Stoiximan Super League

Μιραλάς, Μιραλάς τραγουδάει ο Πειραιάς

Αυτός ο Βέλγος ήρθε για να τρελάνει το λιμάνι. Και δεν έχει σκοπό να σταματήσει. Με δύο γκολ ο Κέβιν Μιραλάς, πήρε και πάλι από το χέρι τον Ολυμπιακό, που νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» και επανήλθε στην κορυφή. Ο Ρόμενταλ το τρίτο γκολ των «ερυθρόλευκων». Γεμάτο ένταση το ντέρμπι, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ίβιτς. Μαγική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Δείτε τα γκολ.

Αυτός ο Βέλγος ήρθε για να τρελάνει το λιμάνι. Και δεν έχει σκοπό να σταματήσει. Με δύο γκολ ο Κέβιν Μιραλάς, πήρε και πάλι από το χέρι τον Ολυμπιακό, που νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» και επανήλθε στην κορυφή. Ο Ρόμενταλ το τρίτο γκολ των «ερυθρόλευκων».

Γεμάτο πάθος και ένταση το ντέρμπι, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ίβιτς. Μαγική ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Ηγετική εμφάνιση από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στην άμυνα, που κάλυψε με τις καίριες επεμβάσεις του και τη δυναμική του παρουσία τα κενά στην άμυνα. Όχι μόνο δεν στοίχησε τελικά η «αλχημεία» με την χρησιμοποίηση του Μοϊσές σε ρόλο σέντερ μπακ για ένα ημίχρονο, αλλά έδειξε πως στις… δύσκολες στιγμές μπορεί να βοηθήσει και εκεί.

Άξιζε κάτι καλύτερο ο ΠΑΟΚ στο α’ ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έφυγε για τα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Νέο πρόβλημα για τον «δικέφαλο» στα μετόπισθεν, αφού ο Μαλεζάς αποχώρησε τραυματίας και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση έχει υποστεί θλάση.



Πως παρατάχθηκαν:

Ο Βαλβέρδε δεν φαίνεται να πιστεύει στον Γκαλίτσιο, αφού αντί για τον Λαρισαίο, ξεκίνησε τον Μοντέστο σε ρόλο δεξιού μπακ, γυρνώντας στο κέντρο της άμυνας τον Μοϊσές. Τη θέση του Ισπανού στον άξονα πήρε ο Γ. Παπαδόπουλος. Σχήμα με έναν επιθετικό (4-4-1-1) επέλεξε ο Βάσκος τεχνικός.

Με αλχημεία «απάντησε» και ο Μάκης Χάβος στις απουσίες του ΠΑΟΚ στην άμυνα, ξεκινώντας αριστερό μπακ τον Ζουέλα. Καμία αλλαγή στη διάταξη (4-2-3-1), με τον «δήμιο» των γηπεδούχων στα περσινά πλέι οφ, Ίβιτς, να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα.

Εικόνα του αγώνα:

Απαίτηση για μεγάλη μπάλα, με δεδομένες τις απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός (εκτός οι Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μπράβο και Ιμπαγάσα), δεν υπήρχε. Απαίτηση όμως για μια παθιασμένη εμφάνιση ώστε να… ξεπλυθεί η περσινή ντροπή (δύο ήττες στο «Καραϊσκάκη») υπήρχε και με το παραπάνω. Ο αντίπαλος φυσικά μόνο αμελητέα δύναμη δεν ήταν. Ο ΠΑΟΚ του Μάκη Χάβου με τις τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα ή αν προτιμάτε τις έξι σε όλες τις διοργανώσεις κατέβηκε με αξιώσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με κεκτημένη ταχύτητα και από την επικράτηση στο ντέρμπι «δικεφάλων» (1-0 την ΑΕΚ) οι Θεσσαλονικείς είχαν το έλεγχο, καλή κυκλοφορία και περισσότερες καλές στιγμές στην επίθεση για να σκοράρει. Τι είχε να αντιπαρατάξει ο Ολυμπιακός; Τον Κέβιν Μιραλάς! Στο 37’, μετά από ασυνεννοησία του Βιτόλο με τον Ζουέλα, ο Γ. Παπαδόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας. Χωρίς να χάσει χρόνο, έβγαλε κάθετη πάσα στον κενό χώρο, ο Βέλγος άσος βγήκε απέναντι από τον Κρέσιτς και με ένα συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με το ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου, ο Μοϊσές πέρασε στον άξονα στο πλάι του Ντουντού, αν και ως σέντερ μπακ δεν τα πήγε άσχημα. Στον πάγκο κάθισε ο Γ. Παπαδόπουλος δίνοντας τη θέση του στον νεαρό στόπερ Ποτουρίδη, ο οποίος δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως από το 58’ ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ίβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ανόητη ενέργεια από τον Σέρβο, ο οποίος έκανε τάκλιν με τα δύο πόδια πάνω στον Μοϊσές κοντά στο πλάγιο άουτ.

Από τα πόδια του τελευταίου ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο 72’. Ο Ισπανός γέμισε στην περιοχή, ο Ρόμενταλ έστρωσε την μπάλα στον Μιραλάς και ο Βέλγος με ένα ξερό σουτ νίκησε ξανά τον Κρέσιτς διαμορφώνοντας το 2-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων», φτάνοντας στα επτά γκολ στο πρωτάθλημα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Δανός εξτρέμ στο 87’. Μετά από ασίστ του Ντουντού πέτυχε με μονοκόμματο σουτ στην κλειστή γωνία το τελικό 3-0.



Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Μοντέστο(88' Γκαλίτσιος), Α. Παπαδόπουλος, Μοϊσές, Γ. Παπαδόπουλος (46' Ποτουρίδης), Ντουντού, Ριέρα, Φετφατζίδης (67' Ρόμενταλ), Φουστέρ, Μιραλάς.

Στον πάγκο: Νικοπολίδης,Πάντελιτς, Ζαϊρί, Νέμεθ.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σακελλαρίου, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Ζουέλα (68'Μπουσαϊντί), Βιτόλο, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Φωτάκης (73' Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης (78' Μουσλίμοβιτς).

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Φιλομένο, Κριστιάνο.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»





Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x