Europa League

Λίμπερετς: Δεν φοβάται ο ΠΑΟΚ

Μία από τις σταθερά μεγάλες δυνάμεις στην Τσεχία, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να αποτελέσει φόβητρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έφερε η κληρωτίδα στον δρόμο του ΠΑΟΚ. Το προφίλ της Σλόβαν Λίμπερετς.

Την ομάδα που την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος της Τσεχίας έφερε η κληρωτίδα του των ομίλων του Europa League στον δρόμο του ΠΑΟΚ μέσω του 10ου γκρουπ.

Η Σλόβαν Λίμπερετς μπορεί να αποτελεί μία από τις σταθερά δυνατές ομάδες στην χώρα της, όμως το ευρωπαϊκό της προφίλ δεν τρομάζει τον «δικέφαλο του Βορρά». Το ρόστερ της στηρίζεται κυρίως σε Τσέχους ποδοσφαιριστής, ενώ στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο ο Γίντριχ Τρπισόφσκι. Στο οπλοστάσιο του 40χρονου τεχνικού προστέθηκε ο «κράχτης» Μίλαν Μπάρος, που αποτελεί και το πιο δυνατό όνομα στην ομάδα.

inner

Στον προπονητή της Λίμπερετς αρέσει το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και θέλει όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες να συμμετέχουν στο σκοράρισμα αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι. Οι αναμετρήσεις της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς κόντρα στην Σλόβαν είναι σημαντικές και για ακόμη έναν λόγο, αφού οι Τσέχοι βρίσκονται στην 11η θέση της κατάταξης της UEFA, την στιγμή που η Ελλάδα ανέβηκε στην 14η.

Μπήκαν στην διοργάνωση μέσω του 3ου προκριματικού γύρου αφήνοντας εκτός την Αντμίρα (δύο νίκες 2-0 και 2-1). Στην φάση των play-offs συνάντησαν την ΑΕΚ Λάρνακας και δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο πρώτο παιχνίδι νίκησαν 1-0 στην Κύπρο, ενώ στο δεύτερο «σφράγισαν» το εισιτήριο χάρη στο άνετο 3-0. Τα πράγματα για την ομάδα του Γίντριχ Τρπισόφσκι δεν εξελίσσονται ανάλογα στο πρωτάθλημα της Τσεχίας, καθώς μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχει μαζέψει μόλις δύο βαθμούς (2 ισοπαλίες και 2 ήττες).





Το ρόστερ της αποτελείται από τους:

Τερματοφύλακες:
Κολάρ, Χλαντκί, Ντούμπραβκα

Αμυντικοί:
Καραφιάτ, Κούφαλ, Νιτριάνσκι, Τσλουμέσκι, Μπαρτοσάκ, Λάτκα (είχε παίξει στον Πανιώνιο), Χοβόρκα, Κουμπίσκιν, Ποκόρνι

Μέσοι: Μπρέιτε, Λέσνιακ, Σικορά, Ναβράτιλ, Φόλπρεχτ, Μπλάχα, Σουκένικ, Σέβτσικ, Βουχ, Μπαρτλ, Ματσούκα, Μόζες

Επιθετικοί: Γουέσλεϊ, Κομλιτσένκο, Χαντάστσοκ, Μπάρος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x