Stoiximan Super League

Η παράδοση διατηρήθηκε στο Ηράκλειο

Ο Εργοτέλης επιβλήθηκε της Ξάνθης για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια που αγωνίζεται στη «μεγάλη» κατηγορία, χάρη σε γκολ του Ντιέγκο Ρομάνο στο 63' (1-0). Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Ο Εργοτέλης επιβλήθηκε της Ξάνθης για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια που αγωνίζεται στη «μεγάλη» κατηγορία, χάρη σε γκολ του Ντιέγκο Ρομάνο στο 63' (1-0). Οι γηπεδούχοι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Με αυτή τη νίκη οι Κρητικοί έφτασαν τους έξι βαθμούς, ενώ οι Ακρίτες, οι οποία αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 64' λόγω αποβολής του Μανώλη Μπέρτου, έμειναν στους δύο. Την επόμενη αγωνιστική ο Εργοτέλης φιλοξενείται από τον Άρη, ενώ η Ξάνθη υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.



Μέτριο έως κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο, αφού οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες. Ένα σουτ του Λεάλ στο 7’ και μια προσπάθεια του Μαρσελίνιο στο 24’ ήταν οι καλύτερες φάσεις ενός 45λέπτου που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από όλους.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Εργοτέλης μπήκε αποφασισμένος να επιβάλλει το ρυθμό του και σε αυτό βοήθησε πολύ μια έμπνευση του Νίκου Καραγεωργίου, ο οποίος έβαλε τον νεαρό Χρυσοφάκη στη θέση του «βαρύ» Βερπακόφσκις.

Ο Λεάλ είχε δύο πολύ καλές στιγμές στο 49’ και το 58’ και στο 63’ ήρθε το γκολ. Ο Ουρουγουανός σέντραρε, ο Μπούντιμιρ έδωσε ύψος τη μπάλα βρίσκοντας τον Ρομάνο και ο Αργεντινός με δεξί πλασέ νίκησε τον Γκσπούρνινγκ.

Ένα λεπτό μετά το γκολ, ο Ηλίας Σπάθας έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπέρτο για μαρκάρισμα στον Χρυσοφάκη και από εκείνο το σημείο η Ξάνθη δεν μπόρεσε να απειλήσει. O Γκσπούρνινγκ απέκρουσε ένα σουτ του Ρομάνο και μια κεφαλιά του Μπούντιμιρ, ενώ ο εξαιρετικός Χρυσοφάκης είδε τη "βολίδα" του στο 86' να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.



Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Ολίσε (80’ Ορφανός), Μπέτο, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (57’ Χρυσοφάκης), Λεάλ, Μπούντιμιρ (90’ Καρέλης).

Στον πάγκο έμειναν οι Αθανασίου, Βίσιο, Σιάκκας, Φραγκουλάκης.

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Αντεφέμι (88’ Μπούγκα), Γκλέισον, Στιούαρτ, Φλίσκας, Στρμπα (83’ Μάνδαλος), Κατόνγκο, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πόι (55’ Μπεκαμένγκα).

Στον πάγκο έμειναν οι Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ, Τζάγκι, Βάλλας.





Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

Επιμέλεια: Γιάννης Μάρκουλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x