Stoiximan Super League

Εδώ θα μείνει…

Καμία ανησυχία δεν προκάλεσαν στον Ολυμπιακό τα δημοσιεύματα που θέλουν ισπανικές ομάδες (Μπιλμπάο και Λα Κορούνια) να ενδιαφέρονται για την πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε. Από τις τάξεις των «ερυθρολεύκων» απορρέει βεβαιότητα για την παραμονή του Βάσκου τεχνικού τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο στον πάγκο του συλλόγου. Ποιοι λόγοι κρατούν τον 47χρονο τεχνικό στο λιμάνι.

Καμία ανησυχία δεν προκάλεσαν στον Ολυμπιακό τα δημοσιεύματα που θέλουν ισπανικές ομάδες (Μπιλμπάο και Λα Κορούνια) να ενδιαφέρονται για την πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε. Από τις τάξεις των «ερυθρολεύκων» απορρέει βεβαιότητα για την παραμονή του Βάσκου τεχνικού τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο στον πάγκο του συλλόγου.

Η αλήθεια είναι πως ο Βαλβέρδε δεν σκοπεύει να παραμείνει για το υπόλοιπο της προπονητικής του καριέρας στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος σε συνέντευξή του στην πατρίδα του δήλωσε πως «… η θέση μου είναι στην Primera Division και αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω». Και πέρα από τη φιλοδοξία να εργαστεί ξανά στο-κατά πολλούς-καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Primera Division, σημαντικό ρόλο, ίσως τον σημαντικότερο, παίζει το γεγονός ότι επιθυμεί να βρεθεί ξανά κοντά στην οικογένειά του. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι εκμεταλλεύεται κάθε διακοπή, ακόμη και ένα διήμερο ρεπό, για να ταξιδέψει στην Ισπανία.

Ωστόσο οι τάσεις επαναπατρισμού δεν έχουν φτάσει σε σημείο που να οδηγούν τον 47χρονο προπονητή το ερχόμενο καλοκαίρι ξανά στην Ισπανία. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αισθάνεται ευτυχής στον Ολυμπιακό, είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τις συνθήκες εργασίας, τη συνεργασία του με τη διοίκηση και την αγάπη που νιώθει από τον κόσμο, ενώ ασφαλώς οι απολαβές του μόνο αμελητέες (περίπου 1,3 εκατ. ευρώ το χρόνο) δεν είναι και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορούσε να βρει ανάλογες στην πατρίδα του.

Ένα επιπλέον κίνητρο για να παραμείνει τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο στο λιμάνι είναι η συμμετοχή στο Champions League, κάτι που θα έχει την ευκαιρία να ζήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Και φυσικά θέλει να συνεχίσει αυτή τη φορά το έργο του στον Ολυμπιακό, κάτι που δεν είχε καταφέρει στην πρώτη του θητεία όταν αποχώρησε με τη συμπλήρωση ενός χρόνου στον πάγκο.

* Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 38ο πρωτάθλημα της ιστορία του και δεν σταματά να δέχεται συγχαρητήρια για την επιτυχία του. Στο σχετικό… κλαμπ μπήκε σήμερα ο συνονόματος του Βόλου και ο Αστέρας Τρίπολης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x