Europa League

ΠΑΟ-Μακάμπι 2-1 (Τελικό)

Μετά από διακοπή, περίπου, 30 λεπτών, συνεχίζεται το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μπροστά στο σκορ, 2-1 ο Παναθηναϊκός, που θέλει άλλα τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο για να κάνει το… θαύμα! Να ανατρέψει το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού και να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη του ματς.

Μετά από διακοπή, περίπου, 30 λεπτών, συνεχίζεται το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μπροστά στο σκορ, 2-1 ο Παναθηναϊκός, που θέλει άλλα τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο για να κάνει το… θαύμα! Να ανατρέψει το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού και να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη του ματς.



90'+5' Λήξη του αγώνα.

90' Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

83' Αλλαγή για την Μακάμπι με τον Κολαούτι στη θέση του Ατάρ.

79' ΓΚΟΛ! Αναμπουμπούλα στην άμυνα της Μακάμπι, ο Τοτσέ επωφελείται και δίνει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, 2-1!

76' Αλλαγή για την Μακάμπι, με τον Αλμπερμαν στη θέση του Μεντουνιάνιν.

72' Κόκκινη κάρτα στον Κονάτε για «πάτημα» στον Καραγκούνη!

70' ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από αριστερά, κεφαλιά προς τα πίσω του Μπουμσόνγκ και… 1-1!

66' Διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, μέσα Καραγκούνης και Κλέιτον στις θέσεις των Βύντρα και Νίνη.

63’ Αποδοκιμασίες για Σπυρόπουλο κάθε φορά που δέχεται μπάλα.

61' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ Ο Μεντούνιανιν πλάσασε σωστά κάνοντας στο 1-0.

60’ Ευκαιρία για ΠΑΟ. Ο Λέτο δεν πλάσαρε σωστά, έξω άπό την μεγάλη περιοχή.

59’ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΚΑΜΠΙ ο Ζιμ μπήκε στη θέση του Μίχα.

54’ Τεράστια ευκαιρία του Τοτσέ, ο οποίος από σέντρα του Βύντρα, ανενοχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά…

53’ Ο Βερέντ μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που δοκίμασε κόντραρε πάνω στο τάκλιν του Μπουμσόνγκ.

47’ Σουτ του Λέτο, αδύναμο, δεν ανησύχησε ο Χαιμόφ.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

45'+1' Λήξη του πρώτου μέρους.

38' Από πολύ καλή θέση ο Λέτο αστοχεί, ενώ λίγο νωρίτερα σουτ του Τοτσέ βρήκε σε σώματα.

31' Νέα κίτρινη κάρτα, αυτή τη φορά στον Νιβάλντο.

30' Από μία κίτρινη κάρτα σε Λέτο και Χαΐμοφ, οι οποίοι -όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές- ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες.

26' Εντυπωσιακή απόκρουση του Κοτσόλη σε χτύπημα φάουλ του Μεντούνγιανιν.

23' Σουτ του Κουΐνσι μετά από ατομική ενέργεια, μπλοκάρει εύκολα ο Χαΐμοφ.

18' Ωραίο μακρινό σουτ του Ζέκα, η μπάλα λίγο άουτ.

11' Καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Κεφαλιά του Καντέ, διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χαΐμοφ.

10' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Λογκάσι.

Καθάρισε η ατμόσφαιρα, θα συνεχιστεί το παιχνίδι, όμως η UEFA ζήτησε να κατέβει πανό των οπαδών του Παναθηναϊκού με πολιτικό περιεχόμενο.

Διακοπή στο ματς. Η «φασαρία» άρχισε όταν οπαδοί της Μακάμπι έριξαν καπνογόνα στο κάτω διάζωμα όπου βρίσκονταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και άρχισαν οι συμπλοκές. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων που με τον αέρα έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα και εντός γηπέδου.

Έτσι ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε προσωρινά να διακοπεί το παιχνίδι μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

2' Κίτρινη κάρτα για τον Νταχάν.

2' Καπνογόνα των οπαδών της Μακάμπι σε οπαδους του Παναθηναϊκού. Αντίδραση των τελευταίων, απειλούνται επεισόδια.

1' Έναρξη, με σέντρα για τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες ωγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει το παιχνίδι.

21:04 Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φωνάζουν συνθήματα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη... Την ίδια ώρα από τα μεγάφωνα ακούγεται η σύνθεση της ομάδας...

21:01 Η ομάδα του Παναθηναϊκού αποσύρεται στα αποδυτηρια για τις τελευταίες οδηγίες του Φερέιρα υπό το δυνατό χειροκρότημα των οπαδών του.

