Stoiximan Super League

Τα είδε όλα… πράσινα!

Πιο έντονο «καλωσόρισμα» δεν θα μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός στον Ζεσουάλδο Φερέιρα! Υπό το βλέμμα του νέου τους τεχνικού, οι «πράσινοι» δεν… μάσησαν από τον αιφνιδιασμό του Ηρακλή (20’ Μάρα, 21’ Πίτου Γκαρσία), αλλά και τις έντονες αποδοκιμασίες που τον ακολούθησαν και με μπροστάρη τον Τζιμπρίλ Σισέ, έφεραν τούμπα (4-2) ένα ματς που φλέρταρε έντονα με το να «στραβώσει».

Πιο έντονο «καλωσόρισμα» δεν θα μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός στον Ζεσουάλδο Φερέιρα!

Υπό το βλέμμα του νέου τους τεχνικού, οι «πράσινοι» δεν… μάσησαν από τον αιφνιδιασμό του Ηρακλή (20’ Μάρα, 21’ Πίτου Γκαρσία), αλλά και τις έντονες αποδοκιμασίες που τον ακολούθησαν και με μπροστάρη τον Τζιμπρίλ Σισέ, έφεραν τούμπα (4-2) ένα ματς που φλέρταρε έντονα με το να «στραβώσει».

Πώς έπαιξε

Με το γνωστό 4-2-3-1 και μοναδική έκπληξη τη χρησιμοποίηση του Πλεσί, παρέταξε τους «πράσινους» ο Γιάτσεκ Γκμοχ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης και Βύντρα. Στα χαφ ήταν οι Ζιλμπέρτο-Πλεσί, στην τριάδα μπροστά τους οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Γκαρσία (κέντρο), Μαρίνος (δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.



Απτόητοι και… χουβαρντάδες!

Δύο εντυπώσεις πρέπει να αποτυπώθηκαν στο μυαλό του Ζεσουάλδο Φερέιρα από το πρώτο ημίχρονο που παρακολούθησε στην Ελλάδα: Ότι έρχεται να δουλέψει σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης και ότι στη διάθεση του θα έχει από τους πιο γενναιόδωρους αμυντικούς της Ελλάδας.

Ο Πορτογάλος είδε τους (προσεχείς) παίκτες του να… κερνούν δύο γκολ τον Ηρακλή (Μάρα και Πίτου Γκαρσία εκμεταλλεύτηκαν αδράνεια και… ασίστ του Κατσουράνη αντίστοιχα) και να μετατρέπουν σε «καζάνι» το ΟΑΚΑ. Ακριβώς τη στιγμή, όμως, που εκείνο έμοιαζε να εκραγεί, είδε και τους Γκαρσία και Σισέ να αποδεικνύουν ότι «οι μεγάλοι είναι για τα δύσκολα»!

Το αριστερό βολέ του Ισπανού και η κεφαλιά του Γάλλου (προϊόν εκτέλεσης κόρνερ από τον πρώτο) μετέτρεψαν σε πανηγύρι τις αποδοκιμασίες -που είχαν εκτοξευθεί νωρίτερα… κατά παντός υπευθύνου- και άνοιγαν διάπλατα το δρόμο για τη μεγάλη ανατροπή.

Πρόλαβε να το… τελειώσει!

Αν για κάτι φημίζεται ο Τζιμπρίλ Σισέ (εκτός της συνέπειας του στο σκοράρισμα) είναι πως σπάνια… αφήνει μια δουλειά στη μέση. Δε χρειάστηκε ούτε πέντε λεπτά στο β’ μέρος για να το επιβεβαιώσει… Η κεφαλιά του Γάλλου στο 50’ συμπλήρωσε ένα ακόμα «πακέτο» γκολ του στο ελληνικό πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε την επιστροφή του Παναθηναϊκού από την κόλαση.

Η επιβεβαίωση του γεγονότος, δε, μπορεί να αναβλήθηκε λίγο μετά (όταν ο διαιτητής, για… αδιευκρίνιστο λόγο, δεν επέτρεψε στον Γκαρσία να ισοφαρίσει τα γκολ του Σισέ), ωστόσο δεν άργησε να έρθει από τον αντικαταστάτη του Γάλλου (ο οποίος αποχώρησε τραυματίας). Η προβολή του Πετρόπουλου επέτρεψε στον Κατσουράνη να… εξιλεωθεί για το λάθος στο πρώτο γκολ και να κλείσει ονειρικά μια βραδιά που άρχισε σαν εφιάλτης στο ΟΑΚΑ.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάτσεκ Γκμοχ): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Πλεσί, Χριστοδουλόπουλος (70' Σιμάο), Μαρίνος (76' Καραγκούνης), Γκαρσία, Σισέ (66' λ.τ. Πετρόπουλος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καρνέζης, Σαριέγκι, Καντέ, Νίνης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κυριαζής (46' Σίσιτς), Κατσαμπής (80' Κατσικάς), Χοσέμι, Ντάνι (72' Κομπαγιάσι), Κανακούδης, Γκαρσία, Μάρα, Σολτάνι, Γιάκομπ

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Ηλιάδης, Κάρλος Σέζαρ, Λίμα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας)-Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x