Ευγενία Κουντούρη

Συμφωνώ με Βαλβέρδε, αλλά…

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που της ταιριάζει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Από άποψη νοοτροπίας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα μπορούσαν ποτέ να βλέπουν τους παίκτες τους να βάζουν την ουσία πάνω από το θέαμα. Θέλουν την ουσία, τις νίκες και τα πρωταθλήματα, αλλά αν αυτό δεν συνδυάζεται και με καλό ποδόσφαιρο ή τουλάχιστον με επιθετικό ποδόσφαιρο τότε δεν ικανοποιούνται.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που της ταιριάζει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Από άποψη νοοτροπίας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα μπορούσαν ποτέ να βλέπουν τους παίκτες τους να βάζουν την ουσία πάνω από το θέαμα. Θέλουν την ουσία, τις νίκες και τα πρωταθλήματα, αλλά αν αυτό δεν συνδυάζεται και με καλό ποδόσφαιρο ή τουλάχιστον με επιθετικό ποδόσφαιρο τότε δεν ικανοποιούνται. Ο Βαλβέρδε ταιριάζει λοιπόν στην νοοτροπία αυτής της ομάδας και των φιλάθλων της. Πρέπει να συνεχίσει να επιδιώκει το θέαμα και είναι σαφές πως η δουλειά που κάνει είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Εχοντας ξεκαθαρίσει λοιπόν ότι συμφωνώ με τον Βάσκο όσον αφορά την νοοτροπία που πρέπει να έχει αυτή την ομάδα αλλά και για την τακτική που πρέπει να έχει θα πρέπει να πω πως ο κάθε αγώνας δεν είναι ο ίδιος. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει μια τακτική μια σταθερή νοοτροπία, αλλά παράλληλα θα πρέπει να μπορεί και να προσαρμόζει την τακτική του ανάλογα με την εξέλιξη και την εικόνα του κάθε παιχνιδιού. Ανάλογα ακόμα και με τον αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός παίζει ψηλά, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν παιχνίδια στα οποία πρέπει να διαφοροποιήσει την λογική του. Εάν για παράδειγμα πήγαινε να παίξει εναντίον της Μπαρτσελόνα με την άμυνα να παίζει τόσο ψηλά, τότε το αποτέλεσμα μάλλον θα ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικό. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έκανε και λάθη ο Βαλβέρδε. Όχι μόνο στις αλλαγές, αλλά και στην τακτική. Εχει μερίδιο ευθύνης για την ήττα.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x