Euro 2024

Πώς ο Ρονάλντο από… φάντασμα έγινε «φαινόμενο»!

Η ιστορία ζωής του Ρονάλντο Λουίς Ναζάριο ντε Λίμα που κατάφερε να γίνει ο τελευταίος μεγάλος επιθετικός της εθνικής Βραζιλίας.

Στις 12 Ιουλίου 1998 οι προβολείς στο Σταντ ντε Φρανς της Γαλλίας σβήνουν και εκείνη τη στιγμή αρχίζει ο εφιάλτης για τον Ρονάλντο Λουίς Ναζάριο ντε Λίμα.

Όλοι αναρωτιούνται τι συνέβη και ο ανερχόμενος τότε Βραζιλιάνος επιθετικός της Ίντερ ήταν φάντασμα του καλού του εαυτού, αδυνατώντας να βοηθήσει την εθνική του ομάδα να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στη Γαλλία.

inner

Πολλά έχουν ακουστεί για την… εξαφάνιση του διεθνούς άσου, ο οποίος – σύμφωνα με επίσημα χείλη – υπέφερε από νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Παρότι ο Ρονάλντο δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί, ο Ζαγκάλο τον ξεκινάει απέναντι στους Γάλλους και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι το ταλαντούχο παιδί από το Μπέντο Ριμπέιρο δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή κίνηση στον αγωνιστικό χώρο.



Για πολλούς αυτή ήταν η αρχή των δεινών που πέρασε ο Βραζιλιάνος στράικερ. Έναν χρόνο σχεδόν αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου 1999, στο παιχνίδι της Ίντερ με την Λέτσε ο Ρονάλντο τραυματίζεται σοβαρά και διαπιστώνεται πως έχει υποστεί ρήξη τένοντα.

Δεν το βάζει κάτω όμως και επιστρέφει μετά από μερικούς μήνες, στις 12 Απριλίου 2000, αλλά εκεί είχε ξανά ραντεβού με την ατυχία, αφού επτά λεπτά μετά την είσοδό του στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στη Λάτσιο τραυματίζεται ξανά!



Σοκ! Όλοι φοβούνται πως ένας επιθετικός που είχε όλα τα φόντα να γράψει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα εξαφανιστεί όπως αρκετοί άλλοι και μαζί του θα χαθούν οι ελπίδες της Βραζιλίας για διάκριση στο προσεχές Μουντιάλ, σε δύο χρόνια, στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Δύο εγχειρίσεις και αρκετά προγράμματα θεραπείας χρειάστηκαν για να επιστρέψει μετά από δύο ολόκληρα χρόνια ο Ρονάλντο ξανά στην αγωνιστική δράση, λίγους μήνες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ αποδεικνύεται παλικάρι και τελικά καταφέρνει να δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Άπω Ανατολής.



Στην τρίτη του συμμετοχή σε Μουντιάλ, ο διεθνής άσος της Ίντερ παίρνει από το χέρι τη «σελεσάο» και αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με οκτώ γκολ, και ολόκληρο τον κόσμο να μιλάει για το φαινόμενο του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Αρκετοί ασχολήθηκαν και με το περίεργο κούραμε που επέλεξε να κάνει κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είχε ξυρίσει το κεφάλι του και είχε αφήσει ένα «τριγωνάκι» μπροστά. Για κάποιους ήταν μία νέα αποτυχημένη τάση της εποχής, όμως εκείνος έκανε την αποκάλυψη μετά από αρκετά χρόνια.

«Είχα έναν τραυματισμό στο πόδι και όλοι μιλούσαν γι' αυτό. Αποφάσισα να κόψω έτσι τα μαλλιά μου και να αφήσω κάτι εκεί μπροστά. Πήγα στην προπόνηση και όλοι με είδαν με αυτό το άσχημο κούρεμα.

Τότε σταμάτησαν να ασχολούνται με τον τραυματισμό μου και έπιασαν τα... μαλλιά μου! Μπορώ να πω πως ηρέμησα και κατάφερα να συγκεντρωθώ καλύτερα στις προπονήσεις. Δεν είμαι περήφανος για το κούρεμα γιατί ήταν περίεργο, όμως ήταν ένας έξυπνος τρόπος για να τους αποσπάσω την προσοχή
», ανέφερε χαρακτηριστικά ο R9 και το αποτέλεσμα από ό,τι φαίνεται τον δικαίωσε.



Κάτι που φυσικά έμεινε και ως παρατσούκλι στον Βραζιλιάνο επιθετικό που λίγους μήνες αργότερα αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη και επισφράγισε την προσωπική του επιτυχία με την μεταγραφή στους «γκαλάκτικος» της Ρεάλ Μαδρίτης με προποπονητή τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x