Euro 2024

«Εκτινάχθηκε» η χρηματιστηριακή αξία των παικτών της Γεωργίας μετά την πρόκριση στο Euro

Oι παίκτες της Γεωργίας είδαν τη χρηματιστηριακή τους αξία να ανεβαίνει απότομα, μετά την πρόκριση της ομάδας στο Euro 2024 εις βάρος της Εθνικής Ελλάδας.

H Eθνική Γεωργίας πέτυχε τη σπουδαιότερη επιτυχία στην ιστορία της, αφού προκρίθηκε στο Euro 2024 εις βάρος της Ελλάδας, την οποία νίκησε στα πέναλτι σε νοκ-άουτ ματς στην Τυφλίδα.

Μάλιστα, το επίτευγμα αυτό, πέρα από το ότι «ανέβασε» τη χώρα στον ποδοσφαιρικό χάρτη, οδήγησε και τις χρηματιστηριακές αξίες των παικτών της σε μεγάλη «εκτίναξη». Συγκεκριμένα, πλέον, το ρόστερ της Γεωργίας έχει συνολική αξία 150 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Φυσικά, την τιμητική του έχει ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, ο οποίος ήταν ο «ήρωας» της ομάδας στα πέναλτι και αγωνίζεται στη Βαλένθια. Ο Γεωργιανός πορτιέρε είδε την αξία του να ανεβαίνει στα 35 από τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Σημαντική ήταν και η αλλαγή για τον επιθετικό Γκιόργκι Μικαουτάτζε, ο οποίος έχει πλέον χρηματιστηριακή αξία 9 εκατομμυρίων ευρώ. Ακριβότερος ποδοσφαιριστής της Γεωργίας παραμένει φυσικά ο Χβίτσα Κβαρατσκέλια, ο οποίος κοστολογείται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x