sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα επτά «θαύματα»… της ΑΕΚ! (videos)

«Σήμερα δεν γίνονται θαύματα»! Μάλιστα… «Οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια»! Μάλιστα… Τη Δευτέρα στις 7, το νέο νούμερο 7 της ΑΕΚ (αγαπημένο του Έιντουρ Γκούντγιονσεν) έρχεται για να γίνει η… έβδομη μεγάλη μεταγραφή στην ιστορία της! Αδυνατώντας να πιστέψει ότι ήταν τυχαίο -και κερνώντας υλικό για συζητήσεις, αναμνήσεις (και αντιρρήσεις) στο δρόμο για το «Ελ. Βενιζέλος», το www.sport-fm.gr θυμίζει τις έξι προηγούμενες φορές που η ΑΕΚ το ‘κανε το (μεταγραφικό) θαύμα της!

«Σήμερα δεν γίνονται θαύματα»!

Μάλιστα…

«Οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια»!

Μάλιστα…

Τη Δευτέρα στις 7, το νέο νούμερο 7 της ΑΕΚ (αγαπημένο του Έιντουρ Γκούντγιονσεν) έρχεται για να γίνει η… έβδομη μεγάλη μεταγραφή στην ιστορία της!

Αδυνατώντας να πιστέψει ότι ήταν τυχαίο -και κερνώντας υλικό για συζητήσεις, αναμνήσεις (και αντιρρήσεις) στο δρόμο για το «Ελ. Βενιζέλος», το www.sport-fm.gr θυμίζει τις έξι προηγούμενες φορές που η ΑΕΚ το ‘κανε το (μεταγραφικό) θαύμα της!

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Ντούσαν Μπάγεβιτς

Πριν γράψει ιστορία (διαφόρων ειδών και απόψεων) ως προπονητής, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς «έγραψε» -ως το πρώτο μεταγραφικό «μπαμ» της ΑΕΚ! Με καριέρα χτισμένη στη Γιουγκοσλαβία (144 γκολ σε 277 συμμετοχές) και παράσημο τη συμμετοχή (κι ένα χατ-τρικ) με τη φανέλα της στο Μουντιάλ του 1974, ο «θείος Λουκάς» (Μπάρλος) ξηλώνεται για χάρη του το 1977. Του ανταποδίδει με τη συμβολή σε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, τη μεγάλη πορεία στους «4» του UEFA και 65 γκολ συνολικά σε 106 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη.








Μίροσλαβ Οκόνσκι

Το να πάρει η ΑΕΚ του 1988 παίκτη διεθνή (με την Πολωνία), που αγωνίζεται (βασικότατος) στο Αμβούργο έμοιαζε περίπου τόσο πιθανό, όσο -πριν την Παρασκευή- το να πάρει η σημερινή τον… Γκούντγιονσεν! Με πόδι πιο «γλυκό» κι απ’ τους πειρασμούς (τζόγος, αλκοόλ) που δεν απέφευγε να ενδώσει, ήξερε τι υποσχόταν («θα σου φέρω την κούπα στο γραφείο») σε μια από τις απολογίες του στον Στράτο Γιδόπουλο. Του το πήγε (αφού μοιράστηκε την αντεπίθεση-φαντασίωση του ΑΕΚτζή με τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο) -όπως έκανε με το Σούπερ Καπ της ίδιας χρονιάς και το Λιγκ Καπ της επόμενης.








Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς

Αν η ΑΕΚ των… early 90’s είναι όντως η πιο καλοκουρδισμένη ποδοσφαιρική μηχανή που φτιάχτηκε στην Ελλάδα, ένα από τα πλέον απαραίτητα «γρανάζια» της ήρθε από την (τότε) Γιουγκοσλαβία. Αν και κάθε άλλο ως απλό «εργαλείο» ήρθε… Με το παράσημο του πρωταθλητή Ευρώπης στο πέτο (με τον Ερυθρό Αστέρα), ο «Σάμπα» καρφίτσωσε και… τρία πρωταθλήματα Ελλάδας σ’ αυτό, την πενταετία (1991-96) που έπαιξε στην ΑΕΚ. Κουμάνταρε, δε, 143 φορές το κέντρο της (με 10 γκολ) πριν ακολουθήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό.




Ντράγκαν Τσίριτς

Αγωνιστική «ζημιά» στο 1/10 της… πραγματικής που προκάλεσε στο αεροδρόμιο, θα ‘ταν αρκετή για να μείνει στην ιστορία! Εκατοντάδες φίλοι της ΑΕΚ γκρέμισαν (σχεδόν κυριολεκτικά) το Ελληνικό για να υποδεχθούν τον «Μαραντόνα των Βαλκανίων» -που με εισήγηση του «καθηγητή» Τουμπάκοβιτς ερχόταν απευθείας από την Μπαρτσελόνα. Η μετέπειτα απορία… πώς έφτασε μέχρι το «Καμπ Νου» και η προσφορά του μόνο από τη βούλα του πέναλτι, τον έκανε… με τη βούλα την πιο πονεμένη μεταγραφική ιστορία της ΑΕΚ.




Κάρλος Γκαμάρα

Ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι… μερακλής στις μεταγραφές εξακολουθούμε να το διαπιστώνουμε μέχρι και σήμερα. Ένας από τους λόγους που αρχίσαμε να το ανακαλύπτουμε ήταν ο Κάρλος Γκαμάρα! Με καριέρα σε μεγάλους βραζιλιάνικους συλλόγους, περάσματα από Μπενφίκα, Ατλέτικο και παρουσία (μέχρι τότε) σε δύο Μουντιάλ (στην κορυφαία ενδεκάδα αυτού της Γαλλίας το ’98), ο αρχηγός της εθνικής Παραγουάης έφτασε στο κατάμεστο Ελληνικό. Ένα χρόνο μετά έφευγε απ’ αυτό Κυπελλούχος, υποψήφιος για τον καλύτερο ξένο στόπερ που έπαιξε στην Ελλάδα -και με μεγαλύτερο παράσημο ότι όλα αυτά τα κατάφερε με παρτενέρ τον… Φερούζεμ!



Ριβάλντο

Στα 35 του; Από τον Ολυμπιακό; Ε και; Ο Ριβάλντο είναι (και αποδείχθηκε ότι ήταν) πάντα Ριβάλντο! Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν αφήνει… αναξιοποίητη την ευκαιρία του (επεισοδιακού) χωρισμού του Βραζιλιάνου με τους «ερυθρόλευκους» και… ποντάρει στον ποδοσφαιρικό του εγωισμό! «Εξαργυρώνει» το ποντάρισμα με μια φοβερή χρονιά (52 συμμετοχές, 24 γκολ), μια αλησμόνητη τεσσάρα κι έναν τίτλο ηθικού πρωταθλητή, πριν ο «Ρίμπο»… τρέξει να εξαργυρώσει την επιταγή των «πετροδόλαρων» που του προσέφερε η Μπουνιοντκόρ!





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x