Επικαιρότητα

Ελλάδα και Πορτογαλία μαζί τα έφαγαν…

Πάνω από τις 900 μονάδες ανέβηκε σήμερα το spread στα ελληνικά ομόλογα, μετά την προειδοποίηση του οίκου Standard & Poor's για νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας. Δεν συζητάμε για αδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πάνω από τις 900 μονάδες ανέβηκε σήμερα το spread στα ελληνικά ομόλογα, μετά την προειδοποίηση του οίκου Standard & Poor's για νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας. Δεν συζητάμε για αδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Τις επόμενες εβδομάδες και η Πορτογαλία θα αναγκαστεί να προσφύγει στον Μηχανισμό Στήριξης, εκτιμούν αναλυτές των διεθνών χρηματαγορών, λόγω του υψηλού κόστους δανεισμού της χώρας.

Άρχισε ο διάλογος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με εκπροσώπους των κομμάτων για την οικονομική πολιτική. Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με αντιπροσωπείες της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Απόψε η συνάντηση του με το ΛΑ.Ο.Σ.. Δεν συμμετέχουν στο διάλογο ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 1 ευρώ και 65 λεπτά το λίτρο έφθασε η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα. Η ανώτατη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πλησιάζει πλέον το 1 ευρώ. Απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο επιβολής «πλαφόν» ο υπουργός Ανάπτυξης.

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου που απουσιάζει λόγω ασθένειας. Νέα σκληρή κριτική -στο μεταξύ- της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική του Μνημονίου. Διαπραγματευτική αδυναμία χρέωσε στον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας.

Χωρίς αποτέλεσμα ακόμα οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των τριών κακοποιών που προκάλεσαν το χθεσινό μακελειό στο Ρέντη με τους δύο νεαρούς αστυνομικούς νεκρούς και άλλους δύο τραυματίες. Επιχειρησιακά λάθη καταγγέλλουν οι ενώσεις των Αστυνομικών που προχώρησαν σήμερα σε ημίωρη αποχή από τα καθήκοντα τους.

Στους 70 έφθασαν οι μετανάστες απεργοί πείνας από το κτίριο της οδού Πατησίων οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας με προβλήματα υγείας. Το μεταναστευτικό αποτελεί μεγάλο εθνικό πρόβλημα, τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας στην συνάντηση του με την Αλέκα Παπαρήγα η οποία ζήτησε την νομιμοποίηση των απεργών πείνας.

Την διακοπή των δρομολόγιων της προς Βιέννη, Βρυξέλλες, Λονδίνο και Παρίσι ανακοίνωσε η Olympic Air, αντιδρώντας στην απόφαση της Κομισιόν να απορρίψει την διαδικασία συγχώνευσης της με την Aegean. Ταυτόχρονα η εταιρία ανακοίνωσε ενίσχυση των δρομολόγιων εσωτερικού και των δρομολογίων της προς βαλκανικές πρωτεύουσες.

Χρηματιστήριο! Στο μείον 0,82% στις 16:25μμ. Στις 1.567 μονάδες ο γενικός δείκτης.

Στην Λιβύη, σε επιχείρηση αντεπίθεσης προχώρησαν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο καθεστώς, την ώρα που ο Μουαμάρ Καντάφι απειλεί ότι θα χυθεί πολύ αίμα σε περίπτωση ξένης επέμβασης στην χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής στα βόρεια αύριο Πέμπτη στην Αττική. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x