Koriopolis

Τελεσίγραφο της UEFA στην ΕΠΟ!

Έγγραφο με το οποίο ζητεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης των στημένων αγώνων, ώστε αν χρειαστεί να αντικατασταθούν εγκαίρως οι εμπλεκόμενες ομάδες που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά κύπελλα, από άλλες, απέστειλε η UEFA στην ΕΠΟ, όπως αποκάλυψε ο Σοφοκλής Πιλάβιος σε τηλεοπτική εκπομπή! Διαβάστε τι είπε για το σκάνδαλο με τα στημένα, το κασέτα-gate και τον Γιώργο Δαλούκα, τον ΟΦΗ, τις αδειοδοτήσεις και τα πλέι οφ, καθώς και για τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου!

Έγγραφο με το οποίο ζητεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης των στημένων αγώνων, ώστε αν χρειαστεί να αντικατασταθούν εγκαίρως οι εμπλεκόμενες ομάδες που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά κύπελλα, από άλλες, απέστειλε η UEFA στην ΕΠΟ, όπως αποκάλυψε ο Σοφοκλής Πιλάβιος σε τηλεοπτική εκπομπή!

Τελεσίγραφο παρόμοιο με αυτό που εστάλη στην τουρκική ομοσπονδία, έχει σταλεί και στην ΕΠΟ, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στην εκπομπή «Δίκη» του Blue Sky.

Συγκεκριμένα, ο Σοφοκλής Πιλάβιος ανέφερε πως η UEFA απέστειλε τη Δευτέρα 4/7 έγγραφο στην ΕΠΟ, το οποίο θα δοθεί την Τρίτη στη δημοσιότητα. Με αυτό, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ζητεί από την ελληνική να ξεκαθαρίσει άμεσα το τι μέλλει γενέσθαι με τις ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων και επρόκειτο να αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ώστε να προβεί άμεσα σε αντικατάσταση τους από άλλες.

«Θα κάνουμε ό,τι μας πει η UEFA», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του εγγράφου και το πώς μπορεί να κριθεί με τέτοια ταχύτητα μια υπόθεση σαν αυτή, ώστε να υπάρξει άμεση αντικατάσταση των εκπροσώπων μας στην Ευρώπη.

Για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ο Σοφοκλής Πιλάβιος είπε μεταξύ άλλων:

Η καθυστέρηση του ενός φακέλου της UEFA να φτάσει στην εισαγγελία, αφορούσε μόνο 4-5 αγώνες. Αυτό όμως δεν επηρέασε καθόλου τη διαδικασία. Εγώ πήγα δύο ή τρεις φορές στην UEFA γι’ αυτό το θέμα στις αρχές του 2009. Είχα ενημέρωση πριν την περίφημη συνέντευξη του Λίμαχερ.

Δεν άκουσα τον Μπέο να λέει δημόσια ότι παίζει στοίχημα. Το σωστό πάντως είναι να απαγορευτεί ο στοιχηματισμός και για τους ποδοσφαιριστές. Θα κάνουμε και εμείς κάποια πράγματα, αλλά περιμένουμε με αγωνία και το νέο νομοσχέδιο.

Δεν είπα ποτέ ότι δεν θα τιμωρηθούν μεγάλες ομάδες για τα στημένα. Είπα γενικά για όλες τις ομάδες, ότι δεν μπορούν να τιμωρηθούν χωρίς στοιχεία.

Δέχομαι ότι έχω μερίδιο ευθύνης στην ιστορία αυτή. Το ότι ανέχθηκα κάποιους παράγοντες είναι το λιγότερο. Αλλά εγώ μιλούσα με όλους τους προέδρους. Πλέον, βέβαια, δεν μιλάει κανείς με κανέναν.

Δεν ζήτησα από τον εισαγγελέα να μην δημοσιεύονται οι διάλογοι. Απλά διαγνώσαμε έναν σοβαρό κίνδυνο. Πολλοί μου είπαν ότι κινδυνεύει η ζωή τους και η σωματική τους ακεραιότητα με αυτά που έχουν βγει.

Διαβάζοντας τις συνομιλίες, φαίνεται πως αρέσει να λέγεται ότι με κρατάνε και με έχουν στο χέρι. Άρεσε σε κάποιους να το δείχνουν και να το λένε και για μένα και για διαιτητές. Στην Ελλάδα μας αρέσει να είμαστε νταραβεριτζήδες. Το τι ακούν τα αυτιά μου κάθε μέρα, είναι τρομερό. Υπάρχουν βέβαια και θεωρίες συνωμοσίας, αφού μερικά από αυτά που λέγονται στις συνομιλίες, τελικά δεν έγιναν.

Έχω νιώσει και εγώ απειλούμενος. Πολλάκις. Έχω αυξήσει και την προστασία μου. Τι άλλο να κάνω; Είχα και ευθεία απειλή από πολλούς ανθρώπους, όχι όμως για τη ζωή μου.

