Ευγενία Κουντούρη

Τουλάχιστον ο Τοροσίδης το κατάλαβε

Τα γεγονότα που ακολούθησαν το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά και κάποια πράγματα που συνέβησαν την ώρα του αγώνα είναι γεγονός πως έχουν σημαδέψει αρνητικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το χειρότερο από όλα δε ήταν η εμπλοκή των ίδιων των ποδοσφαιριστών σε κάποια γεγονότα. Ο Βασίλης Τοροσίδης έκανε λάθος το προηγούμενο Σάββατο όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά κυρίως ως αρχηγός των «ερυθρολεύκων». Γράφει η Ευγενία Κουντούρη στο www.sport-fm.gr

Τα γεγονότα που ακολούθησαν το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά και κάποια πράγματα που συνέβησαν την ώρα του αγώνα είναι γεγονός πως έχουν σημαδέψει αρνητικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το χειρότερο από όλα δε ήταν η εμπλοκή των ίδιων των ποδοσφαιριστών σε κάποια γεγονότα. Ο Βασίλης Τοροσίδης έκανε λάθος το προηγούμενο Σάββατο όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά κυρίως ως αρχηγός των «ερυθρολεύκων».

Το να είσαι αρχηγός του Ολυμπιακού δεν σημαίνει απλά να φοράς το περιβραχιόνιο και να υπογράφεις στο τέλος το φύλλο αγώνα. Το να είσαι αρχηγός συνεπάγεται και με το να είσαι ηγέτης. Παράδειγμα για τους συμπαίκτες σου. Να είσαι εκείνος που τους οδηγεί όσον αφορά την συμπεριφορά τους. Ο αρχηγός πρέπει να εμπνέει σεβασμό και να δείχνει στους υπόλοιπους τι σημαίνει να σέβονται τη φανέλα που φοράνε.

Γι' αυτό λοιπόν και η συμπεριφορά του Τοροσίδη στο ντέρμπι ήταν δύο φορές λάθος. Γι' αυτό και οι 5 αγωνιστικές που του επιβλήθηκαν έχουν λογική. Το θετικό όμως είναι πως τουλάχιστον ο Έλληνας διεθνής κατάλαβε το λάθος του. Το πρόβλημα, κατά την άποψή μου θα ήταν αν δεν είχε αντιληφθεί την βαρύτητα των πράξεων του. Όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν λάθος. Να παρασυρθούν από την στιγμή και να ξεφύγουν.

Το ζήτημα είναι να αναγνωρίζουν όμως το λάθος τους και να μην το επαναλαμβάνουν και πιστεύω πως ο Τοροσίδης ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Είναι κρίμα που θα χρειαστεί να παρακολουθήσει από την εξέδρα σχεδόν όλο το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Από και πέρα όμως πιστεύω πως την επόμενη φορά που θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού θα έχει και ανάλογη συμπεριφορά. Άλλοι είναι που δεν καταλαβαίνουν και δεν διορθώνονται. Ο Τοροσίδης καταλαβαίνει.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x