Ειδήσεις

«Να δείξουμε χαρακτήρα» (Web TV)

Εφικτό στόχο χαρακτήρισαν τη νίκη επί της Γαλλίας και την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Βασίλης Ξανθόπουλος μιλώντας στη Web TV του www.sport-fm.gr.

Εφικτό στόχο χαρακτήρισαν τη νίκη επί της Γαλλίας και την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Βασίλης Ξανθόπουλος μιλώντας στη Web TV του www.sport-fm.gr.

Αποστολή στο Κάουνας, Χρήστος Ρομπόλης



Ο Καρδιτσιώτης σέντερ τόνισε: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή ομάδα όπως η Γαλλία. Οι αντίπαλοι τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο και διεκδικούν τα επιθετικά ριμπάουντ. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, όπως στο ματς με τη Σλοβενία, που ξέραμε πως ήταν ένα δύσκολο ματς και το κερδίσαμε στις λεπτομέρειες. Να είμαστε όλοι σοβαροί, συγκεντρωμένοι, να παίξουμε καλή άμυνα και να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο όλοι για να πάμε στην τετράδα. Στόχος μας είναι το προολυμπιακό τουρνουά. Αν μπορέσουμε και το πετύχουμε από αύριο, ακόμη καλύτερα».

Η επιλογή των Γάλλων στην Εθνική ως αντίπαλο στην οκτάδα, αφήνει αδιάφορο τον Γιάννη Μπουρούση. «Δεν θα πω αν μας επέλεξαν ή όχι και τι σημασία έχει. Εμείς θα προσπαθήσουμε, αυτοί που είμαστε εδώ, να κάνουμε το καλύτερο. Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε μετάλλιο, αλλά να πάμε στο προολυμπιακό τουρνουά».

Ένας από τους τρεις παλιούς της ομάδας επισήμανε πως... Γαλλία δεν είναι μόνο ο Τόνι Πάρκερ. «Ο Πάρκερ είναι κάτι ξεχωριστό. Οργανώνει, πασάρει, δημιουργεί, σκοράρει, τρέχει... Εστιάζουμε σε αυτόν, αλλά και στην υπόλοιπή ομάδα της Γαλλίας που διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες».

Ο ίδιος ήταν συμπληρωματικός παίκτης το 2005 στον αξέχαστο ημιτελικό απέναντι στους «τρικολόρ», που είχε κριθεί από το τρίποντο του Διαμαντίδη. Το αυριανό ματς είναι μία νέα ευκαιρία για την Εθνική να φτάσει στην επιτυχία. «Όλοι γνωρίζουν τι είχε γίνει το 2005. Το αναφέρουν συνεχώς και οι Γάλλοι, αλλά και όλα τα παιδιά στην ομάδα θυμούνται καλά εκείνη την ημέρα. Εγώ τότε δεν έπαιζα, δεν ήμουν βασικός παίκτης. Βρισκόμουν στη γωνία του πάγκου και χαιρόμουν γιατί έζησα μία μεγάλη στιγμή, ένα μεγάλο ματς. Τώρα είμαι επίσης χαρούμενος, γιατί μας δίνεται μία νέα ευκαιρία να παίξουμε ένα ακόμη σημαντικό ματς και να φτάσουμε την Εθνική στην τετράδα».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος με τη σειρά του είπε: «Είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να κερδίσουμε. Κλειδί είναι να παίξουμε καλή άμυνα. Μόνο αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Η Γαλλία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, αν όχι η καλύτερη μαζί με την Ισπανία, αλλά είναι ένα ματς και πιστεύουμε πως είναι εφικτό να κερδίσουμε». Ο 27χρονος γκαρντ αναφέρθηκε και στον Τόνι Πάρκερ. «Ο Πάρκερ είναι ο βασικός μοχλός της ομάδας, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες πολύ καλοί, που παίζουν στο ΝΒΑ ή σε μεγάλες ομάδες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x