Ευγενία Κουντούρη

Το «στοίχημα» με τους «Γιούγκο»

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει στην αγορά της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και είναι φανερό πως οι «ερυθρόλευκοι» στηρίζονται αρκετά στις επενδύσεις αυτές, όχι μόνο για τη νέα σεζόν αλλά γενικότερα για το μέλλον της ομάδας. Γράφει η Ευγενία Κουντούρη στο www.sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει στην αγορά της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και είναι φανερό πως οι «ερυθρόλευκοι» στηρίζονται αρκετά στις επενδύσεις αυτές, όχι μόνο για τη νέα σεζόν αλλά γενικότερα για το μέλλον της ομάδας.

Της Ευγενίας Κουντούρη

Είναι επίσης φανερό πως μεγάλο ρόλο στις μεταγραφές των Φέισα, Καταϊ και Γκρίμπιτς έχει παίξει ο αρχισκάουτερ της ομάδας, Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Το ότι υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο κριτήριο του πρώην παίκτη των Πειραιωτών είναι φανερό, καθώς οι συγκεκριμένοι παίκτες ή τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις «Γιούγκο» κοστίζουν αρκετά χρήματα στα ταμεία της ομάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν τις συγκεκριμένες προσθήκες ως «επένδυση» για το μέλλον. Πιθανότατα μόνο ένας από τους τρεις αυτούς (ή ίσως και κανένας) λογίζεται ως «βασικός» για τη νέα σεζόν, οι υπόλοιποι είναι παίκτες πως στον Ολυμπιακό ευελπιστούν πως θα τους βρουν στο μέλλον και φυσικά όλοι, θεωρητικά, έχουν αξία μεταπώλησης.

Η περίπτωση του Φέισα είναι διαφορετική από τις άλλες δύο. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αποδεδειγμένα μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων του εξωτερικού. Το όνομα του είναι ήδη γνωστό σε Αγγλία και Ιταλία και αν δεν είχε τραυματιστεί, τότε πιθανότατα θα αγωνίζονταν σε κάποιο ανώτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Είναι όμως μόλις 23 ετών και αν όντως έχει ξεπεράσει τελείως τον τραυματισμό του, τότε μπορεί να αποδειχθεί «λίρα εκατό». Τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει είναι σαφώς ένα πολύ μεγάλο ποσό και φαίνεται πως οι Πειραιώτες πιστεύουν στην συγκεκριμένη μεταγραφή.

Ο Καταϊ κόστισε επίσης πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, είναι όμως μόλις 20 χρονών και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της πατρίδας του. Αξίζει το ρίσκο.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν για τον 22χρονο Γκρίμπιτς είναι ελάχιστες. Είναι όμως φανερό πως και ο Μαυροβούνιος θεωρείται επένδυση για το μέλλον. Το θετικό είναι, πως όπως έχει αποδείξει η ιστορία οι παίκτες που προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία προσαρμόζονται εύκολα στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά έβαλαν ένα «στοίχημα» με την αγορά των συγκεκριμένων παικτών και απομένει μόνο να δούμε εάν κινήθηκαν έχοντας τις πιθανότητες υπερ τους ή εναντίον τους.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x