Stoiximan Super League

Με την καρδιά ενός «τρελού»

Η ποδοσφαιρική τρέλα του Μάρκο Πάντελιτς, έσωσε τον Ολυμπιακό από την πρώτη απώλεια βαθμών στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 4-2 τον εξαιρετικό Πανσερραϊκό, που προηγήθηκε 2-1 και σήκωσε σύννεφα προς στιγμήν στο λιμάνι. Ο Πάντελιτς όμως με δύο γκολ και ο Ριέρα με άλλα δύο, έδωσαν τους τρεις βαθμούς και το προσωρινό +8 στην κορυφή. «Η ομάδα έχει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ», η Ευγενία Κουντούρη στο www.sport-fm.gr

Η ποδοσφαιρική τρέλα του Μάρκο Πάντελιτς, έσωσε τον Ολυμπιακό από την πρώτη απώλεια βαθμών στο Καραϊσκάκη.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 4-2 τον εξαιρετικό Πανσερραϊκό, που προηγήθηκε 2-1 και σήκωσε σύννεφα προς στιγμήν στο λιμάνι.

Ο Πάντελιτς όμως με δύο γκολ και ο Ριέρα με άλλα δύο, έδωσαν τους τρεις βαθμούς και το προσωρινό +8 στην κορυφή. Δύο γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Γεωργιάδης.



Παρότι η κατοχή πλησίαζε σε αρκετά σημεία του πρώτου ημιχρόνου μέχρι και 70% υπέρ του, ο Ολυμπιακός κατάφερε να γίνει μόλις μία φορά επικίνδυνος, δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια κι αυτό από ασυνεννοησία στην άμυνα του Πανσερραϊκού, με τον Φετφατζίδη να έχει το τέρμα στο «πιάτο», αλλά να πλασάρει άουτ!

Με τον Ιμπαγάσα απών λόγω τιμωρίας, ο Ολυμπιακός στερήθηκε τις οργανωτικές του ικανότητες του Αργεντινού έχοντας πραγματικά τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη. Χάνοντας μάλιστα από το 24’ τον Μιραλάς, έχοντας τον Ριέρα «εκτός παιχνιδιού» για ακόμα μία φορά και χωρίς να παίρνει καμία βοήθεια από τα μπακ (ιδίως από τον Γκαλίτσιο) δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός ούτε από τα άκρα.

Σε μια κακή αντίδραση της άμυνας των «ερυθρολεύκων» μάλιστα, ο Νταλέ πήγε να «παγώσει» το Καραϊσκάκη. Η ατομική ενέργειά του σταμάτησε λίγο έξω από την περιοχή και αφού πρώτα τράβηξε πάνω του όλη την άμυνα, πάσαρε δίπλα του στον επερχόμενο -και αμαρκάριστο- Γεωργιάδη, το πλασέ όμως του νεαρού μεσοεπιθετικού έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πάρντο.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, αφού προειδοποίησε -με εξαιρετικό σόλο του Φετφατζίδη και σουτ στο δοκάρι- ότι τα ψέματα τελείωσαν, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 52’! Από ενέργεια του Ζαϊρί, άψογο κοντρόλ του Πάντελιτς και ιδανικό τελείωμα του ίδιου διαμορφώθηκε το 1-0, με τον Σέρβο να πανηγυρίζει το τέρμα στην εξέδρα με τους οργανωμένους και όλα να δείχνουν πως μπαίνουν σε μια σειρά τα πράγματα για τους Πειραιώτες.

Αμ δε! Ο Γεωργιάδης είχε αντίθεση άποψη και καλύτερος τρόπος να την εκφράσει από τα δύο γκολ που σημείωσε δεν υπήρχε. Αξιοποιώντας στο 66’ το πέναλτι που κέρδισε ο Νταλέ (ανατράπηκε από τον Ποτουρίδη) και κάνοντας άνω κάτω την άμυνα των «ερυθρολεύκων» στο 67’ πριν πλασάρει σε κενή εστία, γέμισε με άγχος τους γηπεδούχους…

Όσο πρόλαβαν όμως να χαρούν οι Σερραίοι, άλλο τόσο χρειάστηκαν για να αναδιοργανωθούν οι παίκτες του Βαλβέρδε. Με πέναλτι-γκολ του Ριέρα ισοφάρισαν, για να έρθει ο Πάντελιτς στο 85’, εκμεταλλευόμενος το παράλληλο γύρισμα το Ρόμενταλ από τα δεξιά, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να σηκώσει στο πόδι το «Καραϊσκάκη». Με το εξαιρετικό φάουλ του Ριέρα στο αριστερό «Γ» στις καθυστερήσεις έγινε το τελικό 4-2.



Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ποτουρίδης (68' Α. Παπαδόπουλος), Γκαλίτσιος (71' Ρόμενταλ), Φετφατζίδης, Μοντέστο, Φουστέρ, Ριέρα, Μιραλάς (24' Ζαϊρί), Πάντελιτς.

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Λεάντρο. Γ. Παπαδόπουλος.

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Κάστρο, Τριανταφύλλου, Γεωργιάδης (90+1' Γιαννόπουλος), Τάντιτς (82' Βοσκόπουλος), Νταλέ, Μαβένε, Ανάκογλου (89' Ασλανίδης), Άλβαρεζ, Κέρλα.

Στον πάγκο: Βαλσαμάκης, Κοντός, Μουσικάκης.

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Βοηθοί: Τρύφων (Δράμας), Γεωργαράκος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Γερ. Μαζαράκης

Γήπεδο: Καραϊσκάκη






Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x