Αφιερώματα

Γ' Όμιλος: Παρουσίαση Φινλανδίας

Πέρασε με το σπαθί της στο Ευρωμπάσκετ και πλέον είναι έτοιμη τα γήπεδα της Λιθουανίας Ο λόγος για τη Φινλανδία, που επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από απουσία 16 ετών. Μπορεί να μην ευνοήθηκε αμέσως από την αύξηση των ομάδων από 16 σε 24, ωστόσο κατάφερε να πάρει το εισιτήριο μέσω του επιπρόσθετου προκριματικού γύρου όντας αήττητη σε τέσσερα ματς απέναντι σε Πορτογαλία και Ουγγαρία.

Πέρασε με το σπαθί της στο Ευρωμπάσκετ και πλέον είναι έτοιμη τα γήπεδα της Λιθουανίας Ο λόγος για τη Φινλανδία, που επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από απουσία 16 ετών. Μπορεί να μην ευνοήθηκε αμέσως από την αύξηση των ομάδων από 16 σε 24, ωστόσο κατάφερε να πάρει το εισιτήριο μέσω του επιπρόσθετου προκριματικού γύρου όντας αήττητη σε τέσσερα ματς απέναντι σε Πορτογαλία και Ουγγαρία. Η παρουσία της στην τελική φάση και μόνο συνιστά επιτυχία, αλλά δύσκολα μπορεί να φτάσει παραπέρα.

Συν: Το γεγονός ότι έρχεται με... φόρα από πολλά επίσημα ματς κι έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό είναι ένα ατού, ακόμη και για τους αδύναμους Φινλανδούς.

Πλην: Το ρόστερ της ομάδας υστερεί πολύ σε ποιότητα, εμπειρία και βάθος. Πέραν 3-4 αξιόλογων παικτών, οι υπόλοιποι δεν μπορούν να σταθούν σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Αστέρι: Ο Πέτερι Κόπονεν είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει το φινλανδικό μπάσκετ. Ο 23χρονος γκαρντ (1,94μ.) επελέγη το 2007 στο νούμερο 30 των ντραφτ από τους Σίξερς και στη συνέχεια τα δικαιώματά του μεταφέρθηκαν σε Μπλέιζερς και Μάβερικς, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ θέση στο ΝΒΑ. Πάντως στην Ιταλία τα καταφέρνει μία χαρά και από το 2008 αποτελεί βασικό στέλεχος της Βίρτους Μπολόνια.

Το ρόστερ

Όνομα-Θέση-Ύψος-Ηλικία-Ομάδα

Πέτερι Κόπονεν-Γκαρντ-1,93μ.-23χρ.-Μπολόνια (Ιταλία)
Τέμου Ράνικο-Γκαρντ-1,89μ.-31χρ.-Βαρέζε (Ιταλία)
Πέτρι Βίρτανεν-Γκαρντ-1,83μ.-31χρ.-Κατάγια (Φινλανδία)
Μίκο Κόιβιστο-Γκαρντ-1,94μ.-24χρ.-Τόρπαν Πόγιατ Ελσίνκι (Φινλανδία)
Σάσου Σάλιν-Γκαρντ-1,91μ.-20χρ.-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)
Βέσα Μακαλάινεν-Φόργουορντ-2,00μ.-24χρ.-Καρχού (Φινλανδία)
Κίμο Μούρινεν-Φόργουορντ-2,01μ.-30χρ.-Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης (Γερμανία)
Τούκα Κότι-Φόργουορντ-2,05μ.-30χρ.-Φεράρα (Ιταλία)
Σον Χαφ-Φόργουορντ-1.98μ.-27χρ.-Φορλί (Ιταλία)
Άντι Νίκιλα-Σέντερ-2,10μ.-33χρ.-Πιρίντο (Φινλανδία)
Χάνο Μότολα-Σέντερ-2,09μ.-25χρ.-Τόρπαν Πόγιατ Ελσίνκι (Φινλανδία)
Τζέραλντ Λι-Σέντερ-2,08μ.-24χρ.-Βερόλι (Ιταλία)

Προπονητής: Χένρικ Ντέτμαν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x