Final 4 2011

Καλάθης: «Η καλύτερη απόφαση που πήρα»

Δικαιωμένος για την επιλογή του να αφήσει στην αναμονή το όνειρο για το ΝΒΑ και να αγωνιστεί στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό αισθάνεται ο Νικ Καλάθης. Ο ομογενής γκαρντ έδωσε συνέντευξη στο hoopshype και χαρακτήρισε τιμή να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα, ενώ άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του

Δικαιωμένος για την επιλογή του να αφήσει στην αναμονή το όνειρο για το ΝΒΑ και να αγωνιστεί στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό αισθάνεται ο Νικ Καλάθης. Ο ομογενής γκαρντ έδωσε συνέντευξη στο hoopshype και χαρακτήρισε τιμή να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα, ενώ άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του. Αναλυτικά:

- Έπαιξες στο Μουντομπάσκετ με την Εθνική Ελλάδας. Πώς ήταν η εμπειρία;
«Ήταν πολύ καλή εμπειρία. Προφανώς το να βρίσκεσαι σε μια τέτοια ατμόσφαιρα και να συμμετέχεις σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μεγάλη τιμή. Το να παίζεις για την Ελλάδα είναι μεγάλη τιμή επίσης. Θα θέλαμε να έχουμε πάει καλύτερα. Είχαμε μερικά δύσκολα παιχνίδια. Τώρα είμαι επικεντρωμένος στον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν μεγάλη τιμή».

- Υπήρχε κάποια πίεση για να σε εντάξουν στην ελληνική εθνική ομάδα; Όπως ας πούμε το «Σου δίνουμε το ελληνικό διαβατήριο, αλλά θα πρέπει να παίξεις για την Εθνική ομάδα στη συνέχεια».« Όχι, όχι, καθόλου. Ήταν τιμή για μένα να παίξω για την Ελλάδα, παίζω για την κληρονομιά μου και την οικογένειά μου. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να παίξω όσα περισσότερα χρόνια είναι δυνατόν».

- Οι παππούδες σου κατάγονται από την Ελλάδα;
«Ναι, ο παππούς μου».

- Μιλούσες καθόλου ελληνικά πριν έρθεις στην Ελλάδα;
«Όχι. Αλλά σχεδιάζω να μάθω αργά ή γρήγορα. Σίγουρα.! Έχω ήδη δύο χρόνια στην Ελλάδα και πρέπει να μάθω για να είμαι σε θέση να παίξω με την Εθνική ομάδα. Είμαι σε ένα σημείο που χρειάζεται να μάθω και θέλω να μάθω».

- Πώς ήταν η μετάβαση σου από το παιχνίδι στο κολέγιο των ΗΠΑ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ;
«Σίγουρα είναι διαφορετικό. Είναι διαφορετικό είδος μπάσκετ. Νομίζω ότι εδώ είναι πιο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το σύστημα. Απλά πρέπει να το συνηθίσεις και νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο. Συνεχίζω να μαθαίνω όμως...».

- Τι λέτε για τους φιλάθλους; Έχετε πολλούς οπαδούς όταν αγωνίζεστε στην έδρα σας με τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι τόσο πολλούς όταν παίζετε ενάντια σε ορισμένες ελληνικές ομάδες.
«Εξαρτάται με ποιον παίζεις. Στο κολέγιο έχεις τεράστια πλήθη σε κάθε παιχνίδι. Στην Ελλάδα όταν παίζεις με μια «κακή» ομάδα δεν έρχεται πολύ ο κόσμος, αλλά πρέπει να βγεις στο παρκέ και να παίξεις κάθε παιχνίδι».

- Το να παίξεις στην Ευρώπη ήταν κάτι που είχες σκεφτεί εκ των προτέρων ή ήταν απόφαση της στιγμής;
«Μάλλον ήταν απόφαση της στιγμής. Πίστεψα ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα και μεγάλο βήμα στην καριέρα μου να μάθω το ευρωπαϊκό στυλ και να το αναμείξω με το στυλ στις ΗΠΑ. Δεν θα μπορούσα να είχα πάρει καλύτερη απόφαση. Μου αρέσει η απόφαση που πήρα. Τώρα το μόνο που έχω να κάνω είναι να βελτιώνομαι ως παίκτης…».

- Πόσα χρόνια ακόμα έχεις συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό;
« Υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο».

- Και τι πρόκειται να συμβεί;
«Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να παίζω. Ας ελπίσουμε ότι θα κερδίσουμε την Ευρωλίγκα και άλλα τρόπαια. Αυτή τη στιγμή αυτό με ενδιαφέρει. Είμαστε στο φάιναλ φορ και αυτό είναι το σημαντικότερο. Ελπίζω ότι μπορώ να βοηθήσω αυτή την ομάδα να κερδίσει».

- Έχεις μιλήσει με τους Μάβερικς τελευταία;
«Μερικές φορές ναι μιλάω. Αλλά το αφήνω αυτό στον μάνατζερ μου. Το αφήνω σε όλους τους άλλους. Δεν ανησυχώ για κάτι τέτοιο…»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x