Ευγενία Κουντούρη

Σημαντικό προβάδισμα τίτλου

Η νίκη του Ολυμπιακού στην Λάρισα και η διαφορά των 5 βαθμών που εξασφάλισε από τον 2ο Παναθηναϊκό τον καθιστούν φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με το τέλος του πρώτου γύρου οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να περάσουν από μία πολύ δύσκολη έδρα και θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» στην συνέχεια προκειμένου να χάσουν το αβαντάζ που έχουν αποκτήσει. Γράφει η Ευγενία Κουντούνη στο www.sport-fm.gr

Η νίκη του Ολυμπιακού στην Λάρισα και η διαφορά των 5 βαθμών που εξασφάλισε από τον 2ο Παναθηναϊκό τον καθιστούν φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με το τέλος του πρώτου γύρου οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να περάσουν από μία πολύ δύσκολη έδρα και θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» στην συνέχεια προκειμένου να χάσουν το αβαντάζ που έχουν αποκτήσει.

Το πρόγραμμα των πέντε επόμενων αγωνιστικών είναι βατό και είναι πολύ πιθανό η διαφορά στην βαθμολογία να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Επιπλέον οι Πειραιώτες έχουν και τον Παναθηναϊκό, αλλά και την ΑΕΚ μέσα στο Καραϊσκάκη στον β' γύρο και γενικότερα από ‘δω και στο εξής τα πάντα βρίσκονται στα «πόδια» τους.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποίησαν την καλύτερη έως τώρα εκτός έδρας εμφάνιση. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν όπως και στο Καραϊσκάκη, πίεσαν ψηλά, είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και «έπνιξαν» τον αντίπαλό τους. Δημιούργησαν φάσεις και είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία, με εξαίρεση την φάση που δημιούργησε η Λάρισα στο 40' και την οποία «καθάρισε» ο Πάρντο.

Για μία ακόμη φορά όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού έμειναν στα... αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας. Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» στο 2ο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με αυτή που παρουσίασαν στο πρώτο 45λεπτο και υπήρξε σαφέστατο πρόβλημα στο κέντρο. Είναι απόλυτα λογικό παίζοντας σε μία δύσκολη έδρα να προσπαθήσουν να κρατήσουν το προβάδισμα, γυρίζοντας ένα «κλικ» πίσω, όμως αυτό αποδεδειγμένα δεν λειτουργεί καλά στον Ολυμπιακό. Είναι επίσης πασιφανές το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Ιμπαγάσα μέσα στην ομάδα και πόσο αλλάζει η εικόνα των Πειραιωτών όταν εκείνος κουραστεί. Εξαιρετική ήταν η παρουσία του διδύμου Αβραάμ-Μέλμπεργκ, που είναι σαφώς το καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του πρωταθλήματος.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x