Europa League

Πόσα θες να μας τρελάνεις;

Αυτή η ομάδα έχει άστρο στην Ευρώπη! Ο Άρης νίκησε -με ανατροπή- 3-2 την Ατλέτικο μέσα στην Ισπανία, πετυχαίνοντας μία από τις σπουδαιότερες νίκες ελληνικής ομάδας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Δύο γκολ από τον Κόκε και ένα από τον Λαζαρίδη, φέρνουν τον Άρη πολύ κοντά στην πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League. Δείτε από το κίτρινο πανηγύρι στη Μαδρίτη!

Αυτή η ομάδα έχει άστρο στην Ευρώπη!

Ο Άρης νίκησε -με ανατροπή- 3-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στην Ισπανία, πετυχαίνοντας μία από τις σπουδαιότερες νίκες ελληνικής ομάδας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Δύο γκολ από τον Κόκε και ένα από τον Λαζαρίδη, φέρνουν τον Άρη πολύ κοντά στην πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League. Στα… τάρταρα οι Ισπανοί, που προηγήθηκαν προσωρινά χάρη στα τέρματα των Φορλάν και Αγουέρο, αλλά μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την φάση των ομίλων!

Η 5η αγωνιστική:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Άρης 2-3
(11' Φορλάν, 16' Αγουέρο -2', 51’ πεν. Κόκε, 81’ Λαζαρίδης)

Ρόζενμποργκ-Λεβερκούζεν 0-1
(35’ Σαμ)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Λεβερκούζεν 11 (7-1)
Άρης 7 (5-5)
Ατλέτικο Μαδρίτης 7 (8-6)
Ρόζενμποργκ 3 (3-11)

Η τελευταία αγωνιστική (16/12):

Άρης-Ρόζενμποργκ
Λεβερκούζεν- Ατλέτικο Μαδρίτης



Πώς έπαιξε:

Στο 4-4-2 του Κούπερ, θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Σηφάκης, στο κέντρο της άμυνας οι Λαζαρίδης και Οριόλ (αντί του τραυματία Γκιάρο), έχοντας στα αριστερά τον Μίσελ και στα δεξιά τον Βανγκέλι. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Τόχα και Φατί, στα αριστερά ο Μενδρινός (αντί για τον Κάλβο, ο οποίος «πλήρωσε το μάρμαρο των κακών εμφανίσεών του μένοντας εκτός αποστολής), στα δεξιά ο Χαβίτο, στην κορυφή της επίθεσης ο Τσέζαρεκ και κινούμενος λίγο πίσω του ο Κόκε.

Εικόνα του αγώνα:

Ο Άρης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό! Μετά από φάση διαρκείας μπροστά από την εστία της Ατλέτικο Μαδρίτης, λάθος του Ντε Χέα και σουτ του Μενδρινού στο οριζόντιο δοκάρι, ο Κόκε -σε κενή εστία- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ισπανικής ομάδας, πριν καλά καλά συμπληρωθούν τα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης. Το «τέλειο παιχνίδι» που ζήτησε ο Κούπερ παραμονή του αγώνα στην συνέντευξη Τύπου είχε αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά»!

Η Ατλέτικο όμως δεν είναι καμιά… χθεσινή. Ανασυντάχθηκε άμεσα και με το δίδυμο Φορλάν-Αγουέρο να «πετάει φωτιές» στην επίθεση, πέρασε μπροστά στο σκορ. Το δυνατό σουτ του Σιμάο στο 11’ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, αλλά ο επερχόμενος Φορλάν, με κοντινό σουτ, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σηφάκη και στο 16’ από βαθιά μπαλιά, ο Αγουέρο πέρασε στο σπριντ όλη την άμυνα του Άρη και με ένα ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 2-1.

Ο ρυθμός της Ατλέτικο ήταν καταιγιστικός, με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη και την πίεση να εντείνεται συνεχώς. Τη δίψα για γκολ… δεν έσβησε ούτε η διακοπή του ημιχρόνου, αφού με το ξεκίνημα του 45λέπτου και ενέργεια του Ουιφαλούσι από τα δεξιά, ο Βανγκέλι -στην προσπάθειά του- να απομακρύνει την μπάλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο Σηφάκης που ήταν σε ετοιμότητα μπλόκαρε την μπάλα.

Η τύχη… ευνοεί τους τολμηρούς κι ο Άρης παρότι ήταν ξεκάθαρα ένα κλικ πιο κάτω από την κάτοχο του τροπαίου, δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Στο 51’ ο Λαζαρίδης ανατράπηκε από τον Ντομίνγκεζ μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση και ο Κόκε -που ανέλαβε την εκτέλεση- ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα φέρνοντας το ματς στα ίσια!

Σοκ για τους Ισπανούς, που ακόμη δεν τα είχαν δει όλα! Το χτύπημα που τους έριξε στο καναβάτσο ήρθε στο 81’ όταν μετά από αλλεπάλληλα σουτ -το τελευταίο από τον Λαζαρίδη- η μπάλα κατέληξε για τρίτη φορά απόψε στα δίχτυα τους, με τον Έλληνα αμυντικό μετά από μια παλικαρίσια προσπάθεια να διαμορφώνει το 3-2, το οποίο έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Μπροστά σε 3000 οπαδούς του ο Άρης έφτασε σε μια ιστορική νίκη, την πρώτη παρεμπιπτόντως ελληνικής ομάδας επί ισπανικού εδάφους, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με το 3-0 απέναντι στην Περούτζια, μέσα στην Ιταλία, την περίοδο 1979-80. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Ρόζενμποργκ και με νίκη περνάει στη φάση των «32», ό,τι και να γίνει στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, αφού στην ισοβαθμία υπερτερεί της Ατλέτικο.



Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Φλόρες): Ντε Χέα, Αντόνιο Λόπεζ (86' Γκαρσία), Σουάρεζ, Τιάγκο (84' Μερίδα), Γκοντίν, Ουιφαλούσι, Ντομίνγκεζ, Σιμάο (74' Κόστα), Ρέγες, Φορλάν, Αγουέρο.

Στον πάγκο: Χοέλ, Βαλέρα, Ασουνσάο, Περέα.

Άρης (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Μίσελ, Λαζαρίδης, Οριόλ, Βανγκέλι, Τόχα, Φατί, Μενδρινός (72' Καζναφέρης), Τσέζαρεκ (83' Ρουίζ), Κόκε (77' Πρίττας).

Στον πάγκο: Βελλίδης, Νέτο, Κουλουχέρης.

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Γήπεδο: «Βιθέντε Καλντερόν»





Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x