστε μια ομάδα με νέο προπονητή και αρκετά παιδιά που δεν ήταν βασικά στελέχη τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Αργήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε, κάναμε ευκαιρίες και αν ήμασταν πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να φτάσουμε στη νίκη. Πρέπει να μπαίνουμε αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό. Εμείς μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε είχαμε δεχθεί γκολ. Πολλές φορές είναι λογικό αυτό, αλλά εμάς μας επηρέασε πιο πολύ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και σε ολόκληρο το δεύτερο παίξαμε καλά. Όμως το σοκ από το γκολ στην αρχή μας γέμισε άγχος».

Ο μέσος του Παναθηναϊκού και της Εθνικής παραδέχτηκε πως ήταν μια κακή αρχή, αλλά είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια.

«Πετάξαμε δύο βαθμούς και με αντίπαλο τη Γεωργία έπρεπε να νικήσουμε, τουλάχιστον όμως δεν χάσαμε και τώρα κοιτάζουμε τη συνέχεια. Είδαμε και άλλες ομάδες που έπεσαν θύματα εκπλήξεων. Κάθε εμπόδιο για καλό. Θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, να μην έχουμε τέτοια αποτελέσματα, ιδίως στην έδρα μας, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την Κροατία, προσεχή αντίπαλο της Εθνικής, ο Γιώργος Καραγκούνης είπε ότι είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι διεθνείς επειδή δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους:

«Είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα με σπουδαίους παίκτες. Έχουν τον ίδιο προπονητή και είναι μια στρωμένη ομάδα, σίγουρα ο πιο δύσκολος αντίπαλός μας. Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός με το αποτέλεσμα με τη Γεωργία. Όλοι προερχόμαστε από προετοιμασία, χωρίς επίσημα ματς, ενώ υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Τις τελευταίες 20 μέρες δεν έχουμε κάνει ένα ματς, πήγαμε να παίξουμε με την Τζένοα και είδατε τι έγινε με το χόρτο. Έχουμε στεναχωρηθεί, αλλά πιστεύουμε ότι με πολύ δουλειά θα χαμογελάσουμε εμείς, αρκεί να μάς χαμογελάσει λίγο και η τύχη. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Με τη Γεωργία χωρίς να καταλάβουμε τι έγινε, δεχθήκαμε το γκολ. Δεν γυάλιζε το μάτι μας. Δεν επιμείναμε στο σύστημα πού είχαμε αποφασίσει να παίξουμε γιατί ο αντίπαλος κλείστηκε και όλα άλλαξαν. Είμαστε πιο ποιοτικοί, αλλά υπήρχαν 6-7 Γεωργιανοί που παίζουν στη Ρωσία και έχουν πολλά ματς στα πόδια τους. ».

Όσο για τη συνέχεια, ο αρχηγός δίνει το σύνθημα για αντεπίθεση και ζητεί… ψυχραιμία:

«Είναι νωρίς ακόμα. Να μη χάσουμε την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Την Τρίτη κόντρα στην Κροατία δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα πάρουμε, σίγουρα όμως θα εμφανιστούμε καλύτεροι από το προηγούμενο ματς. Δεν πρέπει να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας από την αρχή του αγώνα. Θα ακολουθήσουμε τις εντολές του προπονητή και θα δούμε τι θα γίνει».

«Εδώ στην Ελλάδα πάμε εύκολα από το μαύρο στο άσπρο και το ανάποδο. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα που ίσως να επηρεαστούν. Όλα κρέμονται από μια κλωστή και εύκολα μπορούν να αλλάξουν οι ισορροπίες στον όμιλο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x