Ειδήσεις

Ισπανία για ένα δεκάλεπτο

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την Ισπανία για να δικαιολογήσει τον τίτλο της απερχόμενης παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο σοβαρεύτηκαν στην τελευταία περίοδο απέναντι στους Σλοβένους και με επιμέρους σκορ 33-18, πήραν τη νίκη με 97-80 στον πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 του Μουντομπάσκετ. Κορυφαίος για τους «φούριας ρόχας» ο Ναβάρο με 26, καλύτερος από τους Σλοβένους οι οποίοι κατέρρευσαν στην τελευταία περίοδο, ο Λάκοβιτς με 19.

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την Ισπανία για να δικαιολογήσει τον τίτλο της απερχόμενης παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο σοβαρεύτηκαν στην τελευταία περίοδο απέναντι στους Σλοβένους και με επιμέρους σκορ 33-18, πήραν τη νίκη με 97-80 στον πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 του Μουντομπάσκετ. Κορυφαίος για τους «φούριας ρόχας» ο Ναβάρο με 26, καλύτερος από τους Σλοβένους οι οποίοι κατέρρευσαν στην τελευταία περίοδο, ο Λάκοβιτς με 19. Τον νικητή του ζευγαριού Ρωσία – Αργεντινή θα αντιμετωπίσουν για τις θέσεις 5-6, οι Ισπανοί.

Το ματς

Οι Σλοβένοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση του «Sinan Erdem Dome» και με κάρφωμα του Ντράγκιτς στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα 7 πόντων έναντι των Ισπανών (12-5). Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Φερνάντεθ, έφεραν τους «φούριας ρόχας» σε απόσταση βολής (10-12), προτού ο Λάκοβιτς με τρίποντη βόμβα ξαναδώσει «αεράτο» προβάδισμα στους Βαλκάνιους. Ένα λέι απ του Μπετσίροβιτς, 32’’ πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου έδωσε στη Σλοβενία το μέγιστο προβάδισμά της μέχρι εκείνη τη στιγμή (23-14), προτού ο Βάσκεθ με δύο βολές βάλει τον επίλογο στο πρώτο δεκάλεπτο (23-16).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε αντιστρόφως ανάλογα με την πρώτη, με τους Βάσκεθ και Ρέγες να προσφέρουν πολύτιμους πόντους και να στέλνουν το ματς στο 22-23. Οι Σλοβένοι «έτρεξαν» και πάλι ένα σερί 6-0, αποκαθιστώντας το αρχικό τους προβάδισμα. Η λήξη του δευτέρου δεκαλέπτου βρήκε την Ισπανία να υπολείπεται τρεις πόντους από την ομάδα του Μπετσίροβιτς, η οποία έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου διλέπτου στην τρίτη περίοδο, οι Ισπανοί πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά, με λέι απ του Φερνάντεθ 45-44, ενώ έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο 64-62, με δύο βολές του Ναβάρο. Τα πάντα κρίθηκαν όταν οι παίκτες του Σκαριόλο «έτρεξαν» ένα σερί 13-2, στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου μετατρέποντας το 78-73 σε 91-75, βάζοντας τέλος στις όποιες βλέψεις είχαν οι τετραθλητές Ευρώπης του 2009 για τη νίκη. Το τελικό 97-80, δίνει το δικαίωμα στους «φούριας ρόχας» να διεκδικήσουν την πέμπτη θέση από τη Ρωσία ή την Αργεντινή, το Σάββατο, ενώ οι Σλοβένοι θα αντιμετωπίσουν αντίστοιχα τον ηττημένο του ζευγαριού.



Ισπανία (Σκαριόλο): Σαν Εμετέριο 4, Φερνάντεθ 16, Ρούμπιο 3 , Ναβάρο 26, Λόπεθ, Ρέγες 9, Βάσκεθ 16, Γιουλ 6, Γκασόλ 5, Μουμπρού 7, Γαρμπαχόθα 5

Σλοβενία (Μπετσίροβιτς): Σλόκαρ 1, Λάκοβιτς 19, Μπετσίροβιτς 13, Ούντριχ 7, Νάχμπαρ 2, Ντράγκιτς 19, Ζούπαν 11, Βίντμαρ 2, Μπρέζετς 6


Τα δεκάλεπτα: 16-23, 38-41, 64-62, 97-80


Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x