Επικαιρότητα

«Μαριονέτες» τα στελέχη της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας

«Μαριονέτες» των μεγάλων δυνάμεων χαρακτήρισε ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ τα στελέχη του Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (IAEA). «Οι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν δημιουργήσει μια υπηρεσία που ονομάζεται IAEA και έβαλαν εκεί ένα μάτσο μαριονέτες», ανέφερε ο Αχμαντινετζάντ στην τελετή εγκαινίων μιας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στη νότια Τεχεράνη.

«Μαριονέτες» των μεγάλων δυνάμεων χαρακτήρισε ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ τα στελέχη του Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

«Οι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν δημιουργήσει μια υπηρεσία που ονομάζεται IAEA και έβαλαν εκεί ένα μάτσο μαριονέτες», ανέφερε ο Αχμαντινετζάντ στην τελετή εγκαινίων μιας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στη νότια Τεχεράνη.

Η διεθνής υπηρεσία κάλεσε αυτό το μήνα το Ιράν να δώσει απαντήσεις σχετικά με έργα έρευνας και ανάπτυξης τα οποία σύμφωνα με την IAEA μπορεί να έχουν στρατιωτικούς σκοπούς.

«Όλες οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος μας ως τώρα είναι απλώς προσχήματα για να μας στερήσουν την τεχνολογική πρόοδο», είπε ο Αχμαντινετζάντ.

Το Ιράν έχει επικρίνει πολλές φορές την διεθνή υπηρεσία υποστηρίζοντας ότι δεν επιτελεί τα βασικά της καθήκοντα αλλά υποχωρεί στις πολιτικές πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών χωρών-συμμάχων τους.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x