Ευγενία Κουντούρη

Μήπως φέτος έχει... κολλήματα;

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ήταν και πάλι απογογητευτική. Μπορεί ο Πάντελιτς να με «δικαίωσε» και να έκανε τη μία από τις τρεις ευκαιρίες που του δόθηκαν γκολ, αλλά δεν μπορεί κανείς να είναι ευχαριστημένος επειδή τελικά η ομάδα κέρδισε τον αγώνα. Το ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση είναι γεγονός. Είναι πρόβλημα όμως πως δεν υπήρξε κανένα σημάδι βελτίωσης.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ήταν και πάλι απογογητευτική. Μπορεί ο Πάντελιτς να με «δικαίωσε» και να έκανε τη μία από τις τρεις ευκαιρίες που του δόθηκαν γκολ, αλλά δεν μπορεί κανείς να είναι ευχαριστημένος επειδή τελικά η ομάδα κέρδισε τον αγώνα.

Το ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση είναι γεγονός. Είναι πρόβλημα όμως πως δεν υπήρξε κανένα σημάδι βελτίωσης. Είναι επίσης πρόβλημα πως δεν υπήρξε έστω και ένα μικρό διάστημα στο οποίο να κυριάρχησε απόλυτα ο Ολυμπιακός. Είναι πρόβλημα που οι παίκτες - «κλειδιά» όπως ο Ντουντού δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και τέλος είναι μεγάλο πρόβλημα το ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην επιστροφή του στην πειραϊκή ομάδα δείχνει να έχει «κολλήματα».

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πάθει φέτος ο Βάσκος τεχνικός. Γιατί εμμένει και επιμένει σε επιλογές που τον εκθέτουν. Αντιλαμβανόμαστε πως πιστεύει στον Φουστέρ, αφού άλλωστε αποτελεί προσωπική του επιλογή. Δεν μπορεί όμως να επιμένει στην χρησιμοποίησή του όταν βλέπει πως κάνει κακό στην ομάδα. Αφήνει στον πάγκο τον Ιμπαγάσα και χρησιμοποιεί τον Φουστέρ υποστηρίζοντας πως ο δεύτερος τρέχει και μαρκάρει.

Μπορεί αυτά τα στοιχεία να είναι χρήσιμα για την ομάδα, όμως από ένα δημιουργικό χαφ το να δημιουργεί φάσεις και να φτιάχνει παιχνίδι είναι πολύ πιο σημαντικό. Και δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό «κόλλημα» του Ερνέστο. Δεν μπορεί να επιλέγεται ο Χολέμπας για το αριστερό άκρο της άμυνας και να μένει στον πάγκο ο Ραούλ Μπράβο. Δεν μπορεί να μην βλέπει ο Βάσκος τεχνικός πως οι αντίπαλοι έκαναν «πάρτι» από εκείνη την πλευρά.

Τα βλέπει κι αυτό νομίζω φάνηκε από την έκφραση απελπισίας και δυσαρέσκειας που είχε στο πρόσωπό του σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Γιατί λοιπόν δεν διορθώνει τα λάθη του. Είναι πολύ καλό που η διοίκηση δεν εμπλέκεται στο έργο του προπονητή. Θα πρέπει όμως κι εκείνος να καταλάβει πως δεν πρέπει να «εκμεταλλεύεται» το ότι έχει χρίσει απόλυτου αφεντικού στο αγωνιστικό κομμάτι.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x