Stoiximan Super League

Πίκρα χωρίς… (μονό)τερμα!

Η χρονιά άλλαξε, αλλά η γεύση που αφήνει η ΑΕΚ στον κόσμο της έμεινε το ίδιο πικρή! Η «Ένωση» δεν βρήκε λύσεις στο «κατενάτσιο» της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ, κόλλησε στο 0-0 και μπήκε στο 2011 ανάλογα… μίζερα με πέρυσι. Αποδοκιμασίες στο τέλος για τους «κιτρινόμαυρους» -που δεν δικαιολογούνται από το ανεπανάληπτο αμυντικό «μπετό» που βρήκαν απέναντί τους.

Η χρονιά άλλαξε, αλλά η γεύση που αφήνει η ΑΕΚ στον κόσμο της έμεινε το ίδιο πικρή!

Η «Ένωση» δεν βρήκε λύσεις στο «κατενάτσιο» της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ, κόλλησε στο 0-0 και μπήκε στο 2011 ανάλογα… μίζερα με πέρυσι.

Αποδοκιμασίες στο τέλος για τους «κιτρινόμαυρους» -που δεν δικαιολογούνται από το ανεπανάληπτο αμυντικό «μπετό» που βρήκαν απέναντί τους.

Πώς έπαιξε

Τις εκπλήξεις που ξεκίνησε με την ανακοίνωση της αποστολής συνέχισε και με εκείνη της ενδεκάδας ο Μανόλο Χιμένεθ.

Αφού συμπεριέλαβε, λοιπόν, για πρώτη φορά στους «18» τους νεαρούς Αμπντουραχμάνι και Κλοναρίδη (ήταν εκείνος που έμεινε εκτός λίγο πριν το ματς) και επανέφερε τους «φευγάτους» Νταντόμο, Γκερέιρο, Έντερ, ο τελευταίος πήρε και φανέλα βασικού -αντί του Λεονάρντο.

Έτσι, το 4-2-3-1 του Ισπανού διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Έντερ (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο), Σκόκο (δεξιά) και προωθημένος ο Μπλάνκο.



Η… σφιχτή μέρα απ’ το πρωί φάνηκε!

Εξίσωση ανάλογα δύσκολη με εκείνη του… χαρακτήρος (sic) του Ραφίκ Τζεμπούρ αποδείχθηκε για την ΑΕΚ η άμυνα της Κέρκυρας. Η διπλή ζώνη που σχημάτιζαν στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Μπάντοβιτς γύρω από την περιοχή -τους μετέτρεπε μεν σε ακίνδυνους επιθετικά, τους καθιστούσε δε «σκληρό καρύδι» για τους Σκόκο, Έντερ, Λυμπερόπουλο και Μπλάνκο.

Παρόλο, λοιπόν, που ο τελευταίος κατόρθωσε πάλι να βρεθεί (σε τέσσερις περιπτώσεις) «εκεί που έπρεπε», δεν αποδείχθηκε (ή δεν τον άφησε ο Κωνσταντόπουλος να αποδειχθεί) το ίδιο συνεπής στο ραντεβού με τα δίχτυα. Κάπως έτσι, οι «Φαίακες» κατάφερναν (ίσως και ευκολότερα απ’ όσο θα περίμεναν) να κρατούν το μηδέν στην άμυνα και το άγχος στους αντιπάλους τους.

Χωρίς άλλοθι!

Το τέταρτο του ημιχρόνου αποδείχθηκε αρκετό για να τα «ψάλλει» ο Χιμένεθ στους παίκτες του -εκείνοι, ωστόσο, δεν αποδείχθηκαν καθόλου… αρκετοί για να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα. Η πλήρης (στα όρια του… δυσφημιστικού για το άθλημα) αδιαφορία της Κέρκυρας να επιτεθεί και η συντριπτική (αλλά ανώφελη) κατοχή της μπάλας από την ΑΕΚ συνέχισαν το… μονό που διεξαγόταν στο ΟΑΚΑ.

Με όσες, λοιπόν, από τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» δεν προσέκρουαν στο αμυντικό τείχος, να «πνίγονται» στο άγχος -που φόρτωνε όσο περνούσε η ώρα τα πόδια τους- η Κέρκυρα πίστευε όλο και περισσότερο στον πόντο. Ακόμα κι αν χρειάστηκε, λοιπόν, να επιστρατεύσει καθυστερήσεις, φάουλ και… μπάλες στην εξέδρα, μπόρεσε να τον αποσπάσει από μια ομάδα -που οι φανερές αγωνιστικές της αδυναμίες δεν της επιτρέπουν να επικαλεστεί όλα αυτά ως δικαιολογίες.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος (76' Γκερέιρο), Καφές, Έντερ (56' Λεονάρντο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (81' Αμπντουραχμάνι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Αργυρίου, Λαγός

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (62' Γιάντσης), Μίχος, Τσίγκας, Παρασκευαΐδης (84' Χαμπλ), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Ηλίας Ιωάννου (93' Ιωάννου Δ.), Μακρής

Στον πάγκο έμειναν οι: Αποστολίδης, Λαμπρόπουλος, Μακρυδημήτρης, Μάμαλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Φώσκολου (Πειραιάς)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x