Αγγλία

Εκτός… τόπου και χρόνου η Σίτι

Πιο ντεφορμέ… πεθαίνεις! Από διεκδικήτρια τίτλου, η Μάντσεστερ Σίτι έχει μετατραπεί σε «σάκο του μποξ», δεν σηκώνει κεφάλι κι έχει πλέον τεθεί εν αμφιβόλω ακόμα και η έξοδός της στο Champions League.

Κάποτε απειλούσε (έστω με μια μίνι διαφορά) την Τσέλσι για το πρωτάθλημα. Θεωρείτο το δεύτερο φαβορί πίσω απ’ τους Λονδρέζους. Περασμένα… μεγαλεία, όμως, αυτά για την Μάντσεστερ Σίτι που δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των παλιότερων επιτυχιών και πλέον πηγαίνει από ήττα σε ήττα.

Και για να λέμε την αλήθεια, αυτό το ντεφορμάρισμα διατηρείται εδώ και σχεδόν δύο μήνες (απ’ τις 24 Φεβρουαρίου), με τους πολίτες να ‘χουν τεθεί… για πλάκα εκτός Champions League, να ‘χουν χάσει την κούρσα του τίτλου (στο -12 από Τσέλσι) και να κινδυνεύουν να χάσουν όχι μόνο την απευθείας έξοδο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση του χρόνου, αλλά ακόμα και τα προκριματικά!

Στα οκτώ τελευταία τους παιχνίδια μετρούν έξι ήττες και δύο νίκες οι παίκτες του Πελεγκίνι! Όσο κι αν σε αυτούς τους αγώνες περιλαμβάνονται τα διπλά ματς με Μπαρτσελόνα -όπου ήρθαν δύο… φυσιολογικές ήττες- δεν δικαιολογείται το… σερί. Γιατί όσο και να ‘χεις απέναντί σου τους «μπλαουγκράνα», στην Αγγλία τουλάχιστον θα ‘πρεπε να πάρεις έστω το «Χ», όταν εδώ και χρόνια θες να αποδείξεις στον κόσμο -αδίκως- πως η φανέλα «βάρυνε». Και φυσικά στον επαναληπτικό μπορεί οι πολίτες να έχασαν μόνο 1-0, αλλά η εικόνα του ματς ήταν για… 4-5 (ας είναι καλά ο Χαρτ).

Στα υπόλοιπα, η Σίτι έχει γνωρίσει την ήττα στο Άνφιλντ απ’ τη Λίβερπουλ (2-1), απ’ την Μπέρνλι εκτός έδρας (1-0), όπως και απ’ την Κρίσταλ Πάλας (2-1). Φυσικά το τελευταίο… χτύπημα, ήρθε ανήμερα του Πάσχα απ’ τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ η οποία με την τεσσάρα της, υπενθύμισε ποιος κάνει «κουμάντο» στην πόλη.

Μοναδική παρηγοριά αυτό το δίμηνο η νίκη επί της ουραγού Λέστερ στο «Έτιχαντ» (2-0) και το ίδιο αποτέλεσμα κόντρα στην Γουέστ Μπρομ (3-0).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, λοιπόν, η Μάντσεστερ Σίτι έχει μείνει στους 61 βαθμούς, είναι τέταρτη και στο -4 απ’ την τρίτη θέση κι όπως όλα δείχνουν στις εναπομείνασες έξι «στροφές» της Premier League θα κάνει… αγώνα μπας και προλάβει τους «κόκκινους διαβόλους» και την Άρσεναλ. Ή τουλάχιστον, να μην χάσει έστω τη θέση της στα προκριματικά του Champions League, δεδομένου ότι ακολουθούν από πίσω Λίβερπουλ με 57 και Σαουθάμπτον με 56, οι οποίες δείχνουν έτοιμες να «στριμώξουν» για τα καλά την ομάδα του Πελεγκρίνι (ο οποίος είναι υπ’ ατμόν).

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x