20:58 Οι δύο ομάδες συνεχίζουν το ζέσταμα τους, κάτω από την ιαχή: "ΠΑΟ μπορείς, μπορείς να προκριθείς"

20:48 Οι παδοί του Παναθηναϊκού, για πρώτη φορά απόψε φώναξαν και εκδηλώθηκαν, ενώ υπάρχει και ένα πανό κρεμασμένο μπροστά τους, το οποίο γράφει "Freedom to Palestine"

20:45 Οι 100 περίπου Ισραηλινοί που έχουν τοποθετηθεί στη θύρα 18, είναι αρκετά εκδηλωτικοί, δείγμα του τι ψυχολογία επικρατεί στις τάξεις τους μετά το νικηφόρο 3-0 του πρώτου γύρου.



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα (66' Κλέιτον), Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Ζέκα, Λέτο, Κουΐνσι, Τοτσέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Σαριέγκι, Βιτόλο, Πετρόπουλος, Μαυρίας

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Χαΐμοφ, Νιβάλντο, Μεντούνγιανιν (76' Αλμπερμαν), Μίκχα, Ατάρ, Παβίτσεβιτς, Κονατέ, Γεϊνί, Λογκάσι, Νταχάν, Βερέντ

Στον πάγκο: Λεβί, Ιτζάκι, Ζίζοφ, Μπαντούρ, Ζιβ, Κολαούτι



Να σταθεί στο ύψος της ευρωπαϊκής του ιστορίας και να διορθώσει το… λάθος του Τελ Αβίβ για να μην τεθεί εκτός Ευρώπης πριν μπει ο Σεπτέμβριος θέλει ο Παναθηναϊκός απόψε υποδεχόμενος τη Μακάμπι στη ρεβάνς του 3-0 στο Ισραήλ (21:15, Novasports 1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Οι «πράσινοι» θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους το κακό πρόσωπο στις δύο τελευταίες ευρωπαϊκές εμφανίσεις τους με Οντένσε και Μακάμπι και να διεκδικήσουν μία δύσκολη-αλλά όχι ανέφικτη-ανατροπή. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι ποδοσφαιριστές του το πιστεύουν και θα το προσπαθήσουν. Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρουν. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με φουλ επιθετικό σχήμα και διάθεση να… πιάσει από το λαιμό τους Ισραηλινούς. Ένα γρήγορο γκολ θα βάλει «φωτιά» στο ΟΑΚΑ και θα δώσει ώθηση, ωστόσο η εστία πρέπει να μείνει… ανέπαφη, καθώς αν σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται σε ένα 4-3-3 με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Κατσουράνη και δίπλα του τους επιθετικογενείς Ζέκα και Νίνη, ενώ μπροστά τους η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Λέτο, Κουίνσι και Τοτσέ. Ο Κοτσόλης θα είναι στο τέρμα (αφού ο Τζόρβας συμφώνησε με Παλέρμο)και η τετράδα της άμυνας δεν θα αλλάξει, με τους Σπυρόπουλο, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα από δεξιά προς τα αριστερά. Στην αποστολή έχουν επίσης επιλεγεί οι Καρνέζης, Σαριέγκι, Μαυρίας, Βιτόλο, Καραγκούνης, Πετρόπουλος και Κλέιτον. Εκτός έμεινε ο Σιμάο, που χθες είχε επεισόδιο με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στη συνέχεια επιχείρησε να απολογηθεί, αλλά ο Πορτογάλος ήταν ανένδοτος.

Η Μακάμπι έρχεται στο ΟΑΚΑ γνωρίζοντας πως η πρόκριση δεν έχει εξασφαλιστεί. Ο Μότι Ιβανίρ θα παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 και στόχο όχι απλώς να αντέξει στην πίεση, αλλά και ένα γκολ που θα απλοποιήσει τα πράγματα για αυτή. Πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Χαΐμοβ, Νιβάλντο, Βέρεντ, Παβίτσεβιτς, Γέινι (Ζιβ), Νταχάν, Μίχα, Νταμπούρ, Λουγκάσι (Μεντούνιανιν), Ατάρ, Κονάτε.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Αντόνιο Νταμάτο. Ο 39χρονος ρέφερι είχε «σφυρίξει» στις 28/10/2010 την αναμέτρηση Ελλάδα-Λετονία 1-0 για τα προκριματικά του Euro 2012. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ελπίζουν στο γήπεδο να βρεθούν περισσότεροι από 25.000 φίλαθλοι για να ωθήσουν την ομάδα στην πρόκριση. Παράλληλα η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της έκανε έκκληση για κόσμια συμπεριφορά, καθώς ήδη ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών με αναστολή, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για τον αγώνα με την Οντένσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x