Αφιερώματα

Γ' Όμιλος: Παρουσίαση ΠΓΔΜ

Η ΠΓΔΜ δεν ήταν από τις ομάδες που έπρεπε να περιμένουν την αύξηση των συμμετεχουσών ομάδων στα τελικά του Ευρωμπάσκετ από 16 σε 24 για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τη Λιθουανία. Κι αυτό χάρη στην καλή της παρουσία στα προκριματικά, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον όμιλο, πίσω από τη Μεγάλη Βρετανία και μπροστά από Ουκρανία, Βοσνία και Ουγγαρία.

Η ΠΓΔΜ δεν ήταν από τις ομάδες που έπρεπε να περιμένουν την αύξηση των συμμετεχουσών ομάδων στα τελικά του Ευρωμπάσκετ από 16 σε 24 για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τη Λιθουανία. Κι αυτό χάρη στην καλή της παρουσία στα προκριματικά, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον όμιλο, πίσω από τη Μεγάλη Βρετανία και μπροστά από Ουκρανία, Βοσνία και Ουγγαρία. Η ένατη θέση το 2009, στη δεύτερη μόλις εμφάνιση των Σκοπιανών ως ανεξάρτητο κράτος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ήταν μεγάλη επιτυχία, αλλά δύσκολα θα επαναληφθεί.

Συν: Η δυνατή περιφερειακή γραμμή με τους ΜακΚάλεμπ και Ιλιέφσκι, καθώς και η φροντ λάιν με τους Άντιτς, Σαμαρτζίσκι και Γκετσέφσκι αποτελούν τα όπλα της ομάδας των Σκοπίων.

Πλην: Η έλλειψη λύσεων από τον πάγκο, τόσο αριθμητικά, όσο και ποιοτικά. Το ρόστερ δεν έχει το απαιτούμενο βάθος και οι αξιόπιστες λύσεις εξαντλούνται στον έκτο ή έβδομο παίκτη.

Αστέρι: Ένας... ξένος είναι ο καλύτερος παίκτης των Σκοπίων. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ είναι το βαρόμετρο μίας εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρωλίγκας, της Σιένα, οπότε δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι άλλο για ένα αδύναμο συγκρότημα όπως αυτό της ΠΓΔΜ. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ασταμάτητος στο ανοικτό γήπεδο, εξαιρετικός στις διεισδύσεις και αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Το ρόστερ

Όνομα-Θέση-Ύψος-Ηλικία-Ομάδα

Βλάντο Ιλιέφσκι-Γκαρντ-1.87μ.-31-Εφές
Μπο ΜακΚάλεμπ-Γκαρντ-1.83μ.-26-Σιένα
Ντίμιταρ Μιρακόφσκι-Γκαρντ-1.78μ.-30-Ραμποτνίτσκι
Μάρκο Σιμονόφσκι-Γκαρντ-1.90μ.-22-Ραμποτνίτσκι
Ντάρκο Σοκόλοφ-Γκαρντ-1.90μ.-Φένι Ιντίστρια
Βόινταν Στογιανόφσκι-Γκαρντ-1.94μ.-24-Τσέρκασι
Ντάμιαν Στογιανόφσκι-Φόργουορντ-1.97μ.-24-Λουκόιλ Ακαντέμικ
Πέρο Άντιτς-Φόργουορντ-2.10μ.-29-Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης
Τόντορ Γκετσέφσκι-Σέντερ-2.08μ.-34-ΠΑΟΚ
Γκιόργκι Τσεκόφσκι-Φόργουορντ-2.02μ.-32-ΜΖΤ Σκοπίων
Πρέντραγκ Σαμαρτζίσκι-Σέντερ-2.15μ.-25-Λιέτουβος Ρίτας
Κιρίλ Νικολόφσκι-Σέντερ-2.10μ.-23-Φένι Ιντίστρια

Προπονητής: Μάριν Ντοκουζόφσκι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x