Stoiximan Super League

Ψιτ! Η ΑΕΚ είναι ‘δω!

Εν μέσω του… πολέμου που ήδη έχουν ανοίξει οι «αιώνιοι» για την κυριαρχία στη Superleague, η ΑΕΚ υπενθύμισε ότι είναι εδώ! Εμφανίζοντας -ειδικά στο πρώτο μέρος- την εικόνα που μοίρασε υποσχέσεις στο Σίδνεϊ, η «Ένωση» επικράτησε 2-0 του Πανσερραϊκού (26' Τζεμπούρ, 70' Καφές) και πέτυχε με στιλ την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Από τη φυσούνα είδε τα δέκα τελευταία λεπτά ο Μπάγεβιτς, που αποβλήθηκε για έντονη διαμαρτυρία από το διαιτητή Αμπάρκιολη.

Εν μέσω του… πολέμου που ήδη έχουν ανοίξει οι «αιώνιοι» για την κυριαρχία στη Superleague, η ΑΕΚ υπενθύμισε ότι είναι εδώ!

Εμφανίζοντας -ειδικά στο πρώτο μέρος- την εικόνα που μοίρασε υποσχέσεις στο Σίδνεϊ, η «Ένωση» επικράτησε 2-0 του Πανσερραϊκού (26' Τζεμπούρ, 70' Καφές) και πέτυχε με στιλ την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Από τη φυσούνα είδε τα δέκα τελευταία λεπτά ο Μπάγεβιτς, που αποβλήθηκε για έντονη διαμαρτυρία από το διαιτητή Αμπάρκιολη.

Έλαμψαν από τους «κιτρινόμαυρους» οι Μάκος και Λαγός -την ίδια ώρα που οι παίκτες του Κοκότοβιτς δε θύμισαν σε τίποτα την καλή εμφάνιση της πρεμιέρας στην Τούμπα.

Πως έπαιξε

Αρκετές εκπλήξεις -με βάση όσα αναμενόταν, αλλά και όσα δοκίμαζε όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις- παρουσίασε στην ενδεκάδα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από τις βασικές επιλογές του Σερβοέλληνα τεχνικού απουσίαζαν οι νεοαποκτηθέντες Νασούτι-Πατσατζόγλου, αλλά και οι Ντιοπ-Λεονάρντο.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς και Γιάχιτς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Σκόκο (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Τζεμπούρ.

Επιτέλους… Σίδνεϊ!

Ότι το άσχημο αγωνιστικό διάλειμμα -μετά το περίφημο τουρνουά του Σίδνεϊ- δεν υπήρξε ποτέ… προσποιήθηκε στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και ξεδίπλωσαν στο -όχι ακριβώς χαλί- της Ριζούπολης τα στοιχεία που δημιούργησαν ποδοσφαιρικές «φαντασιώσεις» στους οπαδούς τους το καλοκαίρι.

Με τους αυτοματισμούς να «βγαίνουν» για πρώτη φορά, την τριάδα των χαφ να συνεργάζεται άψογα μεταξύ της -αλλά και με τον Τζεμπούρ- και τον αρνητικό Ντιόγκο να μετατρέπει σε… αεροδιάδρομο για τον Μπερνς την αριστερή πλευρά του Πανσερραϊκού, η ΑΕΚ «φλέρταρε» ανά πάσα στιγμή με το γκολ.

Μπορεί, λοιπόν, να χρειάστηκε τρία τετ α τετ μέχρι να το… «ρίξει» (ο Τζεμπούρ δε μιμήθηκε τον Μπερνς, αλλά και τον… εαυτό του λίγο νωρίτερα) και να «ξόδεψε» τρεις ακόμα ευκαιρίες για να το επαναλάβει, ωστόσο η εικόνα της -περισσότερο και από το προβάδισμα- έδινε υποσχέσεις για τη συνέχεια.



…μετά το «γλύκισμα», Καφές!

Με διάθεση να ψάξει το γκολ που θα «κλείδωνε» το ματς, αλλά χωρίς τη… φούρια πλέον του πρώτου μέρους, γύρισε από την ανάπαυλα η ΑΕΚ. Έχοντας την ασφάλεια που προσέφερε στα μετόπισθεν η εξαιρετική εμφάνιση των Δέλλα και Λαγού, οι παίκτες του Μπάγεβιτς συνέχιζαν να αναζητούν τη… διάσπαση του αμυντικού τείχους που είχε στήσει ο Πανσερραϊκός σε μεθοδικές και συνδυασμένες ενέργειες.

Αφού, λοιπόν, ο Σκόκο έκανε ένα… διάλειμμα σε αυτό το πνεύμα (απείλησε να σκοράρει… μόνος του από το κόρνερ), ο Παντελής Καφές έγινε -έστω και… από σπόντα- κατάληξη μιας ακόμα εξαιρετικής συνεργασίας (των Λαγού-Λυμπερόπουλου-Σκόκο) και έδωσε ασφάλεια στην «Ένωση».



Παρόλο, δε, που διάθεση υπήρξε και στη συνέχεια από τους «κιτρινόμαυρους» (Λαγός, Σκόκο και Λυμπερόπουλος πλησίασαν ένα ακόμα γκολ), το πιο θεαματικό στιγμιότυπο μέχρι τη λήξη το προσέφερε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που… σούταρε οργισμένος μια μπάλα -μετά από κίτρινη κάρτα στον Μάκο- και αποβλήθηκε από τον Αμπάρκιολη.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Λαγός, Γιάχιτς, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος (83' Ντιόπ), Καφές, Μπερνς (67' Πατσατζόγλου), Λυμπερόπουλος, Σκόκο (90' Λεονάρντο), Τζεμπούρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάχα, Νασούτι, Καράμπελας, Μπλάνκο

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Πάμπλο Άμο, Κάστρο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς (65' Τάντιτς), Βρούτσινα, Ντιόγκο, Παπάζογλου, Σουμπίνιο (57' Αμπουμπακάρι), Λεοζίνιο (77' Νταλέ), Αλβάρεζ

Στον πάγκο έμειναν οι: Νόβοτα, Γαλανόπουλος, Παντελιάδης, Μαβένε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Γεωργαράκος (Αθήνας)

ΓΗΠΕΔΟ: Ριζούπολη

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x