Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς τα «καταφέρνει» να μην παίζει βασικός στον Ολυμπιακό;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη.

***Έβλεπα τον Ταχτσίδη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αχαρναϊκό. Θα μου πείτε, μα με τον Αχαρναϊκό; Γιατί ο Μάριν, ο Τζούρτζεβιτς, ο Μίλιτς κ.α. με ποιόν έπαιζαν, με άλλο αντίπαλο;

***Τον έβλεπα, δύο μέτρα παλικάρι, να «κυλάει» τόσο ωραία την μπάλα από την άμυνα προς την επίθεση της ομάδας και σκεφτόμουν πώς «καταφέρνει» αυτός ο παίκτης να μην είναι βασικός στον Ολυμπιακό, με τα προσόντα που έχει.

***Με τις 40άρες μπαλιές του από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη. Με τις «αλλαγές» του παιχνιδιού. Με τις ωραίες πάσες του, μέσα από τις οποίες αναπτύσσεται όμορφα η ομάδα. Με τη δυνατότητα του να βγαίνει μπροστά και να απειλεί με το καλό του αριστερό πόδι. Γενικά με την πληθωρική παρουσία του, όπως την είχαμε δει και στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

***Μήπως θα πρέπει κι ο ίδιος να σκεφθεί κάποια πράγματα; Γιατί με το που ήρθε στον Ολυμπιακό υπέστη θλάση και πόσο καιρό έκανε να επανέλθει; Γιατί δεν είναι ακόμη στη φυσική κατάσταση που πρέπει; Γιατί ακόμη και σε αυτό το ματσάκι Κυπέλλου, όπου ήταν εξόφθαλμη η ποιότητα που έβγαλε στο παιχνίδι, έκανε αρκετά λάθη, αλλά κι είχε τόσο κακές επιλογές, κάποιες στιγμές που βρέθηκε κοντά στην αντίπαλη περιοχή;

***Γιατί το να σουτάρει και να μην είναι καλές οι τελικές του, με συνέπεια δύο φορές να τον κοντράρουν εύκολα οι αντίπαλοι και μία φορά ο ίδιος να αστοχήσει, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά δεν είναι στο πρόγραμμα να μπορεί σε τρεις περιπτώσεις να πασάρει σε συμπαίκτη (τη μία στον ολομόναχο Τζούρτζεβιτς, την άλλη σε κάποιον εκ των Φιγκέϊρας, Μαρτίνς, Τζούρτζεβιτς και στην τελευταία στον Εμενίκε) κι αυτός να επιχειρεί εγωϊστικά να σκοράρει και δη χωρίς καμία απολύτως επιτυχία.

***Τέλος πάντων, θέλω να πιστεύω ότι ο Ταχτσίδης θα καταλάβει κάποια στιγμή, κάποια πράγματα και προπάντων ότι είναι κουτό με τα προσόντα που έχει να μην παίζει στον Ολυμπιακό, τώρα που δεν υπάρχει Μιλιβόγεβιτς. Αλλά η θέση του είναι αυτή που τον έβαλε ο Λεμονής στο α΄ ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου, δηλαδή σαν κόφτης-πλέϊ μέϊκερ: να παίρνει την μπάλα από την άμυνα και να ξεκινάει αυτός τις επιθέσεις.

***Στο β΄ ημίχρονο του άλλαξε θέση ο προπονητής και τον έβαλε εσωτερικό χαφ, με κόφτη τον Ζντιέλαρ, όμως νομίζω ότι δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη θέση. Είναι και τέτοια η σωματοδομή του, που θέλει χώρο μπροστά του ο Ταχτσίδης. Να βλέπει όλο το γήπεδο από πίσω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x