Ευγενία Κουντούρη

Κόντεψαν να... βγάλουν τα μάτια τους

Λες και επρόκειτο για άλλη ομάδα. Λες και κατά την διάρκεια του ημιχρόνου άλλαξε η ενδεκάδα και κατέβηκε «άλλος» Ολυμπιακός στο γήπεδο. Αυτή ήταν η εικόνα που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» στο παιχνίδι με τον Αρη.

Λες και επρόκειτο για άλλη ομάδα. Λες και κατά την διάρκεια του ημιχρόνου άλλαξε η ενδεκάδα και κατέβηκε «άλλος» Ολυμπιακός στο γήπεδο. Αυτή ήταν η εικόνα που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» στο παιχνίδι με τον Αρη.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε στο ξεκίνημα πως θα πετύχει μία σχετικά άνετη νίκη επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης και «κατάφερε» τελικά να κάνει το παιχνίδι θρίλερ και κινδύνεψε σοβαρά στο τέλος να χάσει πολύτιμους βαθμούς.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο 45λεπτο. Με γκολ από τα αποδυτήρια, ένα δοκάρι, ένα χαμένο πέναλτι και 12 τελικές προσπάθειες ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι από νωρίς. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και εξαιρετική επιθετική ανάπτυξη. Πίεζαν ψηλά και δεν έδωσαν κανένα περιθώριο στον Αρη να απειλήσει.

Από το ξεκίνημα όμως του δευτέρου ημιχρόνου οι Πειραιώτες παρουσίασαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Μετά την φάση του 52' με τον Ριέρα οι «ερυθρόλευκοι» ανεξήγητα και αδικαιολόγητα οπισθοχώρησαν, έδωσαν χώρο στον αντίπαλό τους και κινδύνεψαν σοβαρά με ισοφάσιση.

Η μεσαία γραμμή των γηπεδούχων αντιμετώπισε πολλά προβλήματα η απόδοση των παικτών έπεσε κατακόρυφα με αποτέλεσμα το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε «δικαιολόγησε» την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου σημειώνοντας πως η ανάγκη των βαθμών «ανάγκασε» τους ποδοσφαιριστές να γίνουν πιο προσεκτικοί και να γυρίσουν πίσω προσπαθώντας να διαφυλάξουν το σκορ. Ο ίδιος όμως δεν θα έπρεπε να επιτρέψει να συμβεί αυτό και φυσικά η αλλαγή του Ριέρα με τον Χολέμπας δεν βοήθησε.

Μπορεί αυτό που τελικά μένει να είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί, όμως τουλάχιστον μέσα στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να παρουσιάζει την εικόνα που παρουσίασε στο β' ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη.

Υ.Γ. Θα σταθώ για μία ακόμα φορά στην παρουσία του Μιραλάς που ήταν και χθες εξαιρετικός. Ο Βέλγος αποδεικνύεται «χρυσή» μεταγραφή και δικαιωματικά έχει κερδίσει θέση στην ενδεκάδα. Πρόκειται για την πιο ευχάριστη έκπληξη και δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα βοηθήσει τα μέγιστα εάν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x