Koriopolis

Διάλογος Μπέου-Μποροβήλου

Τη 16/2/2011 ο Αχιλλέας Μπέος καλεί τον Γιώργο Μποροβήλο, πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης και πρώην διαιτητή, στο υπ' αριθμόν 694******* κινητό τηλέφωνο που ανήκει στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας.

Τη 16/2/2011 ο Αχιλλέας Μπέος καλεί τον Γιώργο Μποροβήλο, πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης και πρώην διαιτητή, στο υπ' αριθμόν 694******* κινητό τηλέφωνο που ανήκει στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας. Ο Γιώργος θέλει να σωθεί η ομάδα του στις αγωνιστικές που ακολουθούν (με Κέρκυρα, Σέρρες, Πανιώνιο) και φαίνεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του Γιώργου θέλει να σώσει πρώτα τον Πανιώνιο και να πέσει ο Ηρακλής, πράγμα που μπορεί, όπως φαίνεται, να το διευθετήσει. Ο Αχιλλέας συμφωνεί ότι ο Ηρακλής είναι καλή λύση να πέσει. Ο Γιώργος λέει στον Αχιλλέα ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης (όπως του είπε ο ίδιος σε συνομιλία τους) έχει τη λύση να κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης την Κέρκυρα, με το «να μιληθεί κάποιος παίκτης», ενώ αναμένουν και τον διαιτητή που θα σφυρίξει τον αγώνα.


Διάλογος Μπέου-Μαρινάκη, Μπέου-Γεωρτσιάκου, Μπέου-Σιότροπου

Ακολούθως προέκυψε ότι ο Αχιλλέας Μπέος την 5/2/2011, τηλεφωνεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο ενίοτε αποκαλεί και με το κωδικό όνομα «κύριε Φιλιππίδη», και συζητούν για τον αγώνα Πανιώνιος - ΠΑΟΚ, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι «θα το φτιάξει με τον Ζαμάνη» (εννοεί τον Νικόλαο Ζαμάνη, ο οποίος φέρεται ως πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης - ΕΟΦΠ και καλλιτεχνικός μάνατζερ. Κατόπιν, ο Αχιλλέας Μπέος καλεί τον Βασίλη Γεωρτσιάκο, συνεργάτη του Δημήτρη Ζαβαντία, και τον ρωτάει σε τι τιμή παίζεται η Λάρισα κι εκείνος του απαντά ότι «ο Κινέζος για κάποιο λόγο το έχει βγάλει έξω», ενώ σε συνομιλία που είχε με τον Λουκά Σιότροπο, πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Πανιώνιος, του είπε ότι «έπειτα από τα σημερινά αποτελέσματα ο Πανσερραϊκός έπεσε με υπογραφή δικιά μου. Λάρισα, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη, από αυτούς τους τέσσερις οι δύο θα πέσουν». Ο Λουκάς τού επισημαίνει ότι ο Ηρακλής σώθηκε και ο Αχιλλέας του απαντά ότι «με ισοπαλία ήταν γερά στο κόλπο», ενώ του αναφέρει ότι κοιτάζει το πρόγραμμα του Πανιωνίου και είναι πολύ δύσκολο και τέλος του λέει να φύγει η αυριανή μέρα και μετά θα ασχοληθεί με τον Πανιώνιο και πώς θα τον σώσει.


Διάλογος Μπέρου-«Χάρη»

Τέλος, προέκυψε ότι ο Αχιλλέας Μπέος όχι μόνον αναζητεί νέες μεθόδους «χειραγώγησης» ποδοσφαιρικών αγώνων, ψάχνοντας τρόπους «να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά», αλλά στοιχηματίζει και ο ίδιος, μέσω τρίτων παράνομων πρακτόρων-μελών της οργάνωσης, σε «στημένους» αγώνες, κερδίζοντας μάλιστα και μεγάλα ποσά. Οι συνομιλίες που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικές:
Τη 13/2/2011 συνομιλεί με τον «Χάρη» (Χ), αγνώστων λοιπών στοιχείων, και αναφέρουν τα εξής:

"Α.: Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση. Πέφτει αντικείμενο στο κεφάλι κάποιου, μπαίνει κάποιος και δίνει ένα χαστούκι σε έναν παίκτη.
Χ.: Ναι.
Α.: Οτιδήποτε έχει σχέση με τη βία, τι γίνεται για να πάρω το παιχνίδι στα χαρτιά, πέφτει κάτω ο παίκτης και δεν σηκώνεται;
Χ.: Πέφτει κάτω, δεν σηκώνεται, πάει στο νοσοκομείο και είναι... Ο διαιτητής είναι, όμως, ο απόλυτος κυρίαρχος. Πρέπει να πειστεί ο διαιτητής να μη συνεχίσει το παιχνίδι.
Α.: Ναι, αν το συνεχίσει, εγώ δεν έχω ας πούμε αιτία...
Χ.: Δεν υπάρχει ένσταση μη αντικανονικής συνέχισης.
Α.: Οχι, δεν λέμε αυτό, λέμε όμως ότι κύριοι, η αιτία αυτή να τραυματιστεί ο παίκτης μου. Χ.: Ναι.
Α.: Να χτυπήσουν τον παίκτη με μπουνιές, προκάλεσε ψυχικά, αρ.... ψυχολογικά.
Χ.: Δυστυχώς, δεν κερδίζεται, δυστυχώς.
Α.: Δεν κερδίζεται, ε;
Χ.: Δυστυχώς. Εκείνη την ώρα το κρίνετε, εκεί που κρίνεται είναι. Να πειστεί διαιτητής, παρατηρητής και να γράψουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η αστυνομία δεν εγγυάται... Τη γράφουν στα αρ... τους την αστυνομία οι διαιτητές, μπορεί να τη γράψει.
Α.: Ναι.
Χ.: Να πει ότι εδώ διαπιστώνω συνθήκες τρομοκρατίας, τελείωσε.
Α.: Μάλιστα. Δύσκολο, πού να το κάνει αυτό.
Χ.: Ναι, δύσκολο, γιατί είναι. Οχι δύσκολο, μπορεί, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, αν γίνει ζούγκλα και απειλές. Να γίνει φαλτσοσφύριγμα...
Α.: Για να δούμε.
"


Διάλογος Μπέου-Ζαμάνη, Μπέου-Γεωρτσιάκου

Σε συνομιλία, δε, του Αχιλλέα Μπέου με τον Νίκο Ζαμάνη, περί ώρα 11:52 την 27/2/2011, ο πρώτος λέει στον δεύτερο ότι «99% το έχει δώσει το παιχνίδι του Αρη στη Λάρισα και ότι θα μιλήσουν και από κοντά στο γήπεδο», ενώ αργότερα, περί ώρα 00:01, ο Αχιλλέας Μπέος τηλεφωνεί στον Βασίλη Γεωρτσιάκο και αφού τον ρωτά για το τι αποδόσεις παίζει η Λάρισα, του λέει «να βάλει ένα δεκάρικο τη Λάρισα στο ''Χ''» (εννοεί τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Λάρισα - Αρης, που διεξήχθη την 27/2/2011 με αποτέλεσμα 2-2).

*Όλοι οι ανωτέρω διάλογοι μεταφέρονται όπως έχουν δημοσιευθεί στο σημερινό φύλλο της Sportday.

Το www.sport-fm.gr θεωρεί και αναγνωρίζει πως όλοι οι κατηγορούμενοι ή φερόμενοι ως κατηγορούμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι τη στιγμή που θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x