PES 2011

PES 2011: Οδηγός Αποτελεσματικής Άμυνας (Video)

Στο PES 2011 έχουν προστεθεί πολλά νέα στοιχεία που δίνουν στην άμυνα το ίδιο βάθος και δυνατότητες εξειδίκευσης που έχει και η επίθεση. Η βασικότερη καινοτομία του PES 2011 στον τομέα της άμυνας είναι η παρεμπόδιση. Δείτε το βίντεο που θα σας βοηθήσει στα αμυντικά σας ...καθήκοντα.

Στο PES 2011 έχουν προστεθεί πολλά νέα στοιχεία που δίνουν στην άμυνα το ίδιο βάθος και δυνατότητες εξειδίκευσης που έχει και η επίθεση. Η βασικότερη καινοτομία του PES 2011 στον τομέα της άμυνας είναι η παρεμπόδιση. Ο αμυντικός γυρνάει και στρέφεται προς τον επιθετικό. Δεν μπαίνει στο δρόμο του ούτε ενεργά δοκιμάζει να σταματήσει τη μπάλα. Μειώνει την ταχύτητα του επιθετικού, μειώνει τις επιλογές του, περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επέμβει.

Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν βρισκόμαστε απέναντι σε έναν έξυπνο και ευέλικτο επιθετικό που έχει πολλά κόλπα στη διάθεσή του. Μπαίνουμε μπροστά του, τον παρεμποδίζουμε και τον καθυστερούμε, τον αφήνουμε να κάνει πρώτος το λάθος.

Καθώς σας πλησιάζει ο επιθετικός κρατήστε πατημένο το Χ και κατεύθυνση προς το τέρμα σας. Όταν θελήσετε να επέμβετε απλά αλλάζετε απότομα κατεύθυνση προς τον επιθετικό κρατώντας πάντα πατημένο το Χ.

Το Χ χωρίς κατεύθυνση σπρώχνει τον αμυντικό από μόνο του να τρέξει προς τον επιθετικό που έχει τη μπάλα από μόνος του. Οι καινοτομίες του PES 2011 στα σπρωξίματα και τα τραβήγματα βοηθούν πολύ τους αμυντικούς να ανακόψουν τους επιθετικούς εφόσον μπορούν και τρέχουν δίπλα τους με πατημένο το Χ.

Τα παραπάνω τεχνάσματα, σε συνδυασμό με την ορθή χρήση του τάκλιν (δείτε το βίντεο), και σωστά στημένες θέσεις για τους αμυντικούς είναι αρκετά για να απαγορεύσουν την είσοδο του αντιπάλου στη μεγάλη περιοχή. Αν εκτελείτε τα παραπάνω, ο αντίπαλος σας θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ντρίμπλες, link feints, 1-2 και μακρινές σέντρες για να καταφέρει να απειλήσει την εστία σας. (Για τις ντρίμπλες και τα link feints θα δημοσιεύσουμε οδηγό πολύ σύντομα).

Ένα τελευταίο στοιχείο που πρέπει κανείς να γνωρίζει είναι οι ‘ρυθμίσεις δρομέα’. Αν δεν έχουμε πειράξει τις ‘ρυθμίσεις δρομέα’, θα είναι στο ‘Βοήθεια’ που σημαίνει ότι ο παίκτης που ελέγχουμε αλλάζει αυτόματα και στην άμυνα και στην επίθεση.

Αν θέσουμε τις ‘ρυθμίσεις δρομέα’ στο ‘Ενδιάμ. Βοήθεια’ τότε ο παίκτης που ελέγχουμε θα αλλάζει αυτόματα μόνο στην επίθεση. Για να αλλάξουμε αμυντικό θα πρέπει να πατάμε το R1. Αρκετοί pro gamers παίζουν με αυτό το setting. Το να αλλάζουμε αμυντικό μόνοι μας μπορεί να μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε και την επίθεση με πάσα 1-2 όπως φαίνεται στο τέλος του βίντεο.

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Pepsi Max Pro Evolution Soccer, και το παγκόσμιο PES League επισκεφτείτε τη σελίδα www.pes-league.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x