Ελλάδα

Πρίφτης: «Μέσα από την άμυνα ήρθε και η νίκη»

Η υπομονή των παικτών του αλλά και η άμυνα που έπαιξαν, ήταν τα κλειδιά της νίκης της Καβάλας επί του Ηρακλή στο κλειστό της Καλαμίτσας, σύμφωνα με τον τεχνικό των γηπεδούχων, Δημήτρη Πρίφτη.

Η υπομονή των παικτών του αλλά και η άμυνα που έπαιξαν, ήταν τα κλειδιά της νίκης της Καβάλας επί του Ηρακλή στο κλειστό της Καλαμίτσας, σύμφωνα με τον τεχνικό των γηπεδούχων, Δημήτρη Πρίφτη. Ο Κώστας Μέξας, μιλώντας εκ μέρους του προπονητή του «Γηραιού», Ντάρκο Ρούσο τόνισε πως η κούραση ήταν ο παράγοντας εκείνος που δεν επέτρεψε στους «κυανόλευκους» να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη.

«Το πρώτο που έπρεπε να διαχειριστούμε ήταν το «πρέπει» της νίκης για το σημερινό ματς. Προσπαθήσαμε με το περιφερειακό σουτ να αντιμετωπίσουμε τη ζώνη του Ηρακλή στο πρώτο μέρος, δείγμα τα 22 τρίποντα που επιχειρήσαμε σ’ αυτό το διάστημα. Παρότι τα περισσότερα ήταν ελεύθερα, δεν βρήκαν στόχο», είπε ο κόουτς του συλλόγου της Μακεδονίας και πρόσθεσε: «Στο δεύτερο μέρος περάσαμε την μπάλα στον Σίμονς, πήραμε κάποια φάουλ, φθείραμε την αντίπαλη άμυνα και πιστεύω ότι είχαμε υπομονή κι έτσι καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε την άμυνα του Ηρακλή. Μέσα από την άμυνα ήρθε και η νίκη. Ακολουθεί ένα δύσκολο ματς με τον Άρη».

Ο σέντερ της Καβάλας, Νίκος Αγγελόπουλος, σχολίασε από την πλευρά του: «Ήταν ένα δύσκολο ματς. Ο Ηρακλής έχει νέο κόουτς, οι παίκτες ήθελαν να του αποδείξουν ότι έχουν θέση στο ρόστερ κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή μας. Πήραμε μία διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, αντιμετωπίσαμε καλύτερα τη ζώνη του Ηρακλή, περάσαμε την μπάλα κοντά στο καλάθι κι αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη».

Ο Κώστας Μέξας, μιλώντας εκ μέρους του προπονητή του «Γηραιού», Ντάρκο Ρούσο τόνισε πως η κούραση ήταν ο παράγοντας εκείνος που δεν επέτρεψε στους «κυανόλευκους» να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη: «Συγχαρητήρια στην Καβάλα όχι μόνο για τη νίκη της αλλά κυρίως για την πορεία της μέχρι τώρα. Εμείς ξέραμε ότι είχαμε δύσκολη αποστολή και το έργο μας έγινε πιο δύσκολο από τη στιγμή που μέσα στην εβδομάδα, με νέο κόουτς, δεν μπορούσαμε να παίξουμε ούτε διπλό. Πλέον η ομάδα πρέπει να αποκτήσει κάποιον παίκτη, έφυγε ο Λιούις, δεν είχαμε ψηλούς. Κοιτάξαμε στα μάτια τον αντίπαλο για μεγάλο διάστημα του αγώνα όμως η κούραση δε μας επέτρεψε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ξεκινάμε προετοιμασία για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, είναι ένα ματς στο οποίο θα προετοιμαστούμε ουσιαστικά για τον μεθεπόμενο αγώνα, κόντρα στο Μαρούσι».

Ο 27χρονος γκαρντ του Ηρακλή, Γιάννης Δεμερτζής, από την πλευρά του ανέφερε: «Κάναμε πολύ καλή προσπάθεια παρά το ότι όλη την εβδομάδα κάναμε προπονήσεις με 7-8 παίκτες. Έχουμε ένα νέο προπονητή ο οποίος προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Παρόλα αυτά δεν τα καταφέραμε μέσα στην εβδομάδα να προπονηθούμε όπως θέλουμε και να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε την Καβάλα έξω από το παιχνίδι της, όμως η κούραση ήταν αυτή που δε μας έδωσε τη δυνατότητα να πιέσουμε μέχρι το τέλος. Από δω και πέρα ξεκινάμε την προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό, είναι δύσκολο ματς και με την προσθήκη κάποιων παικτών θα παλέψουμε για τον μεθεπόμενο αγώνα, με το Μαρούσι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x