Ευγενία Κουντούρη

Καλύτερα που χάλασε του Βίλα

Μάλλον σε καλό θα του βγει του Ολυμπιακού το «ναυάγιο» της μεταγραφής με μορφή δανεισμού του Ντίντακ Βίλα από την Μίλαν. Ο Ισπανός επέλεξε την Εσπανιόλ και το μόνο που απομένει είναι η συμφωνία μεταξύ της ισπανικής και της ιταλικής ομάδας. Καλύτερα πάντως που εξελίχθηκε έτσι η συγκεκριμένη υπόθεση και όχι φυσικά γιατί ο Βίλα είναι «κακός» ποδοσφαιριστής. Γράφει η Ευγενία Κουντούρη στο www.sport-fm.gr

Μάλλον σε καλό θα του βγει του Ολυμπιακού το «ναυάγιο» της μεταγραφής με μορφή δανεισμού του Ντίντακ Βίλα από την Μίλαν. Ο Ισπανός επέλεξε την Εσπανιόλ και το μόνο που απομένει είναι η συμφωνία μεταξύ της ισπανικής και της ιταλικής ομάδας. Καλύτερα πάντως που εξελίχθηκε έτσι η συγκεκριμένη υπόθεση και όχι φυσικά γιατί ο Βίλα είναι «κακός» ποδοσφαιριστής. Το αντίθετο.

Η αξία του είναι δεδομένη, όμως θεωρώ πως όταν δεν υπάρχει ουσιαστικά θέμα αγοράς ενός παίκτη, τότε το να αποκτηθεί δανεικός για έναν χρόνο δεν εξυπηρετεί την ομάδα. Η Μίλαν δεν θα τον παραχωρούσε. Εάν έμπαινε οψιόν αγοράς στον δανεισμό του Ισπανού, τότε η ρήτρα θα ήταν πάρα πολύ υψηλή. Θα έφτανε πιθανότατα τα 6-7 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που ουσιαστικά θα σήμαινε πως ο παίκτης θα επέστρεφε στην Ιταλία το επόμενο καλοκαίρι.

Το να δανειστεί μία ομάδα, για έναν χρόνο, κάποιον γηγενή παίκτη είναι τελείως διαφορετικό από το να αποκτήσει έναν ξένο, ο οποίος μέχρι να προσαρμοστεί σε ένα νέο πρωτάθλημα θα χρειαστεί χρόνο. Η «πολυτέλεια» αυτή δεν υπάρχει όταν ένας ποδοσφαιριστής είναι δανεικός για μία σεζόν. Από αυτή την άποψη λοιπόν, μάλλον καλύτερα που δεν προχώρησε η συγκεκριμένη υπόθεση.

Το ζήτημα βέβαια είναι πως ο καιρός περνάει και ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει ακόμα καμία μεταγραφή. Ακόμα κι αυτή που θεωρείται δεδομένη (του Σάντσες) φαίνεται να είναι στον «αέρα» αφού ο παίκτης φέρεται να δήλωσε πως θα αποφασίσει μετά το Κόπα Αμέρικα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να αρχίσουν να κινούνται πιο γρήγορα, γιατί είναι πολλά τα «ανοιχτά μέτωπα»...

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x