Ευγενία Κουντούρη

Ο,τι καλύτερο η παραμονή Βαλβέρδε

Είναι δεδομένο πως η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την παραμονή του Ισπανού στον «ερυθρόλευκο» πάγκο ήταν τα καλύτερα νέα που θα μπορούσαν να ακούσουν οι φίλοι των Πειραιωτών.

Είναι δεδομένο πως η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την παραμονή του Ισπανού στον «ερυθρόλευκο» πάγκο ήταν τα καλύτερα νέα που θα μπορούσαν να ακούσουν οι φίλοι των Πειραιωτών.

Έχω ξαναπεί πως αυτό είναι ό,τι καλύτερο και για την ομάδα αλλά και για τον 47χρονο τεχνικό, που κακά τα ψέματα δουλεύει κάτω από ιδανικές συνθήκες. Ο Ολυμπιακός με τη νέα σεζόν επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ και σαφώς η επόμενη χρονιά θα είναι πιο δύσκολη από αυτή που διανύουμε. Οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες και η ομάδα πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω για να αντεπεξέλθει. Ο Βαλβέρδε έχει επιβάλει ένα τρόπο παιχνιδιού στους «ερυθρόλευκους». Γνωρίζει πολύ καλά τις αδυναμίες του ρόστερ, τις ιδιαιτερότητες του κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και πως μπορεί να πάρει το καλύτερο που μπορεί από τον καθέναν.

Ο Κούπερ και ο οποιοσδήποτε "Κούπερ" ερχόταν στην θέση του Βαλβέρδε, μπορεί "προπονητικά" να ήταν μια αξιόλογη λύση, αλλά σαφώς θα ήθελε να επιβάλει τα δικά του πιστεύω και όχι να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε ο προκάτοχος του. Η ομάδα όμως αυτή τη στιγμή θέλει "συνέχεια" και όχι "φτου και από την αρχή". Το τέλος της περασμένης σεζόν βρήκε τους πρωταθλητές στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 15 ετών. Η ομάδα έπρεπε να χτιστεί από την αρχή και αυτό έγινε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ένα νέο ξεκίνημα, έναν χρόνο μετά, δύσκολα θα έφερνε θετικά αποτελέσματα. Τώρα η διοίκηση και ο προπονητής των Πειραιωτών πρέπει να επικεντρωθούν στις μεταγραφές, να τελειώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα με την ενίσχυση του ρόστερ και να συνεχίσουν τη δουλειά με στόχο μια αξιοπρεπή επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x