NBA

Ανέλαβε τους Λέικερς ο Φόγκελ, συνεργάτης ο Κιντ!

Οι Λέικερς βρήκαν τον νέο προπονητή τους.

Ο Φρανκ Φόγκελ είναι ο νέος προπονητής των Λέικερς. Τα ξημερώματα της Κυριακής οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για τριετές συμβόλαιο και μάλιστα ο 45χρονος τεχνικός θα έχει στο πλευρό του τον Τζέισον Κιντ. Ο τελευταίος, που είχε συνυπάρξει με τον Λεμπρόν Τζέιμς στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, επιστρέφει στους πάγκους μετά το πέρασμά του από τους Μπακς.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, μεγάλο ρόλο στην τελική επιλογή των Λέικερς έπαιξε η γνώμη του συμβούλου της διοίκησης, Κερτ Ράμπις, αλλά και του Φιλ Τζάκσον, που εξακολουθεί να έχει στενές σχέσεις με τη διοίκηση. Πάντως ήταν η τρίτη επιλογή των Λέικερς, καθώς πρώτα απέρριψαν τις προτάσεις τους οι Μόντι Γουίλιαμς και Τάιρον Λου.

Ο 45χρονος τεχνικός εργάστηκε το 2017/18 στους Μάτζικ έχοντας ρεκόρ 25-57, προτού απολυθεί. Συνολικά σε οκτώ σεζόν σε Ιντιάνα και Ορλάντο έχει 304-291 στην κανονική περίοδο και 31-30 στα playoffs. Υπό την καθοδήγησή του οι Πέισερς έφτασαν δύο φορές στους τελικούς της Ανατολής, το 2013 και το 2014, αλλά ισάριθμες αποκλείστηκαν από τους Μαϊάμι Χιτ του… Λεμπρόν Τζέιμς. Ο Φόγκελ δεν είναι άγνωστος στον οργανισμό των Λέικερς, καθώς είχε θέση σκάουτ τη σεζόν 2005/06.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x