Ευγενία Κουντούρη

Τα έκαναν... θάλασσα

Δεν ξέρω αν εμπνεύστηκαν από το περιβάλλον οι διαιτητές του αγώνα μεταξύ του Εργοτέλη και του Ολυμπιακού, αλλά τα έκαναν «θάλασσα». Κατάφεραν μέσα σε τόσο μικρό διάστημα να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο και τελικά η χθεσινή παρωδία άφησε μια «πικρή γεύση» που μόνο καλό δεν κάνει στο... άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γράφει η Ευγενία Κουντούρη στο www.sport-fm.gr

Δεν ξέρω αν εμπνεύστηκαν από το περιβάλλον οι διαιτητές του αγώνα μεταξύ του Εργοτέλη και του Ολυμπιακού, αλλά τα έκαναν «θάλασσα». Κατάφεραν μέσα σε τόσο μικρό διάστημα να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο και τελικά η χθεσινή παρωδία άφησε μια «πικρή γεύση» που μόνο καλό δεν κάνει στο... άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι διαιτητές λοιπόν τα έκαναν μαντάρα. Αρχικά πήραν τη λάθος απόφαση να ξεκινήσουν τον αγώνα, σε ένα γήπεδο που ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Πως να κρίνεις τους ποδοσφαιριστές και τι να πεις για το σημερινό 45λεπτό; Εάν ήταν «πολίστες» θα μπορούσαν πιθανότατα να αποδώσουν καλύτερα κάτω από τις σημερινές συνθήκες, αλλά δεν έπαιζαν πόλο. Οπότε και οι όποιες κρίσεις θα είναι, τουλάχιστον άδικες και πρόχειρες.

Μέσα σε αυτά τα 45 λεπτά όμως οι διαιτητές πρόλαβαν και έκαναν ένα τεράστιο λάθος. Δεν μέτρησαν το κανονικό γκολ (και μάλιστα πολύ όμορφο γκολ) του Βασίλη Τοροσίδη.

Σε ένα τέτοιο γήπεδο «λίμνη» είναι δεδομένο πως δεν θα δημιουργηθούν δεκάδες φάσεις. Δεν μπορεί κάποια ομάδα να στηριχτεί στην καλή επιθετική της ανάπτυξη και αυτή η φάση ήταν καθοριστική.

Οι διαιτητές τα κάνουν χειρότερα στην συνέχεια τα πράγματα διακόπτοντας τον αγώνα στο ημίχρονο, παρότι το γήπεδο δεν ήταν χειρότερο απ' ότι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό πάντως είναι πως τώρα θα αναγκαστεί να ταξιδέψει στην Κρήτη και να παίξει το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Εργοτέλη, ανάμεσα στα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Σε μία περίοδο με φορτωμένο πρόγραμμα, οι παίκτες του Βαλβέρδε θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο. Όχι και ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x