Stoiximan Super League

Του βγήκε η ψυχή, αλλά… μπήκε!

Παίζοντας, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, τον Άρη «σαν τη γάτα με το ποντίκι» και έχοντας σωρεία χαμένων ευκαιριών, ένας καταπληκτικός Πανιώνιος επικράτησε των «κιτρίνων» 1-0 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, με τον… λυτρωτή Μπάλαμπαν να σκοράρει στο 87' και να χαρίζει το πρώτο «τρίποντο» στους «κυανέρυθρους»! Αγνώριστος ο Άρης, που έπαιζε από το 50' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ναφτί (χτύπησε εκτός φάσης τον Μανιάτη).

Παίζοντας, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, τον Άρη «σαν τη γάτα με το ποντίκι» και έχοντας σωρεία χαμένων ευκαιριών, ένας καταπληκτικός Πανιώνιος επικράτησε των «κιτρίνων» 1-0 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, με τον… λυτρωτή Μπάλαμπαν να σκοράρει στο 87' και να χαρίζει το πρώτο «τρίποντο» στους «κυανέρυθρους»!

Αγνώριστος ο Άρης, που έπαιζε από το 50' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ναφτί (χτύπησε εκτός φάσης τον Μανιάτη).

Πώς έπαιξαν

Ο Μίκαελ Στόρε παρέταξε -λόγω και των απουσιών των τιμωρημένων Ριέρα και Τσότσαλιτς- σχήμα 4-4-1-1 με αρκετές αλλαγές (σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Ξάνθη) αλλά και εκπλήξεις. Ο Σουηδός τεχνικός χρησιμοποίησε: κάτω από τα γκολπόστ τον Μάχο, στο κέντρο της άμυνας τους Λάτκα και Σιόβα, αριστερά τον Κοντοέ και όχι τον Βαρό, με τον Γάλλο να καλύπτει τη δεξιά πλευρά. Στη μεσαία γραμμή τους Κουμορτζί και Κούρντι, δεξιά τον Μανιάτη και αριστερά τον Βαζ Τε, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Μπάλαμπαν και Σαλαλί (λίγο πιο πίσω από τον Κροάτη).

Από την άλλη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ «κατέβασε» την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Σηφάκης, στο κέντρο της άμυνας οι Λαζαρίδης και Κουλουχέρης, δεξιά ο Νέτο και αριστερά ο Μίσελ. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Χαβίτο, Ναφτί, Τόχα και Μενδρινός, ενώ στην επίθεση οι Τσέζαρεκ και Αραβίδης.



Κυρίαρχος από την αρχή

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα και για ένα 10λεπτο πίεζε τον Άρη, στην άμυνα του οποίου επικρατούσε σύγχυση. Οι ποδοσφαιριστές του Μίκαελ Στόρε συνδυάζονταν όμορφα και έψαχναν «τρύπες» για να «χτυπήσουν».

Ο Άρης ισορρόπησε στη συνέχεια, αλλά από το 20' και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν ο Πανιώνιος. Με τον Βαζ Τε (και πάλι) σε μεγάλα κέφια και άξιο συμπαραστάτη του τον Κουμορτζί, ο οποίος ήταν «άρχοντας» στη μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 23', όταν ο Πορτογάλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σαλαλί βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε το πλασέ, αλλά ο Σηφάκης έβγαλε με τα πόδια. Δύο λεπτά αργότερα, οι «κυανέρυθροι» έχασαν μοναδική ευκαιρία, όταν και πάλι ο Βαζ Τε έβγαλε μία καταπληκτική πάσα στην «πλάτη» της άμυνας του Άρη στον Κουμορτζί, ο Γκανέζος, όμως, μόνος του απέναντι από τον Σηφάκη, δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης συνέχισε να πιέζει τους «κίτρινους» και έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία, ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου 45λέπτου, όταν ο Κουμορτζί από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τον Πανιώνιο να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο χορτάρι της Νέας Σμύρνης.

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Άρη. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Σηφάκη με τον Μπαρέρο, επειδή ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν μπορούσε να συνεχίσει. Και σαν μην έφτανε αυτό για τον τεχνικό των φιλοξενούμενων, είδε την ομάδα του να μένει με 10 παίκτες στο 50', αφού ο Ναφτί χτύπησε τον Μανιάτη εκτός φάσης, ο κ. Τριτσώνης ήταν κοντά στη φάση και του έδειξε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον Άρη με αριθμητικό μειονέκτημα για το υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Ίδια και απαράλλαχτη εικόνα

Από κει και πέρα, η εικόνα του ματς παρέμεινε ίδια με αυτήν του πρώτου ημιχρόνου. Ο Πανιώνιος, εκμεταλλευόμενος και το αριθμητικό του πλεονέκτημα, συνέχιζε να πιέζει τους «κίτρινους», έχοντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ στο 54' και στο 58'. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να είναι αναποτελεσματικοί, παρά το γεγονός ότι είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Σούπερ «Μπόσκο» και… φωτιά στη Νέα Σμύρνη

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, ο Πανιώνιος ανέβασε και πάλι την απόδοσή του. Έχασε ακόμη δύο ευκαιρίες για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, αρχικά στο 80', όταν ο Βαζ Τε πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπαρέρο και στη συνέχεια στο 83', όταν καλό σουτ του Χίκα έξω από την περιοχή, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του Άρη. Τελικά, η Νέα Σμύρνη πήρε… φωτιά στο 87', με τον Μπάλαμπαν να εκμεταλλεύεται τη σύγκρουση Μπαρέρο-Κουλουχέρη και με πλασέ να «γράφει» το 1-0!

Ο Άρης θα μπορούσε να «κλέψει» το βαθμό της ισοπαλίας στο 90', αλλά την κεφαλιά του Ρουίς απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μάχο, κρατώντας την πρώτη νίκη της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Το φιλμ του αγώνα.







Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης (64' Χίκα), Λάτκα, Μπάλαμπαν, Βαρό, Κουμορτζί, Σιόβας, Κοντοές (89' Φουνκουάγιο), Κούρντι, Σαλαλί (78' Κούκετς), Βαζ Τε

Στον πάγκο: Μπέλιτς, Φουνκουάγιο, Ρίσγκαρντ, Κούκετς, Χίκα, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης (45' Μπαρέρο), Νέτο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Τόχα, Τσέζαρεκ (71' Ρουίς), Μίσελ, Μενδρινός, Χαβίτο, Αραβίδης (52' Φατί), Λαζαρίδης

Στον πάγκο: Μπαρέρο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ρουίς, Φατί, Σουάρες, Καζναφέρης, Βαγκέλι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Τάτσης (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: Ν. Σμύρνης

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x