Δεν θυμάμαι τη συνομιλία μου με τον Τσακογιάννη, όπου μου λέει ότι θα ρίξει πέντε σκαμπίλια στα πόδια του Κούγια. Όμως, δεν την αμφισβητώ ότι υπήρξε.

Για το αν φοβάμαι τη συγκάλυψη, άποψη μου είναι ότι πρέπει να υπάρξει η μεγάλη εικόνα στο πόρισμα για να πούμε κάτι. Η αθλητική δικαιοσύνη από την άλλη, δεν χρειάζεται τόσες πολλές αποδείξεις. Δεν αρκούν όμως και τα γραφήματα.

Για το ότι με δήλωσε για μάρτυρα υπεράσπισης του ο Σταύρος Ψωμιάδης, δεν είχε τη συναίνεση μου. Ο καθένας μπορεί να δηλώσει όποιον θέλει.

Ο κ. Χατζηαποστόλου λέει πάρα πολλά (σ.σ. για την ατάκα του στο Δ.Σ. «είμαστε ένοχοι γιατί όλα αυτά γίνονταν κάτω από τη μύτη μας») και είναι δικαίωμα του να κάνει αντιπολίτευση. Αλλά κάνει αντιπολίτευση από τότε που καθαιρέθηκε από αναπληρωτής πρόεδρος.

Για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Γεωργιάδη, θέλω να τους ακούσω πρώτα πριν πάρουμε την όποια απόφαση.

Για το «κασέτα-gate» και τον Γιώργο Δαλούκα:

Ο κ. Δαλούκας έστειλε μια δεύτερη επιστολή ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ότι ζητάει συγνώμη για όλα κτλ. Ανακάλεσε αυτά που έλεγε στην πρώτη του επιστολή για μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ και για συναδέλφους του. Για το Μακάμπι-Ολυμπιακός το άκουσα από εσάς.

Για το αν ακούγομαι εγώ στην περίφημη τρίτη κασέτα, τι να σας πω; Μέσα σε όλο το παρολί, λες κάποια στιγμή… τι γίνεται; Μπορεί να με έχουν γράψει και σε καμιά κασέτα.

Πάντως, έχω ακούσει πολλές βερσιόν της υπόθεσης. Αν δεν μου καταθέσει κάποιος γραπτά την καταγγελία του, τι να κάνω; Μπορεί στο τέλος να κατηγορηθώ. Κάθε μέρα μου γίνονται πολλές καταγγελίες και δεν μπορώ να μην τις ακούσω.

Για την υπόθεση του ΟΦΗ, τις αδειοδοτήσεις και τα πλέι οφ:

Ο γενικός γραμματέας της UEFA επιβεβαίωσε αυτό που είχα πει στην αρχή της σεζόν. Ότι τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά. Όμως οι ομάδες ήταν αυτές που ήθελαν τα αυστηρά κριτήρια. Έκανα τώρα την πρόταση στη Σούπερ Λίγκα, να μην ισχύσει η αδειοδότηση στη Β’ Εθνική, αλλά δεν το δέχτηκαν.

Δεν φοβήθηκα τον ΟΦΗ να τον ακουμπήσω. Μπορεί να φαίνεται έτσι, επειδή δεν αντιδράσαμε για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά δεν είναι έτσι.

Ελπίζω να γίνουν τα πλέι οφ. Για μένα πρέπει να γίνουν. Δεν με νοιάζει πότε, αλλά πρέπει να γίνουν έστω και τον Οκτώβριο!

Για τα επεισόδια του τελικού του Κυπέλλου:

Ντράπηκα πολύ. Ήταν η πιο δυσάρεστη στιγμή της θητείας μου, μετά την υπόθεση με τα στημένα. Ήταν μια ντροπή. Τα λάθη μας ήταν οργανωτικά. Αλλά η ευθύνη της ΕΠΟ δεν είναι όση της καταλογίζεται.
Το σκέφτηκα να μην γίνει απονομή. Υπήρχαν όμως παιδιά με τους πατεράδες τους που ζούσαν για αυτή τη στιγμή. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που μόχθησαν όλη τη χρονιά. Γι’ αυτό την έκανα την απονομή.

Για την ανάληψη από την ΕΠΟ της διοργάνωσης του πρωταθλήματος:

Οι προϋποθέσεις για να αναλάβει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα, είναι κυρίως η καλύτερη οργάνωση της ομοσπονδίας. Η ΕΠΟ δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Έπειτα, υπάρχει το προσωπικό της Σούπερ Λίγκας και της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής. Αν χρειαστεί πάντως, θα το κάνουμε. Πρέπει να γίνουν κάποιες συζητήσεις.

Για τον αν απολαμβάνει πολιτική-διακομματική στήριξη λόγω της συγγένειας του με τον Κάρολο Παπούλια:

Δεν θέλω να το σχολιάσω αυτό. Δεν έχω νιώσει κάτι τέτοιο. Εγώ βλέπω τους βουλευτές όλης της Ελλάδα να με βρίζουν. Έστω τους βουλευτές συγκεκριμένων πόλεων…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x