Αφιερώματα

Γ' Όμιλος: Παρουσίαση Κροατίας

Να ξεφύγει από τη μετριότητα των προηγούμενων διοργανώσεων και να ξαναβιώσει τα μεγαλεία του παρελθόντος θέλει η Κροατία σε αυτό το Ευρωμπάσκετ και δείχνει ικανή να τα καταφέρει. Μετά τα δύο χάλκινα μετάλλια το 1993 και το 1995, η «χρβάτσκα» δεν έχει να επιδείξει κάτι καλύτερο από την έκτη θέση στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις.

Να ξεφύγει από τη μετριότητα των προηγούμενων διοργανώσεων και να ξαναβιώσει τα μεγαλεία του παρελθόντος θέλει η Κροατία σε αυτό το Ευρωμπάσκετ και δείχνει ικανή να τα καταφέρει. Μετά τα δύο χάλκινα μετάλλια το 1993 και το 1995, η «χρβάτσκα» δεν έχει να επιδείξει κάτι καλύτερο από την έκτη θέση στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Και αυτό δεν αρκεί σε κανέναν. Με τον Γιόκε Βράνκοβιτς στο τιμόνι κι ένα νεανικό, αλλά πολύ ποιοτικό και «βαθύ» ρόστερ, η Κροατία έχει ως μίνιμουμ στόχο ένα εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά.

Συν: Το πλούσιο ταλέντο στο ρόστερ της ομάδας. Η Κροατία εμφανίζεται για πρώτη φορά-μετά τη μεγάλη ομάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990-με τόσο ποιοτικό δυναμικό. Παρότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι χαμηλός, οι περισσότεροι εξ αυτών διαθέτουν ήδη πλούσιες παραστάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις.

Πλην: Η απουσία του Ρόκο Λένι Ούκιτς αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την Κροατία. Ο κορυφαίος γκαρντ της χώρας λόγω τραυματισμού στη διάρκεια της προετοιμασίας δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την εθνική του ομάδα και οι επιλογές στην περιφέρεια δεν είναι πολλές.

Αστέρι: Ο Άντε Τόμιτς είναι έτοιμος να επωμιστεί το ρόλο του ηγέτη. Με μπόι στα 2,17μ. αλλά πλαστικότητα στις κινήσεις κι εξαιρετική τεχνική που του επιτρέπει να αγωνίζεται σαν «τεσσάρι», ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα πονοκεφαλιάσει πολλές άμυνες στα γήπεδα της Λιθουανίας.

Το ρόστερ

Όνομα-Θέση-Ύψος-Ηλικία-Ομάδα

Ντοντέι Ντρέιπερ-Γκαρντ-1.80μ.-27-Τσεντεβίτα
Μάρκο Πόποβιτς-Γκαρντ-1.86μ.-29-Ούνιξ Καζάν
Ροκ Στίπτσεβιτς-Γκαρντ-1.86μ.-25-Βαρέζε
Κρούνοσλαβ Σίμον-Γκαρντ/Φόργουορντ-1.97μ.26-ΚΚ Ζάγκρεμπ
Μάρκο Τόμας-Γκαρντ/Φόργουορντ-2.01μ.-26-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς-Φόργουορντ-2.00μ.-22-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Ντάμιαν Ρούντεζ-Φόργουορντ/Σέντερ-2.08μ.-25-ΚΚ Ζάγκρεμπ
Νταμίρ Μάρκοτα-Φόργουορντ/Σέντερ-2.09μ.-26-Ολίμπια Λιουμπλιάνα
Άντε Τόμιτς-Φόργουορντ/Σέντερ-2.17μ.-24-Ρεάλ Μαδρίτης
Λούκα Ζόριτς-Σέντερ-2.09μ.-27-Ουνικάχα Μάλαγα
Στάνκο Μπάρατς-Σέντερ-2.17μ.-25-Εφές
Λούκσα Άντριτς-Σέντερ-2.10μ.-26-Γαλατάσαραϊ

Προπονητής: Γιόκε Βράνκοβιτς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x